Top

Οργιάζουν οι φήμες για αποπομπή Λιγνάδη από το Εθνικό Θέατρο

Τι αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού;

Parallaxi
οργιάζουν-οι-φήμες-για-αποπομπή-λιγνά-476221
Parallaxi

Έντονη φημολογία υπάρχει τις τελευταίες ώρες για αποπομπή του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, μετά από εντολή της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη.

Την είδηση έκανε γνωστή η Έλενα Ακρίτα μέσω Facebook γράφοντας: «Η Λίνα Μενδώνη ζήτησε την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεατρου Δημήτρη Λιγνάδη, σύμφωνα με αξιόπιστες δημοσιογραφικές πηγές. Θα παρακαλούσα να μη γίνουν εικασίες σχετικά με τους λόγους παραίτησης. Επισήμως ακόμα τίποτα δεν είναι γνωστό. Σχόλια με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται».

Η Λίνα Μενδώνη ζήτησε την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεατρου Δημήτρη Λιγνάδη, σύμφωνα με…

Δημοσιεύτηκε από Elena Akrita στις Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2021

Λίγη ώρα αργότερα το υπουργείο πολιτισμού εξέδωσε την εξής αιχμηρή ανακοίνωση: «Οι αποφάσεις της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνονται αποκλειστικά μέσω των δελτίων Τύπου του ΥΠΠΟΑ και όχι από ιδιωτικά προφίλ στα social media. Κάθε άλλη «αξιόπιστη πληροφορία» είναι παραπλανητική και εξυπηρετεί ασαφείς σκοπιμότητες».

Η Έλενα Ακρίτα ανταπάντησε στην ανακοίνωση του ΥΠΠΟ με νέα ανάρτηση της:

”Βγάζει μια αόριστη ανακοίνωση η Μενδώνη (ή η Αννούλα) όπου σαφώς με φωτογραφίζει. Και φυσικά σπεύδει το

ΣΚΑΪ – SKAI

να εναγκαλιστεί την δήλωση χωρίς να κάνει ρεπορταζ για να διαπιστώσει αν ισχυει ή όχι η είδηση. Επειδη είμαι δημοσιογράφος παλαιας κοπής κι αυτά του σουξου μουξου δεν τα γουστάρω – δυο ερωτησούλες στην υπουργό.

1. Παραιτείται ή δεν παραιτείται ο κ. Λιγνάδης; Εκεί είναι το ζουμί. Επιβεβαιώστε ή διαψεύστε την ειδηση ξεκάθαρα και χωρίς μισόλογα.
2. Τί εννοείτε αφηνοντας σποντιτσες περί εξυπηρέτησης ‘ασαφών σκοπιμοτήτων’; Μού αποσαφηνίζετε παρακαλώ την ασάφεια… των σκοπιμοτήτων μου; Είναι βαρύς ο χαρακτηρισμός, μην τρέχουμε τώρα στα δικαστήρια κι ανήκουμε και σε ευπαθείς ομάδες. Στο μεταξύ εμμένω στο ρεπορταζ μου.
Καταλαβατε υπουργέ;
Κατάλαβες Αννούλα; Που θα μου υπαγορεύσεις πώς θα κάνω τη δουλειά μου;”

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πιθανή αποπομπή του κ. Λιγνάδη είναι αρμοδιότητα του υφυπουργού Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη ο οποίος εποπτεύει τους φορείς σύγχρονου πολιτισμού, όμως φαίνεται ότι η Σιδηρά Κυρία του υπουργείου είναι πάνω από κατανομές ρόλων.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα