Διεθνή

Πακιστάν: Ναυάγιο υπερφορτωμένου σκάφους – Πνίγηκαν 49 παιδιά

Νέα τραγωδία με 51 νεκρούς

Parallaxi
πακιστάν-ναυάγιο-υπερφορτωμένου-σκά-967731
Parallaxi

Στους 51 νεκρούς, ανάμεσά τους 49 παιδιά, ανέρχεται ο τραγικός απολογισμός από το ναυάγιο ενός υπερφορτωμένου σκάφους σε λίμνη του βορειοδυτικού Πακιστάν, σύμφωνα με την αστυνομία.

Τα σωστικά συνεργεία, με τη βοήθεια 25 δυτών, επιχειρούσαν επί 3 ημέρες για να εντοπίσουν επιζώντες στη λίμνη Τάντα Νταμ, κοντά στο Κοχάτ της επαρχίας Χιμπέρ Παχτούνκουα.

Ένας εκπαιδευτικός και ο χειριστής του πλοιαρίου έχασαν επίσης τη ζωή τους, ανέφερε ο Φαζάλ Ναΐμ, εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας. «Το πλοιάριο ανατράπηκε, ήταν υπερφορτωμένο, μπορούσε να μεταφέρει το πολύ 20-25 ανθρώπους», εξήγησε.

Πέντε άνθρωποι διασώθηκαν, τέσσερις μαθητές και ένας εκπαιδευτικός. Τα παιδιά φοιτούσαν σε μια κορανική σχολή και είχαν πάει εκδρομή.

Τα ναυάγια με πολλά θύματα είναι συχνό φαινόμενο στο Πακιστάν, γιατί τα κακοσυντηρημένα πλοιάρια υπερφορτώνονται και ανατρέπονται και επειδή πολλοί Πακιστανοί δεν ξέρουν κολύμπι.

Ο στρατός του Πακιστάν μοιράστηκε εικόνες που δείχνουν δύτες να διασχίζουν τη λίμνη με λαστιχένιες λέμβους και να μπαίνουν στο νερό για να αναζητήσουν περισσότερα πτώματα.

Την ίδια μέρα, τουλάχιστον 41 άνθρωποι επιβεβαιώθηκαν ότι σκοτώθηκαν όταν το λεωφορείο τους έπεσε σε χαράδρα στη νοτιοδυτική επαρχία Μπαλουχιστάν.

Τον Ιούλιο του περασμένου έτους, τουλάχιστον 18 γυναίκες πνίγηκαν όταν μια υπερφορτωμένη βάρκα που μετέφερε περίπου 100 μέλη της ίδιας οικογένειας ανατράπηκε κατά τη διάρκεια γαμήλιας πομπής μεταξύ δύο χωριών.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα