Παιδεία

Σύνοδος Πρυτάνεων: Οι συνεχιζόμενες καταλήψεις πλήττουν την εύρυθμη λειτουργία των πανεπιστημίων

"Ο διάλογος για κάθε νέα μεταρρύθμιση προϋποθέτει ανοιχτό και σε πλήρη λειτουργία το Δημόσιο Ελληνικό Πανεπιστήμιο"

Parallaxi
σύνοδος-πρυτάνεων-οι-συνεχιζόμενες-κ-1102624
Parallaxi

«Οι συνεχιζόμενες καταλήψεις πλήττουν την εύρυθμη λειτουργία των πανεπιστημίων και θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων αλλά και το εαρινό εξάμηνο» αναφέρεται σε ανακοίνωση της έκτακτης Συνόδου των Πρυτάνεων που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23/1/2024, μέσω τηλεδιάσκεψης, σε «μία περίοδο αναμονής ως προς την επόμενη ημέρα της ανώτατης εκπαίδευσης στη χώρα μας».

«Είμαστε υπέρ ενός ανοιχτού πανεπιστημίου το οποίο είναι το μόνο που μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες για τον δημοκρατικό διάλογο και την ελεύθερη έκφραση σχετικά με την σχεδιαζόμενη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση» τονίζεται ενώ προστίθεται ότι «το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο έχει ανάγκη της στήριξης της πολιτείας τόσο με σημαντική αύξηση της τακτικής επιχορήγησης όσο και με θέσεις μόνιμου διδακτικού και διοικητικού προσωπικού»

«Ο διάλογος για κάθε νέα μεταρρύθμιση προϋποθέτει ανοιχτό και σε πλήρη λειτουργία το Δημόσιο Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Καλούμε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας να συμβάλουν στην ομαλή λειτουργία του. Μετά τη δημοσιοποίηση του σχεδίου νόμου για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια η Σύνοδος σε έκτακτη συνεδρίασή της θα το εξετάσει και θα διατυπώσει την άποψή της» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα