Διεθνή

Oργή στο Πακιστάν για βιασμό 5χρονης, που πυρπολήθηκε, και μιας γυναίκας

Τα δύο περιστατικά σημειώθηκαν σε απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων το ένα από το άλλο.

Parallaxi
oργή-στο-πακιστάν-για-βιασμό-5χρονης-πο-655737
Parallaxi

Ένα 5χρονο κορίτσι έπεσε θύμα βιασμού στο νότιο Πακιστάν, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το ίδιο χτυπήθηκε στο κεφάλι και στη συνέχεια πυρπολήθηκε.

Αξιοσημείωτο είναι, δε, ότι πέντε ημέρες αργότερα, στα ανατολικά, δράστες επιτέθηκαν σεξουαλικά σε γυναίκα σε λεωφόρο, μπροστά στα παιδιά της.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η τελευταία εκείνη την ώρα έβγαινε από το όχημά της.

Τα δύο περιστατικά σημειώθηκαν σε απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων το ένα από το άλλο, ωστόσο έχουν προκαλέσει μεγάλο κύμα οργή στο Πακιστάν.

Η 5χρονη απήχθη την προηγούμενη Παρασκευή, καθώς πήγαινε να αγοράσει μπισκότα στο Καράτσι. Η σορός της εντοπίστηκε δύο ημέρες αργότερα. Από την νεκροψία απεδείχθη ότι το κορίτσι δέχτηκε σεξουαλική επίθεση.

Από τους 20 υπόπτους που συνελήφθησαν, ένας ομολόγησε την απαγωγή και δολοφονία του κοριτσιού.

Στην άλλη περίπτωση, την περασμένη Τρίτη μια γυναίκα οδηγούσε από τη Λαχόρη προς την πόλη Γκουιρανουάλα. Όταν η ίδια έμεινε από βενζίνη και ενώ περίμενε για βοήθεια, δύο άνδρες έσπασαν το παράθυρο του συνοδηγού, την έσυραν εκτός του οχήματος και τα παιδιά της στην άκρη του δρόμου.

Οι δράστες δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη.

Οι αντιδράσεις 

«Δεν μπορούμε να χάνουμε τους νέους μας από τέτοιες αηδιαστικές και απάνθρωπες πράξεις. Η σιωπή συμβάλλει σε αυτό. Πρέπει να ορθώσουμε ανάστημα σε αυτούς τους δειλούς και αναλάβουμε δράση», έγραψε ο Σαν Μασούντ, μέλος της εθνικής ομάδας κρίκετ στο Twitter.

«Υπάρχει μεγάλη αδιαφορία για τέτοιες υποθέσεις από τους αξιωματούχους στο Πακιστάν», κατήγγειλε η Μενάζ Ακμπέρ Αζίζ, μέλος της αντιπολίτευσης. «Δεν υπάρχει καμία συμπόνια, μόνο σιωπή. Αυτό αλλάζει, επειδή ο κόσμος αντιδρά», είπε ακόμη.

Με πληροφορίες από New York Times

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα