Ελλάδα

Παγώνη: Επιστρέφουν από τα νησιά και κολλάνε covid τις οικογένειές τους

Aυξημένο το ιικό φορτίο στα νησιά

Parallaxi
παγώνη-επιστρέφουν-από-τα-νησιά-και-κο-922407
Parallaxi

Για την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού και την αύξηση στους θανάτους μίλησε στην η Πρόεδρος του EΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, ενώ αναφέρθηκε στον ιό του Δυτικού Νείλου.

«Τα νησιά είναι στο κόκκινο», είπε η Ματίνα Παγώνη για την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού και πρόσθεσε ότι αυτή την εβδομάδα συγκριτικά με την προηγούμενη τα κρούσματα είναι 11% λιγότερα.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ μιλώντας στον ΑΝΤ1 εξήγησε ότι στα νησιά το ιικό φορτίο είναι αυξημένο, η μεταδοτικότατα είναι μεγάλη με αποτέλεσμα, όπως είπε, να επιστρέφουν στην Αθήνα και να κολλάνε και τις οικογένειες τους. Για τον λόγο αυτό η Ματίνα Παγώνη προτείνει όσοι επιστρέφουν από νησιά να κάνουν τεστ.

Είπε ακόμη ότι η παραλλαγή του κορονοϊού η οποία απασχολεί αυτή την στιγμή είναι η Όμικρον 5, η οποία όπως εξήγησε είναι πολύ μεταδοτική, αλλά όχι θανατηφόρα.

Καμπάνια για τον εμβολιασμό μετά τις διακοπές

Όσον αφορά στους θανάτους που ο αριθμός των οποίων έχει αυξηθεί ανέφερε ότι καταγράφονται περίπου πάνω από 50 την ημέρα, με τους περισσότερους να είναι άνω των 75 ετών και με υποκείμενα νοσήματα, ενώ δεν είχαν κάνει την 4η δόση του εμβολίου.

Υπογράμμισε ότι μετά το τέλος τον διακοπών θα πρέπει να γίνει μια καμπάνια για τον εμβολιασμό, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε το φθινόπωρο και τον χειμώνα.

Αναφορικά με τους θανάτους και την καταγραφή τους η κ. Παγώνη τόνισε ότι ο τρόπος καταγραφής δεν είναι σωστός, καθώς όπως είπε «αν κάποιος μπει στο νοσοκομείο για άλλη αιτία πχ καρκίνο ή καρδιολογικό νόσημα και μέσα βγει θετικός στο κορονοϊό καταγράφεται σαν θάνατος από κορονοϊό. Αυτό δεν είναι σωστό στο εξωτερικό δεν γίνεται έτσι».

Τι είπε για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Για τον Ιό του Δυτικού Νείλου και τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί σημείωσε ότι οι γιατροί φοβούνται τις επιπλοκές, που είναι οι εγκεφαλίτιδες και οι μηνιγγίτιδες. Τόνισε, ωστόσο, ότι αυτές είναι σπάνιες.

Πάντως πρόσθεσε, ότι η περιφέρεια θα πρέπει να κάνει τους ψεκασμούς κάθε καλοκαίρι για τα κουνούπια.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα