Ελλάδα

Παγώνη: Υπάρχουν κενά στα νοσοκομεία

Την εκτίμηση ότι περίπου 7.000 είναι συνολικά οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί οι οποίοι θα βγουν σε αναστολή

Parallaxi
παγώνη-υπάρχουν-κενά-στα-νοσοκομεία-672180
Parallaxi
Στιγμιότυπο Βίντεου

Την εκτίμηση ότι περίπου 7.000 είναι συνολικά οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί οι οποίοι θα βγουν σε αναστολή, εξέφρασε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Στο Πρώτο αλλιώς» με τη Μαρία Γεωργίου και τον Γιώργο Πίκουλα, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν συνολικά στοιχεία, καθώς σωματεία εργαζομένων προχώρησαν σε καταλήψεις από την Τετάρτη, σε γραφεία διοικήσεων σε πολλά νοσοκομεία της χώρας.

Η κυρία Παγώνη ζήτησε να δοθεί μια μικρή παράταση στους υγειονομικούς για να εμβολιαστούν, λέγοντας πως εάν φύγουν από την «πρώτη γραμμή», θα υπάρξουν προβλήματα στο σύστημα Υγείας. «Ήδη υπάρχουν κενά. Τα νοσοκομεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν με τρίμηνες, τετράμηνες και επικουρικές συμβάσεις. Χρειάζονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Δεν πας υπάλληλος σε ένα κατάστημα. Έχεις ένας άρρωστο μπροστά σου», είπε χαρακτηριστικά.

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά τάχθηκε υπέρ της καθολικότητας των εμβολιασμών αλλά εξέφρασε την αντίθεσή της στην υποχρεωτικότητα, λέγοντας πως αυτός ο όρος προκαλεί εντάσεις και «για να λυθεί ο γρίφος, θα πρέπει να ψυχραιμία και ηρεμία να πείσουμε αυτούς τους ανθρώπους».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα