Top

Παλικαρίσιος βαθμός στην Ισπανία!

Σπουδαία εμφάνιση της Ελλάδας που έφυγε με θετικό αποτέλεσμα στην πρεμιέρα των προκριματικών του Μουντιάλ

Parallaxi
παλικαρίσιος-βαθμός-στην-ισπανία-739616
Parallaxi

Ανήμερα της επετείου από τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έφυγε με έναν «χρυσό» βαθμό από την Ισπανία (1-1) στην πρεμιέρα της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ.

Στο 32′ ο Ντάνι Όλμο προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Βλαχοδήμο και λίγο έλειψε να τα καταφέρει. Ο μεσοεπιθετικός της Λειψίας επιχείρησε φοβερό σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ωστόσο, η Εθνική βρέθηκε πίσω στο σκορ. Ο Κόκε με εξαιρετική μπαλιά βρήκε τον Μοράτα, ο οποίος κινήθηκε ανάμεσα σε Μπακάκη και Παπαδόπουλο. Κοντρόλαρε τη μπάλα, εκτέλεσε από κοντά και άνοιξε το σκορ (1-0).

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Ενρίκε άλλαξε τον Ράμος με τον Ινίγο Μαρτίνεθ. Ο αμυντικός της Ρεάλ είχε κάνει άλλωστε λάθος τις μισές από τις πάσες του. Ο Φαν’τ Σχιπ από την πλευρά του πέρασε εκτός αγώνα τον Λημνιό αντικαθιστώντας τον με τον Τζόλη, ενώ ο Σιώπης μπήκε στη θέση του Μάνταλου. Μετά τις αλλαγές ο Μασούρας πέρασε δεξιά και ο Τζόλης πήγε αριστερά.

Η εικόνα της Ελλάδας άλλαξε προς το καλύτερο και στο 55′ ο νεοεισελθών στόπερ των γηπεδούχων υπέπεσε σε πέναλτι. Έκανε τάκλιν και χτύπησε στο γόνατο τον Μασούρα, με αποτέλεσμα ο Ιταλός διαιτητής Μάρκο Γκούιντα να καταλογίσει την εσχάτη των ποινών. Ο Μπακασέτας εκτέλεσε με δύναμη στο κέντρο της εστίας του Σιμόν και έκανε το 1-1 στο 57′.

Παρά τις αλλαγές του Ενρίκε, η Ελλάδα ανασταλτικά λειτούργησε άψογα χωρίς να κινδυνεύσει ιδιαίτερα από τους Ισπανούς με το τελικό σφύριγμα να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο εθνικών ομάδων στη Γρανάδα.

Οι συνθέσεις:

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Γιορέντε, Ράμος (46′ Ινίγο Μαρτίνεθ), Γκαρθία, Γκαγιά, Όλμο (64′ Πέδρι), Ρόδρι, Κόκε (72′ Τιάγκο), Φ. Τόρες (72′ Ογιαρθάμπαλ), Μοράτα, Κανάλες (65′ Χιλ).

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν’τ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Μπακάκης, Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Τσιμίκας (80′ λ. τρ. Κυριακόπουλος), Μπουχαλάκης, Ζέκα, Μάνταλος (46′ Τζόλης), Μασούρας (65′ Φορτούνης), Λημνιός (46′ Σιώπης), Μπακασέτας (78′ Γιακουμάκης).

Αποτελέσματα

Ισπανία – Ελλάδα 1-1 Σουηδία – Γεωργία 1-0

Βαθμολογία 1. Σουηδία 3 (1-0) 2. Ελλάδα 1 (1-1) 3. Ισπανία 1 (1-1) 4. Γεωργία 0 (0-1) 5. Κόσοβο 0 * Το Κόσοβο δεν έχει παίξει ακόμα

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα