Επικαιρότητα

Όσα ισχύουν μέχρι στιγμής για το κοινωνικό μέρισμα 2018

Τι συμβαίνει με τα λάθη και την συμπλήρωση των αιτήσεων.

Parallaxi
όσα-ισχύουν-μέχρι-στιγμής-για-το-κοινω-257927
Parallaxi

Από την περασμένη Παρασκευή εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών επισκέπτεται το koinonikomerisma.gr για να συμπληρώσει την ηλεκτρονική αίτηση.

Ωστόσο αναστάτωση προκλήθηκε σε αρκετούς δικαιούχους όταν βρήκαν λάθη στα προσυμπληρωμένα στοιχεία ή παρατήρησαν ότι το σύστημα δεν τους βρίσκει στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια. Πιο συγκεκριμένα το σύστημα «εξαφάνισε» περίπου 150.000 δικαιούχους. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 914.000 αιτήσεις, ενώ είχαν απορριφθεί ήδη συνολικά 129.764 αιτήσεις.

Σήμερα ξεκινάει και η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων μέσω λογιστικών γραφείων ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει η δυνατότητα να διορθωθούν τα λάθη με απλά βήματα εντός των προθεσμιών.  

Εν αναμονή ανακοινώσεων για τα προβλήματα στο koinonikomerisma.gr για να υποβάλλετε αίτηση και να διαπιστώσετε αν είστε δικαιούχος του κοινωνικού  μερίσματος πρέπει να μπείτε στον διαδικτυακό τόπο www.koinonikomerisma.gr χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης του πληροφοριακού συστήματος TAXISnet της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Οι πολίτες πρέπει να απευθύνονται:

Σε ΚΕΠ για ενημέρωση/διόρθωση ΑΜΚΑ Στον ΕΦΚΑ για θέματα ασφάλισης Στον ΟΑΕΔ για θέματα ανεργίας Σε κάθε περίπτωση για όποιες αλλαγές συμβαίνουν, το σύστημα του κοινωνικού μερίσματος, είτε ενημερώνεται αυτόματα, είτε τα ΚΕΠ και ο ΕΦΚΑ ενημερώνουν υπηρεσιακά την ΗΔΙΚΑ.

Για τεχνικά θέματα των αιτήσεων, που δεν αφορούν τις παραπάνω περιπτώσεις και δεν καλύπτονται από τις Ερωτήσεις και Απαντήσεις (FAQ), μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 213-2168380.

Τα τεχνικά προβλήματα θα επιλύονται το συντομότερο δυνατό, οπότε και οι πολίτες που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την αίτησή τους θα πρέπει να δοκιμάσουν να την επανυποβάλλουν μετά από μερικές μέρες, και εντός πάντα της σχετικής προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Δειτε αναλυτικά τα βήματα ΕΔΩ.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα