Ουκρανική κρίση: Έκτακτη σύνοδος κορυφής αύριο

Ραγδαίες οι εξελίξεις.

Parallaxi
ουκρανική-κρίση-έκτακτη-σύνοδος-κορυ-411102
Parallaxi

Με τις εξελίξεις να είναι καταιγιστικές και να μην φαίνεται διέξοδος στην κρίση των σχέσεων της ΕΕ με την Ρωσία για το θέμα της Ουκρανίας, αποφασίστηκε η σύγκλιση έκτακτης Συνόδου Κορυφής.

Το ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. 

«Η χρήση βίας και εξαναγκασμού στην αλλαγή συνόρων δεν έχουν θέση στον 21ο αιώνα. Συγκαλώ έκτακτο ευρωπαϊκό συμβούλιο για να συζητήσουμε τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την Ουκρανία και την Ρωσία», δήλωσε ο Σαρλ Μισέλ.

Στην πρόσκλησή του στους 27 Ευρωπαίους ηγέτες, ο κ. Μισέλ αναφέρει: Οι επιθετικές κινήσεις από την Ρωσική Ομοσπονδία, παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας. Υπονομεύουν επίσης την ευρωπαϊκή τάξη ασφάλειας. Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι και να ορίσουμε από κοινού την συλλογική μας προσέγγιση και τις δράσεις μας. Για τον λόγο αυτό σας καλώ για ένα έκτακτο ευρωπαϊκό συμβούλιο την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου το οποίο θα γίνει δια ζώσης στις Βρυξέλλες στις 8 το βράδυ (21:00 ώρα Ελλάδος).

Τα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι: 

  • πως θα διασφαλίσουμε την παγκόσμια τάξη
  • πως θα χειριστούμε την Ρωσία και θα την καταστήσουμε υπόλογη για τις πράξεις της
  • πως θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία και τον λαό της

Οι 27 χώρες μέλη της ΕΕ υιοθέτησαν και επίσημα σήμερα τις κυρώσεις που αποφασίστηκαν για την Ρωσία.

Κυβερνητικοί ιστότοποι και τράπεζες στην Ουκρανία δέχτηκαν μαζική κυβερνοεπίθεση

Πολλοί ουκρανικοί κρατικοί ιστότοποι, συμπεριλαμβανομένων των ιστοσελίδων της κυβέρνησης και του υπουργείου Εξωτερικών είναι μη προσβάσιμοι, όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax που επικαλείται έναν κυβερνητικό αξιωματούχο, έχει ξεκινήσει άλλη μία μαζική κυβερνοεπίθεση “άρνησης εξυπηρέτησης” (DDOS). Στο πλαίσιο αυτής της επίθεσης έχουν στοχοθετηθεί και τράπεζες.

Οι ουκρανικές αρχές ανέφεραν αυτήν την εβδομάδα ότι είδαν προειδοποιήσεις ότι χάκερς ετοιμάζονταν να εξαπολύσουν μεγάλες επιθέσεις σε κυβερνητικές υπηρεσίες, τράπεζες και τον αμυντικό τομέα.

Σε προηγούμενες κυβερνοεπιθέσεις, το Κίεβο επέρριψε την ευθύνη στη Ρωσία, η οποία ωστόσο αρνείται κάθε ανάμιξή της.

 Διαβάστε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα