Ελλάδα

Όσα πρέπει να ξέρεις για την απεργία της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη

Όσα δεν θα λειτουργήσουν σήμερα πανελλαδικά και οι συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη.

Parallaxi
όσα-πρέπει-να-ξέρεις-για-την-απεργία-τη-229162
Parallaxi
EIKONA AΡΧΕΙΟΥ

Σε απεργιακό κλοιό την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 η Ελλάδα με σωματεία, ομοσπονδίες και συνδικάτα να αντιδρούν με κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή.

Πλοία, δικαστήρια, δημόσια νοσοκομεία, τράπεζες και όλα όσα συμμετέχουν στην απεργία της Τρίτης -και- στη Θεσσαλονίκη:

ΑΔΕΔΥ, 24ωρη πανελλαδική απεργία 

Eικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία για την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου προκήρυξε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ με κεντρικό της αίτημα την απόσυρση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου αναφέροντας μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της πως “με το νομοσχέδιο αυτό, η κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί ένα είδος “ανάπτυξης” που μόνο σε όφελος της κοινωνίας και των εργαζόμενων δεν θα είναι”.

ΟΤΟΕ, 24ωρη πανελλαδική απεργία

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία προκήρυξε για την Τρίτη και η OTOE (Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας) ζητώντας από την κυβέρνηση μεταξύ άλλων “να πάρει πίσω  τις παρεμβάσεις της για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ) και τη Διαιτησία, παρεμβάσεις που εκθεμελιώνουν όλο το σύστημα των ΣΣΕ και των εργασιακών δικαιωμάτων στη χώρα, ενώ πυροδοτούν έναν νέο κύκλο εσωτερικής υποτίμησης και υποβάθμισης της εργασίας“.

ΠΝΟ, 24ωρη πανελλαδική απεργία 

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλα τα πλοία αποφάσισε και η ΠΝΟ, από τις 6 το πρωί της Τρίτης έως και τις 6 το πρωί της επόμενης ημέρας.

ΠΟΕΔΗΝ, 24ωρη πανελλαδική απεργία 

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου σε νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, Κέντρα Υγείας και Πρόνοια, με βασικό αίτημα την απόσυρση του “αναπτυξιακού νομοσχεδίου”.

ΟΔΥΕ, 24ωρη πανελλαδική απεργία

Η ΟΔΥΕ (Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος) συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου σημειώνοντας μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της πως “με το νομοσχέδιο αυτό η Κυβέρνηση της Ν.Δ. προωθεί ένα είδος «ανάπτυξης» που μόνο σε όφελος της κοινωνίας και των εργαζόμενων δεν θα είναι καθώς σύμφωνα με τους δικαστικούς υπαλλήλους ουσιαστικά, επιχειρείται ο εργοδοτικός–κυβερνητικός έλεγχος και το φακέλωμα των Σωματείων και των συνδικαλιστών“.

ΜΜΕ, τρίωρη στάση εργασίας 

Τρίωρη στάση εργασίας σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου από τις (12.00 – 15.00) αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια των συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ.

Λαϊκή Ενότητα, συγκέντρωση Τρίτη 24/9, ώρα 11:0 π.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και καταδικάζει το «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που καταργεί εργασιακά δικαιώματα (όσα απέμειναν μετά από τα εννιά χρόνια των μνημονίων) και οδηγεί στην περαιτέρω υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς” αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της η ΛΑΕ.

Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης, απεργιακή συγκέντρωση Τρίτη 24/9 11πμ στο Άγαλμα Βενιζέλου

Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν μεταξύ άλλων “Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με αισχρά ψέματα προσπαθεί να συνεχίσει και να εντείνει την καταστροφή που βιώνουμε οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι φτωχοί. Κατεβάζει προς ψήφιση πολυνομοσχέδιο έτσι ώστε, μεταξύ άλλων, να «προστατεύσει τα συμφέροντα των εργαζομένων» και να «εκσυγχρονίσει τον συνδικαλισμό» ενώ στην πράξη θέλει να καταργήσει όσα δικαιώματα και κατακτήσεις μας έχουν απομείνει και να υποτάξει τις εργασιακές σχέσεις, τα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες στις ανάγκες της αγοράς, της επιχειρηματικότητας και της υποτιθέμενης ανάπτυξης.”

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα