Life

Ουαλία: H εκκλησία ευλόγησε την ομόφυλη σχέση ενός ιερέα με τον σύντροφό του

Ο πατέρας Lee Taylor και ο σύντροφος του είχαν κάνει σύμφωνο συμβίωσης το 2008.

Parallaxi
ουαλία-h-εκκλησία-ευλόγησε-την-ομόφυλη-844248
Parallaxi
Πηγή: Andrei Daniel Production/@adanielproduction

Ένας ιερέας και ο σύντροφός του έγιναν το πρώτο ζευγάρι ομοφυλόφιλων που έλαβαν την ευλογία της Εκκλησίας στην Ουαλία.

Ο πατέρας Lee Taylor, 44 ετών, και ο σύντροφός του Fabiano Da Silva Duarte, 45 ετών, έλαβαν μια ευλογία από την Εκκλησία στην Ουαλία το Σάββατο (13/11).

Ο πατέρας Lee είπε ότι η λειτουργία στην εκκλησία St Collen στο Llangollen, όπου είναι ο ιερέας, ήταν «μια μεγάλη ημέρα εορτασμού». Επίσης μιλώντας στο PinkNews δήλωσε ότι «ήταν πολύ σημαντικό και συναρπαστικό που φτάσαμε σ’ αυτό το επόμενο βήμα στο ταξίδι μας. Και οι δύο νιώσαμε ότι δεν ήταν μόνο μία μέρα χαράς για εμάς, αλλά και για πολλά άλλα ομόφυλα ζευγάρια στην Ουαλία»

Πηγή: Andrei Daniel Production/@adanielproduction

Το ζευγάρι, που έκανε σύμφωνο συμβίωσης το 2008, πήρε την ευλογία του αιδεσιμότατου Gregory Cameron, επίσκοπος του St. Asaph. Η τελετή έγινε αφού η Εκκλησία στην Ουαλία ψήφισε τον Σεπτέμβριο για την έγκριση μιας νέας υπηρεσίας ευλογίας για ομόφυλα ζευγάρια.

Ενώ ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών εξακολουθεί να μην επιτρέπεται στην Εκκλησία της Ουαλίας, η εκπαιδευόμενη ιερέας Ruth Eleri James είπε ότι οι υπηρεσίες είναι «σημαντικές, επειδή αυτό είναι ένα μήνυμα προς το LGBT+ κομμάτι της κοινωνίας γενικότερα ότι οι σχέσεις τους έχουν την αγάπη και την ευλογία του Θεού».

Πηγή: Andrei Daniel Production/@adanielproduction

Το νομοσχέδιο θα εισαγάγει τις ευλογίες «πειραματικά» για πέντε χρόνια και οι κληρικοί είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν εάν θα λάβουν μέρος ή όχι στις λειτουργίες.

Πηγή: PinkNews

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα