Ελλάδα

Όσα πρέπει να προσέξουμε στο πέταγμα του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα

Την προσοχή των πολιτών στο πέταγμα του χαρταετού εφιστά ο ΔΕΔΔΗΕενόψει του τριημέρου με αναλυτικές οδηγίες

Parallaxi
όσα-πρέπει-να-προσέξουμε-στο-πέταγμα-τ-559073
Parallaxi

Την προσοχή των πολιτών στο πέταγμα του χαρταετού εφιστά ενόψει του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας ο ΔΕΔΔΗΕ.

Ο Διαχειριστής συμβουλεύει να μην πετάμε το χαρταετό μας κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας και διακοπής της παροχής ρεύματος στη γύρω περιοχή.

Αν ο χαρταετός μπλεχτεί στα καλώδια, τότε:

1. μην επιχειρήσετε να τον απελευθερώσετε τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα 2. μην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε πάνω σε ικριώματα ή στύλους διανομής ηλεκτρικού ρεύματος ή ηλεκτροφωτισμού, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια.

Σε κάθε περίπτωση, σημειώνει ο ΔΕΔΔΗΕ που θα χρειαστούμε βοήθεια, ειδοποιούμε τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ μέσω των τηλεφωνικών γραμμών 800 400 4000 και 11500 (Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης & Βλαβών), μέσω της εφαρμογής κινητού MyDEDDIEApp η μέσω της online δήλωσης βλάβης στην ιστοσελίδα www.deddie.gr.

Εναλλακτικά, επικοινωνούμε με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής. Για την ταχεία αποκατάσταση τυχόν βλαβών από το πέταγμα των χαρταετών, ο ΔΕΔΔΗΕ θα έχει αυξημένα συνεργεία σε όλες τις Υπηρεσίες του ανά την επικράτεια, σημειώνεται σχετικά.

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα