Ελλάδα

Όσα ισχύουν με τις χρεώσεις στις τραπεζικές συναλλαγές από σήμερα

Τι θα γίνει με τις χρεώσεις.

Parallaxi
όσα-ισχύουν-με-τις-χρεώσεις-στις-τραπε-272645
Parallaxi

Σήμερα οι τέσσερις τράπεζες συστημικές τράπεζας ανακοίνωσαν τις χρεώσεις που θα ισχύσουν αλλά και ποιες θα καταργηθούν.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις τραπεζών:

Eurobank

«Η Eurobank, αναγνωρίζοντας την αντικειμενική δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι πελάτες της, σε περιοχές όπου δεν υπάρχει κατάστημα ή ATM Eurobank, έχει προχωρήσει ήδη από τον Σεπτέμβριο στην κάλυψη της χρέωσης Direct Access Fee (DAF) σε 16 απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές της χώρας και συγκεκριμένα: Αστυπάλαια, Κάσος, Καστελόριζο, Λειψοί, Τήλος, Φούρνοι, Οινούσσες, Σαμοθράκη, Ψαρά, Δονούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσια, Σίκινος, Σχοινούσα, Κύθηρα και Ιθάκη. Μάλιστα, για τις συναλλαγές που έγιναν από 1η Αυγούστου στις περιοχές αυτές, έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαδικασία επιστροφής των χρημάτων.

Συνεκτιμώντας τον θετικό απόηχο της πρωτοβουλίας αυτής, η Eurobank αποφάσισε να επεκτείνει την απορρόφηση του εν λόγω κόστους σε επιπλέον 14 απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, με άμεση ισχύ.

Συγκεκριμένα, οι 14 νέες περιοχές είναι οι εξής: Λέρος, Νίσυρος, Χάλκη, Ικαρία, Αγαθονήσι, Ανάφη, Κίμωλος, Φολέγανδρος, Μεγανήσι, Ύδρα, Μέθανα, Αγκίστρι, Κέα και Ελαφόνησος. Ως εκ τούτου καλύπτονται συνολικά 30 απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, επιβεβαιώνοντας ότι η τράπεζα παρεμβαίνει και θα συνεχίσει να παρεμβαίνει όπου διαπιστώνεται ότι προκύπτει ανάγκη.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Eurobank, με άμεση ισχύ από σήμερα Παρασκευή 01 Νοεμβρίου 2019, προχωρεί στην κατάργηση της προμήθειας επανέκδοσης προσωπικού κωδικού PIN χρεωστικών καρτών».

Τράπεζα Πειραιώς

Όσα θα ισχύσουν με τις χρεώσεις:

  • Οι πελάτες δεν θα έχουν οποιαδήποτε επιβάρυνση κατά την ανάληψη μετρητών μέσω ATM στα νησιά όπου η ίδια δεν διατηρεί δικό της ΑΤΜ.
  • Το κόστος ανάληψης θα απορροφάται εξολοκλήρου από την Τράπεζα.
  • Μηδενίζει το κόστος σειράς εργασιών μέσω ΔΙΑΣ σε ΑΤΜ τρίτων τραπεζών, όπως:
  1. Ερώτηση Υπολοίπου
  2. Αλλαγή Προσωπικού Κωδικού Ασφαλείας (PIN)
  3. Απεμπλοκή Προσωπικού Κωδικού Ασφαλείας (PIN)
  • Η Τράπεζα επανεξετάζει την τιμολογιακή της πολιτική και σε άλλες προσφερόμενες υπηρεσίες
  • Οι αναλήψεις όσο και οι προαναφερθείσες εργασίες, παρέχονται ανέξοδα για τους πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς στο δίκτυό της

Εθνική Τράπεζα

Για την αναπροσαρμογή των προμηθειών που χρεώνει για τις τραπεζικές εργασίες θα ισχύσουν τα παρακάτω:

  •  Επιστροφή του κόστους που συνεπάγεται η συναλλαγή σε ΑΤΜ άλλης τράπεζας, σε 25 περιοχές όπου η Εθνική Τράπεζα δεν διαθέτει ΑΤΜ ή κατάστημα.
  • Μη εφαρμογή προμήθειας για την εκτύπωση των τελευταίων συναλλαγών στο ΑΤΜ.
  • Κατάργηση χρέωσης για την επανέκδοση και αποστολή προσωπικού κωδικού PIN.

Alpha Bank

Συγκεκριμένα καταργούνται οι χρεώσεις:

  • Για την ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ άλλων τραπεζών σε 16 νησιωτικές περιοχές όπου δεν λειτουργεί δικό της Κατάστημα ή ΑΤΜ, απορροφώντας την προμήθεια (Direct Access Fee-DAF) που έχουν καθιερώσει πανευρωπαϊκά όλα τα τραπεζικά ιδρύματα, για τις συγκεκριμένες συναλλαγές.
  • Η εφαρμογή αφορά τα νησιά:Ευστράτιος, Αγαθονήσι, Αλόννησος, Ανάφη, Δονούσα, Ηράκλεια, Θηρασιά, Καστελόριζο, Κίμωλος, Σαμοθράκη, Σίκινος, Σκύρος, Σχοινούσα, Οινούσσες, Χάλκη και Ψαρά και θα εφαρμοστεί από τις 11 Νοεμβρίου.
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα