Διεθνή

Ουτρέχτη: Συνελήφθη ο ύποπτος της επίθεσης

Το NOS News μεταδίδει ότι ο δράστης συνελήφθη.

Parallaxi
ουτρέχτη-συνελήφθη-ο-ύποπτος-της-επίθ-420686
Parallaxi

Συνελήφθη ο ύποπτος της επίθεσης στην Ουτρέχτη, μεταδίδει το NOS News.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, τα κίνητρά του δεν έχουν αποσαφηνιστεί, θα μπορούσαν να είναι “οικογενειακοί λόγοι”.

Ο ύποπτος, σκότωσε τρεις ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους εννέα μέσα σε ένα τραμ στην Ουτρέχτη και η ολλανδική αστυνομία αναζητούσε έναν 37χρονο Τούρκο ως βασικό ύποπτο της επίθεσης, την οποία θεωρεί τρομοκρατική.

Οι ολλανδικές αρχές αύξησαν στον μέγιστο βαθμό το επίπεδο συναγερμού στην επαρχία της Ουτρέχτης, τα σχολεία έκλεισαν τις πόρτες τους, ενώ την ίδια ώρα εντείνονταν τα μέτρα ασφαλείας σε αεροδρόμια, σε άλλες κρίσιμες υποδομές και σε τεμένη της Ολλανδίας.

Οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του, από το βίντεο ασφαλείας του τραμ, και προειδοποίησαν τους κατοίκους να μην τον πλησιάσουν αν τον δουν. Αν και δεν έχουν ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες, το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι RTV Utrecht μετέδωσε ότι ο Τάνις έχει μακρά προϊστορία με τον νόμο, τόσο για μικρά όσο και για σοβαρά αδικήματα.

Μεταξύ αυτών ήταν και ένα επεισόδιο με πυροβολισμούς το 2013. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Γιόοστ Λάνσαγκε απέφυγε να σχολιάσει τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Τάνις έχει βαρύ ποινικό μητρώο.

Η επίθεση σημειώθηκε στην Καναλενάιλαντ, μια ήσυχη συνοικία στα περίχωρα της Ουτρέχτης, όπου κατοικούν πολλοί μετανάστες.

Τι δήλωσε ο πατέρας του 37χρονου Τούρκου

Ο πατέρας του 37χρονου Τούρκου που φέρεται ότι άνοιξε πυρ μέσα σε τραμ στην Ουτρέχτη σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους, δήλωσε σήμερα ότι θέλει να “τιμωρηθεί” ο γιος του, εφόσον είναι πράγματι ο δράστης της επίθεση.

“Αν το έκανε, πρέπει να τιμωρηθεί”, είπε στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο DHA ο Μεχμέτ Τανίς, πατέρας του Γκιοκμέν Τανίς τον οποίο αναζητά η ολλανδική αστυνομία.

Σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό των ολλανδικών αρχών, από την επίθεση αυτή σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι και τραυματίστηκαν πέντε.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η οικογένεια του Τανίς κατάγεται από το Γιοζγκάτ, στην κεντρική Τουρκία.

Ο Μεχμέτ Τανίς είπε ότι επέστρεψε στην Τουρκία από την Ολλανδία το 2008, αφού χώρισε με τη σύζυγό του η οποία έμεινε πίσω μαζί με τον γιο τους, τον Γκιοκμέν. Ο πατέρας ξαναπαντρεύτηκε και εγκαταστάθηκε στην επαρχία της Καισάρειας.

“Δεν έχω μιλήσει, δεν έχω καμία επαφή με τον γιο μου εδώ και 11 χρόνια. Δεν έχουμε μιλήσει από το 2008”, συνέχισε ο Μεχμέτ Τανίς. “Δεν είχε επιθετική συμπεριφορά. Όμως στο μεταξύ πέρασαν 11 χρόνια. Τι έγινε, τι βίωσε; Δεν γνωρίζω τίποτα”, κατέληξε.

Πηγή: AΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα