Επικαιρότητα

Η ώρα του iphone 13 έφτασε

Χαρακτηριστικά, μοντέλα και τιμές

Parallaxi
η-ώρα-του-iphone-13-έφτασε-815735
Parallaxi

H καθιερωμένη εκδήλωση της Apple, με βασικό θέμα την παρουσίαση της νέας σειράς iPhone 13 και κεντρικό οικοδεσπότη τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Τιμ Κουκ, άρχισε στις 20:00 ώρα Ελλάδας, απευθείας το Κουπερτίνο της Καλιφόρνια.

Εκτός από το iPhone 13, η Apple στο σημερινό event «California Streaming» (παραλλαγή του πασίγνωστου ροκ χιτ «California Dreamin’»), παρουσίασε και τα νέα iPads, όπως και τη σειρά 7 Apple Watch.

«Tο καλύτερο και πιο ισχυρό iPhone όλων των εποχών», σύμφωνα με τον Τιμ Κουκ, παρουσιάστηκε εχθές διαδικτυακά – Με βελτιωμένο σύστημα εικονοληψίας, ταχύτερο επεξεργαστή και μεγαλύτερη χωρητικότητα μπαταρίας η νέα οικογένεια τηλεφώνων της Apple – Από 699 έως 999 δολάρια οι τιμές των νέων μοντέλων iPhone Στη γραμμή της εξέλιξης «evolution, not revolution», «το καλύτερο και πιο ισχυρό iPhone όλων των εποχών».

Σε 4 εκδοχές: iPhone 13 Mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max. Κοινά χαρακτηριστικά όλων των νέων smartphone της Apple είναι το βελτιωμένο σύστημα εικονοληψίας για φωτογραφίες και βίντεο, ο ταχύτερος επεξεργαστής και η μπαταρία μεγαλύτερης χωρητικότητας και αυτονομίας.

Όλα τα μοντέλα του iPhone 13 είναι εφοδιασμένα με οθόνη τεχνολογίας Super Retina XDR και είναι εντελώς επίπεδα, με στρογγυλεμένες γωνίες. Η ευκρίνεια της οθόνης -ένα από τα χαρακτηριστικά ατού τα οποία διέθεταν σχεδόν ανέκαθεν τα iPhone- έχει ενισχυθεί περαιτέρω.

Είναι σαφές, άλλωστε, ότι η έμφαση των όποιων καινοτομιών δίνεται στις δυνατότητες του iPhone ως κάμερα, τόσο για την ακίνητη όσο και για την κινούμενη εικόνα.To iPhone 13 έρχεται σε 5 χρώματα (άσπρο, μαύρο, κόκκινο, μπλε και ροζ), με οθόνη τεχνολογίας OLED, μικρότερο notch (κατά 20%) και Dolby Vision. Οι οθόνες XDR Retina είναι κατά 28% πιο φωτεινές (1200nits φωτεινότητα), ενώ καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια.

Στις ΗΠΑ τα νέα iPhone διατίθενται από 699 δολ. για το iPhone 13 Mini και iPhone 13 και από 999 δολ. για το iPhone 13 Pro. Παράλληλα, στην αγορά διατηρούνται επίσημα από την Apple τα προηγούμενα μοντέλα iPhone SE, iPhone 11 και iPhone 12, σε τιμές από 399, 499 και 599 δολ. αντιστοίχως.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα