Ελλάδα

Παγώνη: «Η κατάσταση με τα κρούσματα έχει ξεφύγει»

«Καμπανάκι» για τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων δήλωσε η πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών.

Parallaxi
παγώνη-η-κατάσταση-με-τα-κρούσματα-έχ-639488
Parallaxi
Εικόνα-στιγμιότυπο youtube

Στη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας αναφέρθηκε η πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Δεν είναι δύσκολο να πάμε σε τετραψήφιο αριθμό. Υπάρχουν πολλοί ασυμπτωματικοί, οι οποίοι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή, καθώς δεν είναι εύκολη η ιχνηλάτηση», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ επισημαίνοντας πως «αυτό πρέπει να κατανοήσουμε όλοι και να σωθούμε».

Όπως είπε με τα μέτρα που πάρθηκαν τώρα μπορούν οι νέοι και να διασκεδάσουν και να πάνε τις διακοπές τους και να βγουν. «Δεν είναι δυνατόν να έχουμε φτάσει μέσα σε μία βδομάδα τόσα κρούσματα και να μην έχουμε συνειδητοποιήσει όλοι μας τι πρέπει να κάνουμε.»

Περίπου 1.300 κρούσματα τον Αύγουστο 

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κατά το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου ανήλθε σχεδόν τα 1.300 και ενώ, από την αρχή της πανδημίας, έχουν επιβεβαιωθεί περίπου 5.750 κρούσματα. Μαζί με την αύξηση των περιστατικών άνοδο έχει καταγράψει ο αριθμός των νοσηλευομένων, αλλά και των διασωληνωμένων ασθενών.

Πηγή: Skai.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα