Ελλάδα

Οριστικό: Εθνικές εκλογές στις 21 Μαΐου

Η ανακοίνωση του Κ. Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο - Πότε θα στηθούν οι δεύτερες κάλπες εάν χρειαστεί

Parallaxi
οριστικό-εθνικές-εκλογές-στις-21-μαΐου-971996
Parallaxi

Την Κυριακή 21 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι Εθνικές Βουλευτικές Εκλογές όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο.

Όπως είπε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αν χρειαστούν δεύτερες εκλογές, θα γίνουν στις αρχές Ιουλίου και πιο συγκεκριμένα στις 2/7, μιας και προηγούνται οι Πανελλήνιες Εξετάσεις.

«Η χώρα και οι πολίτες χρειάζονται καθαρούς ορίζοντες και σε πείσμα όσων διαδίδουν τα αντίθετα σενάρια, οι εκλογές θα διεξαχθούν στη λήξη της 4ετίας. Θα γίνουν στις 21 Μαΐου», ανακοίνωσε συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφορικά με τις δεύτερες εκλογές διευκρίνισε: «Αν χρειαστεί δεύτερη αναμέτρηση, αυτή θα γίνει το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιουλίου».

Ο πρωθυπουργός κατά την εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο έκανε έναν σύντομο απολογισμό του κυβερνητικού έργου και αναφέρθηκε περιληπτικά τόσο στην οικονομία όσο και στις διεθνείς συνεργασίες και το μεταναστευτικό.

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την τραγωδία στα Τέμπη.

«Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ποιον ψηφίζουν για πρωθυπουργό», είπε ο πρωθυπουργός, σχολιάζοντας ότι το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής έχει οδηγήσει σε «κυκεώνα αστάθειας» άλλες ευρωπαϊκές χώρες και φέρνοντας ως παράδειγμα τη Βουλγαρία όπου την προσεχή Κυριακή θα γίνουν οι πέμπτες εκλογές μέσα σε δύο χρόνια.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε έναν συνοπτικό απολογισμό του νομοθετικού έργου της κυβέρνησής του, υπογραμμίζοντας πως τηρήθηκαν όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας και πως «η Ελλάδα είναι σε πολύ καλύτερη θέση το 2023, σε σχέση με το 2019». «Η δουλειά μας συνεχίζεται, σίγουρα δεν έλειψαν λάθη. Προχωράμε μαζί μπροστά αλλάζοντας την Ελλάδα πιο ασυμβίβατα και πιο τολμηρά», είπε μεταξύ άλλων.

Τέλος, επισήμανε ότι στις κάλπες οι πολίτες θα συγκρίνουν δύο διαφορετικές διακυβερνήσεις ως προς την οικονομία, την κοινωνία, την άμυνα, την εξωτερική πολιτική, τη διεθνή εκπροσώπηση της χώρας, την ετοιμότητα διαχείρισης κρίσεων, την ειλικρίνεια, την πολιτική ευαισθησία και τη διαρκή προσπάθεια.

«Είμαι σίγουρος ότι θα αποφασίσουν σωστά», κατέληξε.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα