Top

Οριστικό: Ανεμβολίαστοι στους 7 μήνες όσοι δεν κάνουν τρίτη δόση

Από πότε τίθεται σε ισχύ ο νέος κανονισμός.

Parallaxi
οριστικό-ανεμβολίαστοι-στους-7-μήνες-ό-839803
Parallaxi
ΕΙΚΟΝΑ SOOC

Λήγει στους επτά μήνες το πιστοποιητικό εμβολιασμού για όσους δεν κάνουν τρίτη δόση, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο κανονισμός τίθεται σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου.

Όπως είπε μιλώντας στον Ant1, η ισχύς του πιστοποιητικού με δύο δόσεις εμβολίου κατά της Covid-19 θα διαρκεί επτά μήνες, παρόλα αυτά δεν επηρεάζεται η ισχύς του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού που θα μπορεί να χρησιμοποιείται για ταξίδια στην Ευρώπη (έχει διάρκεια εννέα μήνες).

Αυτή τη στιγμή, 500.000 άτομα δεν έχουν κάνει ακόμα την ενισχυτική δόση του εμβολίου, δήλωσε επίσης.

Αναφορικά με τις ελλείψεις self test, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε: «Οι περιπτώσεις είναι πολύ λίγες, το 90% μαθητών και εκπαιδευτικών έχουν προμηθευτεί self test, άρα δεν πρόκειται να υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στην επανέναρξη των σχολείων», επισήμανε.

Στο «τραπέζι» οι απολύσεις ανεμβολίαστων υγειονομικών

Για το θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, ανέφερε πως η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό, ώστε κάποιος να παρέχει τις υπηρεσίες του στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Δεν έχει αποφασιστεί αυτό, αλλά εάν αποφασιστεί, όποιος δεν εμβολιαστεί δεν θα μπορεί να προσληφθεί ή εάν ήδη εργάζεται, θα βρεθεί εκτός ΕΣΥ, αφού θα καταγγελθεί η σύμβαση του, καθώς δεν θα πληροί τις προϋποθέσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Ant1 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα