Ελλάδα

Όσα άφησαν πίσω τους οι συνεχείς σεισμοί στη Λέσβο

Τι λένε οι Τσελέντης και Λέκκας για τις δονήσεις.

Parallaxi
όσα-άφησαν-πίσω-τους-οι-συνεχείς-σεισμ-957287
Parallaxi

Eικόνα εξωφύλλου: stonisi.gr

Αναφορές για μικροζημιές σε τρεις οικίες στο Μόλυβο, δυο στην Πελόπη, στην εκκλησία της Στύψης αλλά και πτώσεις βράχων στην Επαρχιακή οδό κοντά στην Αργενο υπάρχουν έως τώρα σε σχέση με  τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει οι συνεχείς σεισμοί στη Λέσβο.

Σύμφωνα με το stonisi.gr, σε δήλωση του ο δήμαρχος δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος ο οποίος αυτή την ώρα είναι καθοδόν προς τα σημεία όπου έχουν σημειωθεί τα προβλήματα ανέφερε:

«Όλες οι υπηρεσίες του Δήμου είναι σε ετοιμότητα και έχει γίνει επικοινωνία με το αρμόδιο Υπουργείο και με τον καθηγητή κ. Ε. Λέκκα. Η Επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου θα συνεδριάσει τις αμέσως επόμενες ώρες για περαιτέρω ενημέρωση. Για ότι νεότερο θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση από τον Δήμο».

Δείτε τις εικόνες που δημοσίευσε το stonisi.gr:

Άκης Τσελέντης: Χρειάζεται λίγη προσοχή στη Λέσβο σχετικά με τις σεισμικές δονήσεις

Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι αναφορικά με τις σημερινές δονήσεις μέχρι 4,9 Ρίχτερ που σημειώθηκαν στη Λέσβο.

«Χρειάζεται λίγη προσοχή γιατί το ρήγμα που έδωσε τους σημερινούς σεισμούς είναι κοντά στο μεγάλο ρήγμα της Αγίας Παρασκευής που διατρέχει το νησί από τον ένα άκρο στο άλλο» δήλωσε ο καθηγητής σεισμολογίας και Διευθυντής του Γεωδυναμικού ινστιτούτου Άκης Τσελέντης.

«Δεν είμαστε 100% σίγουροι ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό και για την ώρα είναι δύσκολο να πούμε κάτι τέτοιο» πρόσθεσε ο κύριος Τσελέντης.

Τι λέει επίσης ο Ευ. Λέκκας για τον σεισμό:

Πηγές: stonisi.gr/ ΑΠΕ- ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα