Top

Παγώνη: «Τα τεστ είναι η μόνη σωτηρία μας τις ημέρες των γιορτών»

Για τη μετάλλαξη Όμικρον, αλλά και το πως αυτή μας επηρεάζει εν όψει τις ημέρες των γιορτών μίλησε η Ματίνα Παγώνη.

Parallaxi
παγώνη-τα-τεστ-είναι-η-μόνη-σωτηρία-μα-838962
Parallaxi
εικόνα sooc

Για τη μετάλλαξη Όμικρον, αλλά και το πως αυτή μας επηρεάζει εν όψει τις ημέρες των γιορτών μίλησε η Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στον Alpha, η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθηνών-Πειραιώς αναφέρθηκε στο γεγονός πης νέα παραλλαγή του κορωνοϊού είναι περίπου 70 φορές περισσότερο μεταδοτική από την Δέλτα, αλλά πως καλό είναι να κάνουν όλοι rapid test πριν τις «μαζώξεις» των εορτών, έστω κι αν δεν επιβάλλεται.

Παγώνη: 70 φορές πιο μεταδοτική από τη Δέλτα, η μετάλλαξη Ομικρον

«Η μετάλλαξη Όμικρον είναι περισσότερο μεταδοτική από τη Δέλτα περίπου 70 φορές, αλλά τα συμπτώματα φαίνεται πως είναι ήπια. Δεν έχουμε πολλές νοσηλείες. Αυτό είναι πολύ θετικό. Πρέπει να υπάρχει πολλή προσοχή και στη χώρα μας που υπάρχει μεγάλη κινητικότητα αυτές τις ημέρες. Τα κρούσματα της Όμικρον στη χώρα μας είναι λίγα, αλλά το επόμενο δίμηνο θα κυριαρχήσει και θα πρέπει να τη διαχειριστούμε», δήλωσε αρχικά.

Στη συνέχεια ανέφερε: «Για αυτό αυτές τις ημέρες, οι επαφές που έχουμε καλό είναι να είναι προσεκτικές. Χωρίς να μας επιβάλουν μέτρα, καλό είναι να κάνουμε ένα rapid test. Ετσι θα υπάρχει ασφάλεια και για εμάς, αλλά και σεβασμός στις οικογένειες που θα επισκεφτούμε τις ημέρες των γιορτών. Είναι δύσκολες ημέρες αυτές που έρχοντα.

Η μόνη σωτηρία για να μπορούμε να κινηθούμε είναι τα τεστ έτσι ώστε να μπορούμε να κινηθούμε και να αισθανθούμε ότι είναι ημέρες διαφορετικές από τις προηγούμενες.»

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου καταδίκασε μια αρνήτρια σε ποινή φυλάκισης 24 μηνών με 3ετή αναστολή- Είχε κόψει «πρόστιμο» σε αστυνομικό

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου καταδίκασε μια αρνήτρια σε ποινή φυλάκισης 24 μηνών με 3ετή αναστολή επειδή είχε δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στο Α.Τ Ρόδου και είχε …επιβάλλει σε αστυνομικό, πρόστιμο 5.950.000 ευρώ επειδή της ζήτησε να φορέσει μάσκα.

Σύμφωνα με τη «Δημοκρατική», η 44χρονη επιχείρησε να εισέλθει στο ΑΤ Ρόδου χωρίς μάσκας, και, όταν αρμοδίως της έγινε γνωστό ότι πρέπει να φορέσει τη μάσκα της, προκάλεσε αναστάτωση αρνούμενη να υπακούσει στις υποδείξεις.  Η 44χρονη υποστήριξε ότι είναι μέλος των «Ελλήνων Αυτοχθόνων Ιθαγενών» και αρνήθηκε να φορέσει μάσκα, ενώ περαιτέρω ισχυρίστηκε ότι είναι καρκινοπαθής και η χρήση μάσκας την ενοχλεί. Η γυναίκα υποστήριξε ότι ενεργεί με βάση τη Διακήρυξη των «Ελλήνων Αυτοχθόνων Ιθαγενών».

Οι αστυνομικές αρχές της επέβαλαν το προβλεπόμενο πρόστιμο των 300 ευρώ και επιπλέον σχηματίστηκε σε βάρος της δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας.

Στο έγγραφο γνωστοποίησης του προστίμου, που περιλαμβάνει και τραπεζικό λογαριασμό για την κατάθεση των χρημάτων, η 44χρονη επιβάλλει τα εξής ποσά:

-Για «παράνομη φυσική μη – φυσική απειλή συμπεριλαμβανόμενων (αλλά όχι περιοριστικά) της απειλής για δίωξη κράτηση σωματική βλάβη ή απόπειρα ή νομική ενέργεια. 50.000,00 ευρώ -Οποιαδήποτε παρέμβαση στην ατομική ελευθερία ημών από τον αντιπρόσωπο με πράξη, νόμο ή άλλο που ΔΕΝ σχετίζονται με την διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων π.χ. χρήση μάσκας, υποχρεωτικός εμβολιασμός, αφαίρεση οργάνων, υποχρεωτική ή έκδοση ή επίδειξη εγγράφων, αριθμοί, άδειες, ταυτότητες, πρόστιμα, παράβολα, φόροι, περιορισμοί κ.λπ. 900.000 ευρώ. -Η χρήση του ονόματος των ΚΥΡΙΩΝ (ΟΝΟΜΑ ΕΠΙΘΕΤΟ) με κεφαλαία γραφή σε οποιαδήποτε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή χωρίς την απαραίτητη σύμβαση μεταξύ των συμβαλλομένων. 5.000.000 ευρώ. Σύνολο 5.950.000 ευρώ.

Πάτρα: Αντιεμβολιαστές επιτέθηκαν λεκτικά στην πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Άν. Μαστοράκου

Λεκτική επίθεση από αντιεμβολιαστές δέχτηκε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Άννα Μαστοράκου. Όπως αναφέρει η ίδια την απείλησαν και την αποκάλεσαν δολοφόνο.

Ολα συνέβησαν σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης για τον εμβολιασμό που διοργάνωναν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια και τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών. Ξαφνικά μπήκε στην αίθουσα ένα άτομο το οποίο κάλεσε την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου να κατέβει στο ισόγειο προκειμένου να παραλάβει κάποιο έγγραφο.

Η Άννα Μαστοράκου κατέβηκε και της έδωσαν ένα έγγραφο το οποίο όπως ισχυρίστηκαν τεκμηριώνει πως τα εμβόλια είναι δηλητήριο. Η πρόεδρος αρνήθηκε να παραλάβει το έγγραφο από την ομάδα των περίπου15 ατόμων. Τότε την αποκάλεσαν «δολοφόνο» και την κατηγόρησαν πως δηλητηριάζει πολίτες με το εμβόλιο.

Στη συνέχεια η Άννα Μαστοράκου κινήθηκε προς το χώρο στάθμευσης, στο αυτοκίνητό της. Την ακολούθησαν και άρχισαν να φωνάζουν περισσότερο. Οι αντιεμβολιαστές , όπως τονίζει, την τράβηξαν από το χέρι και συνέχισαν την λεκτική επίθεση προς το μέρος της. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ένα τέτοιο περιστατικό και η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών δεν σκοπεύει να το αφήσει να περάσει έτσι. Την Δευτέρα προτίθεται να ενημερώσει τις Εισαγγελικές αρχές, ζητώντας να πράξουν τα δέοντα.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ/ Alpha/ Δημοκρατική

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα