Πανελλαδικές 2020: «Εισιτήριο» για 8 στους 10 υποψηφίους

Λίγες μέρες έμειναν για την έναρξη των φετινών εξετάσεων.

Parallaxi
πανελλαδικές-2020-εισιτήριο-για-8-στους-10-419498
Parallaxi

εξετασεις πανελλαδικες πανελληνιες

Λίγες ημέρες έμειναν από την έναρξη των φετινών πολυσυζητημένων Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020, κατά τις οποίες οι υποψήφιοι θα διεκδικήσουν 77.970 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων θα κυμανθεί γύρω στους 100.000, πράγμα που σημαίνει ότι 8 στους 10 θα εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι υποψήφιοι αναμένεται να εξεταστούν με το νέο «σύστημα Γαβρόγλου»- το οποίο θα ισχύσει για πρώτη φορά στις Πανελλήνιες 2020 και για τελευταία εφόσον ψηφιστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Μάλιστα, τα μαθήματα δεν θα έχουν συντελεστή βαρύτητας.

Σημειώνεται ότι, οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού των Ανθρωπιστικών Σπουδών θα εξεταστούν στο μάθημα της Κοινωνιολογίας αντί των Λατινικών.

Αναφορικά με πρόσθετες τροποποιήσεις που εφαρμόστηκαν λόγω κοροναϊού, η ημερομηνία έναρξης των εξετάσεων μετακινήθηκε και η ύλη μειώθηκε εξαιτίας του κλεισίματος των σχολείων.

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, στις αίθουσες θα τηρούνται τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του ιού.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστοί οι αριθμοί των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020, καθώς λείπει ο ακριβής αριθμός των υποψηφίων των ΕΠΑΛ. Πάντως, για τον αριθμό των υποψηφίων των ΓΕΛ που δήλωσαν συμμετοχή στις εξετάσεις, αυτός ανέρχεται σε 82.159.

Ο αριθμός των υποψηφίων από τα ΕΠΑΛ θα κυμανθεί περίπου στις 18.000, όπως αναφέρουν πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ποιοι κανόνες ισχύουν στις εξετάσεις    

Η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους επιτηρητές εκπαιδευτικούς στις αίθουσες, αλλά προαιρετική για τους υποψήφιους.

Στις αίθουσες θα πρέπει να τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των υποψηφίων. Το ίδιο θα ισχύει και στους χώρους προετοιμασίας και στους χώρους εξέτασης των υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.

Ακόμη, οι αίθουσες θα αερίζονται με φυσικό τρόπο.

Θα πρέπει να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και να τηρούνται οι οδηγίες καλής υγιεινής των χεριών, με χρήση νερού και σαπουνιού ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα.

Στη συνέχεια θα γίνουν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων από 1 έως και 13 Ιουλίου. Το χρονικό διάστημα διεξαγωγής των Υγειονομικών Εξετάσεων και της Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, έχει οριστεί από τις 29 Ιουνίου έως και τις 10 Ιουλίου.

Τα κυλικεία θα παραμείνουν κλειστά και κατά το χρονικό διάστημα που θα διενεργούνται οι εξετάσεις.

Οι Πανελλαδικές 2020 ξεκινούν στις 15 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και στις 16 Ιουνίου για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων. Θα ολοκληρωθούν στις 26 Ιουνίου και 30 Ιουνίου αντίστοιχα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα