Featured

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης μπαίνει στη Φάρμα. Εκπλήσσεσαι;

Μην απορούμε για το σκοταδισμό που έχει σκεπάσει χρόνια την πόλη

Parallaxi
ο-παναγιώτης-ψωμιάδης-μπαίνει-στη-φάρ-842209
Parallaxi

Ο άνθρωπος που διετέλεσε Νομάρχης Θεσσαλονίκης και Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας επί μια δεκαετία από το 2003 μέχρι το 2013, δηλαδή έπαιρνε αποφάσεις και διοικούσε, επηρέαζε τα πράγματα της πόλης, που διεκδίκησε την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας και πιο πρόσφατα τη θέση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης καταλήγει μάλλον εκεί που ταιριάζει περισσότερο. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης μπαίνει στο reality του ΑΝΤ1 ”η Φάρμα”.

Από τη μια λες ευτυχώς που αποσύρεται μάλλον για κάποια διάστημα από τον δημόσιο πολιτικό βίο και πλέον θα απασχολεί το κοινό που πάντα ήθελε να έχει, τις κουτσομπολίστικες εκπομπές και τους οπαδούς των ρηχών σόου, αλλά από την άλλη σκέφτεσαι ότι αυτός ο άνθρωπος αποφάσιζε για σένα για χρόνια.

https://www.youtube.com/watch?v=dsJUErHDU8c

Πέρα από τις τραγελαφικές στιγμές του, τις δυο φορές ζορό, η παρουσία του στην Ανίτα Πάνια με ένα παλιάς τεχνολογίας κινητό και η κλάψα ότι δήθεν έμεινε στον άσο, αξίζει να θυμηθούμε ότι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης συμμετείχε σε φιλοβασιλική ομάδα, είχε ξεπλύνει πολλάκις τη ΧΑ και την εγκληματική της δράσης, αποκαλούσε τη Χούντα ”επανάσταση” και θαύμαζε το πραξικόπημα του Παπαδόπουλου. Επίσης, όταν ο Γιάννης Μπουτάρης δέχθηκε φασιστική βίαιη επίθεση το 2018 στο Λευκό Πύργο ο Παναγιώτης Ψωμιάδης τον καθύβριζε χυδαία και έλεγε πως ξεπούλησε τη Μακεδονία.

Ο Ψωμιάδης είχε επίσης αρκετές δικαστικές περιπέτειες συνυφασμένες με τη διοίκηση και το αξίωμά του, για τοκογλυφία, για σβησίματα μεγάλων προστίμων, κρινόμενος μάλιστα το 2013 ένοχος από το Εφετείο καταδικαζόμενος σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή και έκπτωση από το αξίωμά του.

Τέτοια ασόβαρα πρόσωπα πέρασαν από το τιμόνι της πόλης και αν αφήσουμε το πρακτικό, οικονομοτεχνικό κομμάτι που επίσης καταστράφηκε, δεν πρέπει να απορούμε και για το σκοταδισμό που χρόνια επικρατεί και σκεπάζει την πόλη. Που ανεβαίνουν ο συντηρητισμός και ο φασισμός. Όταν ένας άνθρωπος νοιάζεται για τέτοιου είδους σόου ανέκαθεν δεν μπορεί να απασχολεί ακόμα στα σοβαρά τη δημόσια ζωή και άλλοι να πιστεύουν πως ο άνθρωπος αυτός είναι ικανός να κατανοήσει τις ανάγκες τα προβλήματα και τους ιδιωματισμούς της πόλης.

Καλή του διασκέδαση σε ένα περιβάλλον που μοιάζει πολύ ταιριαστό με το παρελθόν του.

*Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ασχολήθηκε με την πολιτική αρχικά το 1982 με την εκλογή του στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Εκλέχτηκε βουλευτής Θεσσαλονίκης με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας το 1990, 1993, 1996 και το 2000. Το 2002 εκλέχτηκε νομάρχης Θεσσαλονίκης και η θητεία του ανανεώθηκε το 2006. Το 2010 έθεσε υποψηφιότητα για την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, κερδίζοντας τις εκλογές στο δεύτερο γύρο με βασικό “αντίπαλο” τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, Μάρκο Μπόλαρη. Στις 6 Ιουνίου 2011 τέθηκε σε υποχρεωτική αργία από το αξίωμά του

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα