Επικαιρότητα

Οργή του Επιτρόπου Υγείας της ΕΕ κατά Πολάκη για το video με το τσιγάρο στο στόμα

Δεν το είδαν μόνο οι Έλληνες το video με το ζεϊμπέκικο και το τσιγάρο στο στόμα.

Parallaxi
οργή-του-επιτρόπου-υγείας-της-εε-κατά-π-406415
Parallaxi

Την έκρηξη του επιτρόπου υγείας της ΕΕ ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα αυτές τις ημέρες προκάλεσε η εμφάνιση του υφυπουργού υγείας Παύλου Πολάκη σε μουσική σκηνή με το τσιγάρο στο στόμα.

Δείτε Σχετικά: Τα “έσπασε” στον Κραουνάκη ο Πολάκης – Το ζεϊμπέκικο με το τσιγάρο στο στόμα

Πιο συγκεκριμένα, ο Βιτένις Αντριουκαΐτις, σχολίασε το θέαμα μετά τη συνάντησή του χθες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου που διοργανώθηκε από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, απαντώντας σε ερώτηση για την εικόνα του ελληνα υφυπουργού υγείας Παύλου Πολάκη, να καπνίζει σε συνέντευξη τύπου, ο κ. Αντριουκαΐτις μίλησε σε ανεβασμένους τόνους λέγοντας πως:

«Είναι ντροπή! Είναι ντροπή! Αυτός ο τύπος δεν καταλαβαίνει τίποτα από υγεία. Μηδέν!» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος επίτροπος για να συνεχίσει «τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να καταγγέλλονται στην κοινή γνώμη. Αν είσαι εθισμένος, είναι ίσως δύσκολο να απεξαρτηθείς, αλλά τουλάχιστον ας προσπαθήσεις, ας πάρεις τσίχλες νικοτίνης, ας ζητήσεις ιατρική βοήθεια. Το ζήτημα της εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας είναι πολύ σοβαρό και το Κοινοβούλιο της χώρας σας οφείλει να το συζητήσει. Δεν είναι θέμα ελεύθερης βούλησης κάποιου αν καπνίζει ή όχι. Όταν αυτό συμβαίνει σε δημόσιο χώρο πρόκειται για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γιατί οι γύρω του έχουν το δικαίωμα να αναπνέουν καθαρό αέρα. Σήμερα επισκέφθηκα το υπουργείο Υγείας και οι χώροι μύριζαν τσιγάρο». 

*Με πληροφορίες από skai.gr και Καθημερινή

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα