Πάφος και Αλεξάνδρεια συζητούν με τη Ryanair για αεροπορική σύνδεση μεταξύ τους

Tονίζοντας ότι "μέσα στο μήνα Ιούνιο θα έχουμε κάποια απάντηση από την εν λόγω εταιρεία".

Parallaxi
πάφος-και-αλεξάνδρεια-συζητούν-με-τη-ryanair-581981
Parallaxi

Για το πιθανό ενδεχόμενο να συνδεθούν αεροπορικά η Πάφος με την Αλεξάνδρεια μέσω της Ryanair, μίλησε ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, τονίζοντας ότι “μέσα στο μήνα Ιούνιο θα έχουμε κάποια απάντηση από την εν λόγω εταιρεία”.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Πάφου, το θέμα αυτό έχει αρχίσει να μελετάται πριν ακόμη ξεσπάσει η παγκόσμια πανδημία, με συντονισμένες από κοινού ενέργειες με τον κυβερνήτη της Αλεξάνδρειας, Μοχάμεντ Ελ Σερίφ, αλλά και τον προκάτοχό του, Αμπντελαζίζ Κονσόουα.

Μάλιστα, ο κ. Φαίδωνος τόνισε ότι επιθυμία του είναι “μετά τις αεροπορικές συνδέσεις -μέσω της Ryanair- της Πάφου με το Αμμάν της Ιορδανίας, τη Βηρυτό του Λιβάνου και το Τελ Αβίβ του Ισραήλ, να ολοκληρωθεί το δίκτυο πόλεων στη Μεσόγειο και τη βόρειο Αφρική με την Αλεξάνδρεια”.

Στις δηλώσεις του στην ιστοσελίδα του αλεξανδρινού ελληνισμού, ο δήμαρχος Πάφου υπογράμμισε τα τεράστια οφέλη από ένα τέτοιο εγχείρημα στην αναβάθμιση των σχέσεων των δύο πόλεων στον τουριστικό, επιχειρηματικό και πολιτιστικό τομέα. “Ζούμε στην ίδια γειτονιά και είναι η ώρα πλέον να δώσουμε την ευκαιρία στους λαούς, στον επιχειρηματικό κόσμο, στην επιχειρηματική δραστηριότητα να αναπτυχθούν”, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Φαίδωνος.

Και υπεραμύνθηκε της πρωτοβουλίας του αυτής από κοινού με τον κυβερνήτη της Αλεξάνδρειας, καθώς όπως τόνισε ο κ. Φαίδωνος, “δεν ξεχνάμε την προσφορά του αλεξανδρινού ελληνισμού με τον πολιτισμό του, τις δωρεές του, τα κτίρια, την ποίηση, το πνεύμα του. Γι’ αυτό και εμείς, οφείλουμε να σεβόμαστε τις ρίζες, να σεβόμαστε πόλεις όπως την Αλεξάνδρεια, αλλά και λαούς όπως τον αιγυπτιακό λαό, που διαχρονικά είναι δίπλα μας, μάς στηρίζουν, και έχουμε έτσι μεταξύ μας μίαν ιδιαίτερη συμπάθεια οι δύο λαοί: ο ελληνικός και ο αιγυπτιακός λαός, που για μερικές χιλιάδες χρόνια ζουν, υπάρχουν και δημιουργούν σε αυτήν την περιοχή του πλανήτη. Και παράλληλα, η ενδεχόμενη αυτή αεροπορική σύνδεση των δύο πόλεων μπορεί να συμβάλλει, εκτός από την ανάπτυξη οικονομικών και πολιτιστικών σχέσεων, αν όχι να επανακάμψει η ελληνική παροικία, τουλάχιστον να διατηρηθεί και να επιβιώσει και ενδεχομένως και με την παρουσία και νέων ανθρώπων που θα μπορούσαν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά ή και απλά να ταξιδέψουν, φέρνοντας πιο κοντά τις δύο πόλεις, τα δύο κράτη, τους δύο λαούς”.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα