Oυκρανία-ΠΟΥ: Να καταστραφούν οι παθογόνοι παράγοντες στα εργαστήρια

Στόλτενμπεργκ: Μια no-fly zone πιθανώς θα οδηγούσε σε πόλεμο ΝΑΤΟ-Ρωσίας - Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν από τον βομβαρδισμό αεροπορικής βάσης

Parallaxi
oυκρανία-που-να-καταστραφούν-οι-παθογό-893609
Parallaxi

Αναλυτικά οι τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνέστησε στην Ουκρανία να καταστρέψει τυχόν επικίνδυνα μικρόβια ή ιούς που φυλάσσονται σε βιοϊατρικά εργαστήρια προκειμένου να προληφθεί ενδεχόμενη διαρροή εν μέσω της ρωσικής εισβολής.

Την είδηση μετέδωσε το Reuters, σύμφωνα με το οποίο ειδικοί σε θέματα βιοασφάλειας έχουν εκφράσει ανησυχίες για μετάδοση ασθενειών στον πληθυσμό σε περίπτωση που πληγούν ερευνητικές εγκαταστάσεις.

Απαντώντας σε ερώτημα του πρακτορείου για τη συνεργασία του με την Ουκρανία από την έναρξη της εισβολής, ο ΠΟΥ ανέφερε ότι συνεργάζεται εδώ και χρόνια με τις ουκρανικές αρχές δημόσιας υγείας σχετικά με πρακτικές ασφάλειας που βοηθούν στην αποτροπή «τυχαίας ή εσκεμμένης απελευθέρωσης παθογόνων παραγόντων».

«Ο ΠΟΥ έχει απευθύνει ισχυρή σύσταση στο υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας και άλλους αρμόδιους φορείς να καταστρέψουν παθογόνα υψηλού ρίσκου προκειμένου να προληφθούν ενδεχόμενες διαρροές» ανέφερε ο οργανισμός του ΟΗΕ.

Δεν διευκρίνισε τι είδους παθογόνοι παράγοντες μπορεί να φυλάσσονται στην Ουκρανία ή αν η χώρα εφάρμοσε τη σύσταση για καταστροφή τους.

Τα βιοϊατρικά εργαστήρια της Ουκρανίας βρίσκονται στο επίκεντρο επιχείρησης παραπληροφόρησης από τη Ρωσία, η οποία υποστηρίζει χωρίς αποδείξεις ότι στη χώρα λειτουργεί αμερικανικό εργαστήριο βιολογικών όπλων.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα υποστήριξε πως, σύμφωνα με έγγραφα που εντόπισαν οι ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία, υπήρξε «επείγουσα απόπειρα για την καταστροφή των πειστηρίων» σχετικά με στρατιωτικά προγράμματα ανάπτυξης βιολογικών όπλων.

Η Ουκρανία και οι ΗΠΑ απέρριψαν τους ρωσικούς ισχυρισμούς ως πρόφαση για τη χρήση βιολογικών ή χημικών όπλων από τα ρωσικά στρατεύματα.

Με αίτημα της Ρωσίας συνεδριάζει την Παρασκευή το Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ προκειμένου να εξεταστούν οι ισχυρισμοί της Μόσχας για αμερικανικά βιολογικά όπλα στην Ουκρανία.

Ο Πούτιν βλέπει θετικά σημάδια στις συνομιλίες

Μια κάποια πρόοδο στις συνομιλίες με την Ουκρανία διαπιστώνει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, δίχως πάντως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

«Υπάρχουν ορισμένες θετικές αλλαγές, όπως μου λένε οι διαπραγματευτές από την πλευρά μας», είπε ο κ. Πούτιν κατά τη συνάντησή του με τον Λευκορώσο ομόλογό του Αλεξάντερ Λουκασένκο, προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες συνεχίζονται «πρακτικά σε καθημερινή βάση».

Ο Ρώσος πρόεδρος δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις, αλλά είπε ότι θα αναφερθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες κατά τη συνάντησή του με τον κ. Λουκασένκο.

Στόλτενμπεργκ: Μια no-fly zone πιθανώς θα οδηγούσε σε πόλεμο ΝΑΤΟ-Ρωσίας

Η δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων στην Ουκρανία για απομάκρυνση αμάχων και παροχή βοήθειας είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει τώρα, δήλωσε νωρίτερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό να έχουν επαφές οι κορυφαίοι Ουκρανοί και Ρώσοι διπλωμάτες.

Μιλώντας στο Reuters στο περιθώριο του φόρουμ της Αττάλειας στην Τουρκία, χαρακτήρισε τη ρητορική του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν περί πυρηνικών «επικίνδυνη» και «απερίσκεπτη» και επανέλαβε ότι η συμμαχία δεν θα στείλει στρατεύματα ή αεροσκάφη στην Ουκρανία.

«Συνεχίζω να πιστεύω ότι είναι σημαντικό να εργαστούμε σκληρά για μια πολιτική, διπλωματική λύση», είπε ο κ. Στόλτενμπεργκ. «Το ελάχιστο είναι να δημιουργηθούν ανθρωπιστικοί διάδρομοι από τους οποίους οι άνθρωποι θα μπορούν να απομακρυνθούν και θα είναι εφικτό να εισέλθει ανθρωπιστική βοήθεια» συμπλήρωσε.

Μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων (no-fly zone) πάνω από την Ουκρανία «πιθανότατα θα κλιμακώσει τον πόλεμο σε έναν πλήρη πόλεμο μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν η εισβολή της Μόσχας ρίχνει νέο φως στην αγορά από την Τουρκία ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S-400 -που οδήγησε σε κυρώσεις από τις ΗΠΑ στην Άγκυρα- ο κ. Στόλτενμπεργκ σημείωσε ότι δείχνει τη σημασία που έχει οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ να μην εξαρτώνται από ρωσικό στρατιωτικό εξοπλισμό.

Δεν υπάρχουν θύματα από το πλήγμα σε ψυχιατρικό νοσοκομείο στην ανατ. Ουκρανία

Ρωσική αεροπορική επίθεση σε ψυχιατρικό νοσοκομείο στην περιοχή Χάρκιβ (Χάρκοβο) της ανατολικής Ουκρανίας σήμερα δεν προκάλεσε θύματα, ανέφερε ανακοίνωση των ουκρανικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

«Και οι 30 εργαζόμενοι και οι 330 ασθενείς ήταν σε καταφύγιο την ώρα του χτυπήματος», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα: Αξιόπιστες πληροφορίες για χρήση βομβών διασποράς από Ρώσους στην Ουκρανία

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανακοίνωσε σήμερα πως έχει λάβει “αξιόπιστες αναφορές” για αρκετές περιπτώσεις όπου ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν πυρομαχικά διασποράς σε κατοικημένες περιοχές στην Ουκρανία, υπενθυμίζοντας πως η χρήση αδιακρίτως τέτοιων όπλων μπορεί να ισοδυναμεί με έγκλημα πολέμου.

“Λόγω των συνεπειών τους σε μια εκτεταμένη περιοχή, η χρήση πυρομαχικών διασποράς σε κατοικημένες περιοχές δεν συνάδει με τις αρχές του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου που πρέπει να τηρούνται κατά τις εχθροπραξίες”, δήλωσε η εκπρόσωπος Λιζ Θρόσελ στους δημοσιογράφους με έδρα τη Γενεύη.

“Υπενθυμίζουμε στις ρωσικές αρχές πως οι επιθέσεις που κατευθύνονται εναντίον αμάχων και αστικών στόχων, καθώς και ο λεγόμενος βομβαρδισμός τομέα σε πόλεις και χωριά και άλλες μορφές επιθέσεων χωρίς διάκριση, απαγορεύονται από το διεθνές δίκαιο και μπορεί να ισοδυναμούν με έγκλημα πολέμου.”

Απαντώντας σε ερώτηση για μια ενδεχόμενη αλλαγή στην πολιτική του Facebook προκειμένου να επιτραπεί σε κάποιους χρήστες να καλούν σε βία εναντίον Ρώσων και Ρώσων στρατιωτών, η Θρόσελ τη χαρακτήρισε “ανησυχητική” και είπε πως η υπηρεσία της θα θέσει το θέμα στην εταιρεία.

Ρωσία: Η Ελβετία καλεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν προσωρινά τη χώρα

Η Ελβετία συμβούλευσε τους πολίτες της να εγκαταλείψουν τη Ρωσία, αναφέρει σημερινή ταξιδιωτική οδηγία που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών.

«Το υπουργείο Εξωτερικών προτείνει οι Ελβετοί υπήκοοι των οποίων η παρουσία στη Ρωσία δεν είναι απολύτως απαραίτητη να εγκαταλείψουν προσωρινά την χώρα με δικά τους μέσα. Η απόφαση να φύγουν από τη χώρα είναι μια ατομική απόφαση», αναφέρεται.

Ρωσία: Η Βρετανία παροτρύνει τους πολίτες της να εξετάσουν το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Το Σάββατο η Βρετανία παρότρυνε σήμερα τους πολίτες της να εξετάσουν το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν τη Ρωσία, μετά την απόφαση της Μόσχας να εισβάλλει στην Ουκρανία.

«Αν η παρουσία σας στη Βρετανία δεν είναι απολύτως απαραίτητη, σας παροτρύνουμε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να εγκαταλείψετε τη χώρα, μέσω των εμπορικών διαδρομών που έχουν απομείνει» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης.

Τη Δευτέρα, η Βρετανία συμβούλευσε τους υπηκόους της να μην ταξιδεύουν στη Ρωσία, εξαιτίας των μειωμένων διαθέσιμων επιλογών πτήσεων, αλλά και της αυξημένης οικονομικής αστάθειας.

Η Βρετανία ανακοίνωσε το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και ταξιδιωτικούς περιορισμούς που αφορούν τους 386 βουλευτές της ρωσικής Δούμας, που ψήφισαν υπέρ της ανεξαρτησίας των δύο αποσχισθεισών περιοχών στην ανατολική Ουκρανία.

“Η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας επέβαλε σήμερα κυρώσεις εις βάρος 386 βουλευτών της Δούμας, της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου, για τη στήριξή τους στις ουκρανικές αποσχισθείσες περιοχές του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ”, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

“Οι νέες κυρώσεις απαγορεύουν στα πρόσωπα αυτά να ταξιδεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, να έχουν πρόσβαση σε περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και να έχουν επιχειρηματικές δραστηριότητες εδώ”, όπως αναφέρεται.

Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν από τον βομβαρδισμό αεροπορικής βάσης – Η ρωσική εισβολή έχει προκαλέσει απώλειες 119 δισεκ. δολαρίων στην οικονομία

Δύο Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν σήμερα κατά τον βομβαρδισμό από τον ρωσικό στρατό της αεροπορικής βάσης Λουτσκ, στη βορειοδυτική Ουκρανία, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

«Στις 05:45 [τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας] τέσσερις ρουκέτες εκτοξεύθηκαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, από ένα βομβαρδιστικό του ρωσικού στρατού στην αεροπορική βάση Λουτσκ», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram ο Γιούριι Ποχουλιάικο, αξιωματούχος της περιφερειακής διοίκησης, ο οποίος διευκρίνισε πως υπάρχουν «δύο νεκροί στρατιώτες και έξι τραυματίες».

Λίγο νωρίτερα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ίγκορ Κονασένκοφ, είχε ανακοινώσει πως «τα στρατιωτικά αεροδρόμια του Λουτσκ και του Ιβάνο-Φρανκίβσκ (δυτικά) τέθηκαν εκτός λειτουργίας».

«Εκρήξεις από την πλευρά του αεροδρομίου. Όλοι στα καταφύγια. Μην δημοσιοποιείτε καμία φωτογραφία, διευθύνσεις ή συντεταγμένες», είχε προειδοποιήσει από την πλευρά του στο Facebook ο Ίλχορ Πολιτσχούκ, δήμαρχος της πόλης Λουτσκ.

Οι δημοτικές υπηρεσίες θέρμανσης ανακοίνωσαν διακοπές «λόγω των εκρήξεων».

Στο μεταξύ, η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει προκαλέσει ζημιές ύψους 119 δισεκ. δολαρίων στην ουκρανική οικονομία, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Ντενίς Κουντίν.

Όπως είπε, το 75% των επιχειρήσεων σε περιοχές που έχουν πληγεί από τον πόλεμο σταμάτησαν τη λειτουργία τους και οι περισσότερες μεταλλουργικές επιχειρήσεις στην ανατολική Ουκρανία δεν λειτουργούν.

«Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε λιγότερες εξαγωγές μετάλλων», είπε και πρόσθεσε πως οι εξαγωγές μετάλλων αντιπροσωπεύουν ένα «σημαντικό μερίδιο» των συνολικών εξαγωγών της Ουκρανίας.

Η Μόσχα απειλεί με αναστολή των δραστηριοτήτων της Meta αν αποδειχθεί ότι το Facebook άλλαξε τους κανόνες περί ρητορικής μίσους για τους Ρώσους — οι Σύροι μπορούν να πάνε να πολεμήσουν στην Ουκρανία, λέει το Κρεμλίνο

Η Ρωσία θα αναστείλει τη δραστηριότητα της Meta Platforms αν αποδειχθεί αληθής η πληροφορία που μετέδωσε το Reuters, σύμφωνα με την οποία η πλατφόρμα θα επιτρέψει στους χρήστες της σε κάποιες χώρες να καλούν σε βία εναντίον των Ρώσων και των Ρώσων στρατιωτών, προειδοποίησε σήμερα το Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με εσωτερικά μηνύματα που περιήλθαν σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters χθες Πέμπτη, η Meta Platforms αποφάσισε να επιτρέπει σε χρήστες των ιστότοπων Facebook και Instagram σε αρκετές χώρες να κάνουν αναρτήσεις που καλούν στη βία εναντίον των Ρώσων, ειδικότερα των Ρώσων στρατιωτικών, αίροντας προσωρινά την απαγόρευση του λόγου μίσους που προβλέπουν οι κανόνες χρήσης τους.

“Δεν θέλουμε να πιστέψουμε την πληροφορία του Reuters, είναι απλώς δύσκολο να την πιστέψουμε”, σχολίασε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

“Ελπίζουμε ότι δεν είναι αληθής, διότι, αν είναι, τότε αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ληφθούν τα πιο αποφασιστικά μέτρα για να ανασταλούν οι δραστηριότητες αυτής της εταιρείας”, πρόσθεσε.

Την αλλαγή του κανονισμού χρήσης των ιστότοπων επιβεβαίωσε στο AFP ο Άντι Στόουν, εκπρόσωπος της Meta. “Εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, δείχνουμε επιείκεια σε μορφές πολιτικής έκφρασης που κανονικά παραβιάζουν τους κανονισμούς μας για την υποκίνηση στη βία, όπως (η φράση) ‘θάνατος στους Ρώσους εισβολείς’”, ανέφερε και πρόσθεσε πως “συνεχίζουμε να μην εγκρίνουμε τις προτροπές στη βία εναντίον ρώσων πολιτών”.

Η αλλαγή πολιτικής αυτή αφορά την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, την Εσθονία, τη Γεωργία, την Ουγγαρία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, τη Σλοβακία και την Ουκρανία.

Μισθοφόροι και “πραγματικοί Ρώσοι”

Εξάλλου το Κρεμλίνο επεσήμανε σήμερα ότι Σύροι πολίτες μπορούν να πάνε να πολεμήσουν ως εθελοντές εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου “δήλωσε ότι κυρίως αυτοί που το επιθυμούν, αυτοί που έχουν ζητήσει (να πάνε να πολεμήσουν) είναι πολίτες της Μέσης Ανατολής, Σύροι”, δήλωσε ο Πεσκόφ.

Νωρίτερα σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή στον ρωσικό στρατό να διευκολύνει την αποστολή “εθελοντών” μαχητών στην Ουκρανία σε απάντηση στο ότι δρομολογείται η αποστολή, σύμφωνα με τον ίδιο, “μισθοφόρων” από τη Δύση.

“Αν βλέπετε ότι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να πάνε εκεί εθελοντικά και το κάνουν όχι για τα χρήματα, αλλά για να βοηθήσουν αυτούς που ζουν στο Ντονμπάς (στην ανατολική Ουκρανία), τότε θα πρέπει να τους δώσουμε αυτό που θέλουν και να τους βοηθήσουμε να πάνε στη ζώνη μάχης”, είχε δηλώσει ο Πούτιν.

“Αν ο δυτικός κόσμος αντιμετωπίζει με τόσο ενθουσιασμό την άφιξη διάφορων μισθοφόρων (σ.σ. στην Ουκρανία), τότε και η δική μας πλευρά έχει εθελοντές που θέλουν να συμμετάσχουν”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Στο μεταξύ ο Πεσκόφ εκτίμησε ότι οι Ρώσοι που δηλώνουν ότι ντρέπονται για την “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” της Μόσχας εναντίον της Ουκρανίας δεν είναι πραγματικοί Ρώσοι.

“Ένας πραγματικός Ρώσος δεν ντρέπεται ποτέ που είναι Ρώσος”, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου όταν ρωτήθηκε για το σύνθημα “ντρέπομαι που είμαι Ρώσος” το οποίο έχει ακουστεί εντός και εκτός της χώρας από ανθρώπους που αντιτίθενται στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

“Αν κάποιος λέει τέτοια πράγματα, τότε απλώς δεν είναι Ρώσος”, κατέληξε ο Πεσκόφ, ο οποίος εκτίμησε ότι τα αντιρωσικά αισθήματα είναι επικίνδυνα οξυμένα στη Δύση και εξέφρασε την ελπίδα οι Δυτικοί ηγέτες να πάψουν να υποδαυλίζουν τη ρωσοφοβία.

Ρώσοι τουρίστες φεύγουν από την Κούβα, δημιουργώντας αμφιβολίες για την ανάκαμψη του τουρισμού

Όταν αεροπλάνα γεμάτα με Ρώσους τουρίστες αναχώρησαν από την Κούβα αυτή την εβδομάδα, καθώς οι διακοπές τους ανατράπηκαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, για το θέρετρο του Βαραδέρο ήταν μια δύσκολη ημέρα, καθώς αποτέλεσε ξεκάθαρη ένδειξη ότι η σύγκρουση θα διαταράξει την εύθραυστη οικονομία της νησιωτικής χώρας.

Το Βαραδέρο, μια λωρίδα λευκής άμμου που εκτείνεται στα γαλάζια νερά της Καραϊβικής, ήταν ανέκαθεν μαγνήτης για τους Ρώσους που ήθελαν να ξεφύγουν από τον χειμώνα του βόρειου ημισφαιρίου.

Το 2021, με το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη να αποφεύγει τις μετακινήσεις εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, οι επισκέπτες από τη Ρωσία ανήλθαν στο 40% των συνολικών αφίξεων στην Κούβα, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

Στις παραλίες του Βαραδέρο, συνήθως γεμάτες τουρίστες αυτή την εποχή του χρόνου, επικρατεί ξαφνικά ησυχία, είπε η Γιάνετ Κοσταφρέδα, που πουλά σουβενίρ σε τουρίστες. «Οι Ρώσοι ήταν η βασική αγορά που είχαμε τα τελευταία… δύο χρόνια», δήλωσε η ίδια. «Ανησυχώ διότι βλέπουμε πως το μέλλον είναι αβέβαιο».

Τουλάχιστον 8.000 Ρώσοι παραθεριστές έσπευσαν την περασμένη εβδομάδα να βρουν πτήσεις για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους από την Κούβα αφού πολλές χώρες της Δύσης έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους για τα ρωσικά αεροσκάφη σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την Ουκρανία. Οι περισσότερες πτήσεις Ρωσίας-Κούβας έχουν ανασταλεί μέχρι νεωτέρας.

Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι η Κούβα θα δυσκολευθεί να πετύχει τον στόχο για 2,5 εκατ. αφίξεις τουριστών το 2022, εξήγησε ο Πάολο Σπαντόνι, ειδικός σε θέματα της κουβανέζικης οικονομίας στο Augusta University της Τζόρτζια. «Η απώλεια της ρωσικής αγοράς το 2022… θα έχει αρκετά σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο για την κουβανέζικη οικονομία και ειδικότερα για την τουριστική βιομηχανία της Κούβας», δήλωσε ο Σπαντόνι.

Οι Ρώσοι αναμενόταν να αντιστοιχούν έως το 20% των ξένων τουριστών το 2022, δήλωσε ο Σπαντόνι, αλλά ο συνολικός τους αριθμός θα είναι χαμηλότερος του στόχου αυτού εάν συνεχιστεί η σύγκρουση στην Ουκρανία.

Άλλοι τουριστικοί πράκτορες με τους οποίους μίλησε το Reuters είπαν ότι ελπίζουν πως η αύξηση του αριθμού των επισκεπτών από τον Καναδά και την Ευρώπη θα βοηθήσει να αμβλυνθεί η κατάσταση.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα