Ελλάδα

ΠΑΜΕ: Καταγγελία για μη παραχώρηση της πλατείας Αγίας Σοφίας

Κατά του Δήμου Θεσσαλονίκης για την αντιφασιστική συναυλία

Parallaxi
παμε-καταγγελία-για-μη-παραχώρηση-της-816589
Parallaxi
Εικόνα: Μαριάννα Γιαμουρίδου

Σύμφωνα με την καταγγελία των εργατικών σωματείων και των φοιτητικών συλλόγων, ο Δήμος Θεσσαλονίκης κατόπιν αιτήματός τους δεν παραχώρησε την Πλατεία Αγίας Σοφίας, όπου και θα διεξαγόταν η μεγάλη αντιφασιστική συναυλία αυτή την Πέμπτη, με αφορμή τις επιθέσεις σε Σταυρούπολη και Εύοσμο.

Η καταγγελία παρακάτω:

Καταγγέλλουμε τη Δημοτική αρχή του Δήμου Θεσσαλονίκης που με απόφασή της αρνείται να παραχωρήσει την πλατεία Αγίας Σοφίας για τη διεξαγωγή της μεγάλης αντιφασιστικής συναυλίας, την Πέμπτη 7 Οκτώβρη.

Τα γεγονότα των προηγούμενων ημερών στη Δυτική Θεσσαλονίκη και αλλού, με τους φασίστες να σηκώνουν κεφάλι, να προσπαθούν να τρομοκρατήσουν μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενους που αγωνίζονται συνάντησαν τη γενική λαϊκή κατακραυγή. Τα στελέχη της κυβέρνησης και τα φερέφωνα της κατέληξαν να είναι η θλιβερή παραφωνία μιλώντας για ίσες αποστάσεις, για τα «δυο άκρα» και άλλα τέτοια φαιδρά.

Η Διοίκηση του Δήμου σε συνέχεια της κατάπτυστης ανακοίνωσης ξεπλύματος των φασιστών, συνεχίζει στην ίδια γραμμή και παίρνει θέση απέναντι στα εργατικά σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους που διοργανώνουν τη μεγάλη αντιφασιστική συναυλία, αρνούμενη να δώσει άδεια για τον χώρο. Τους καταγγέλλουμε στον λαό της πόλης και τους διαβεβαιώνουμε ότι τέτοια εμπόδια δεν πρόκειται να μας πτοήσουν – τους φασίστες που σήκωσαν κεφάλι θα τους στείλουμε πίσω στις τρύπες τους, όσο κι αν κάποιοι επιμένουν να τους χαϊδεύουν!

Όλοι αύριο 7 μμ στην πλατεία Αγίας Σοφίας!

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα