Ελλάδα

Πανελλαδικό συλλαλητήριο από τους επαγγελματίες των λαϊκών αγορών στην Αθήνα

Στις 25 Οκτωβρίου, με αίτημα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση

Parallaxi
πανελλαδικό-συλλαλητήριο-από-τους-επ-718952
Parallaxi

Σε πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, στις 25 Οκτωβρίου, προχωρούν οι επαγγελματίες των λαϊκών αγορών, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, το οποίο επιφέρει σοβαρές αλλαγές στο καθεστώς λειτουργίας των λαϊκών αγορών.

Στην Αθήνα διεξήχθη σήμερα η πρώτη προγραμματισμένη ημερίδα της Γενικής Συνομοσπονδίας Παραγωγών Επαγγελματιών Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών. Από την Αθήνα, παρουσία όλων των ομοσπονδιών της Ελλάδας που απαρτίζουν την δύναμη της, στάλθηκε σαφές μήνυμα κατά του νομοσχεδίου.  Ως πρώτη απάντηση η συνομοσπονδία αποφάσισε ομόφωνα να πραγματοποιηθεί πανελλαδικό συλλαλητήριο την Δευτέρα 25/10/2021 στην Αθήνα. Επίσης άμεσα σχεδιάζουν και απεργιακές κινητοποιήσεις.

Στους βουλευτές που ήταν παρών έγινε ενημέρωση επί των τοποθετήσεων όλων των εμπλεκομένων φορέων στην Επιτροπή Παραγωγής κι Εμπορίου όπου κλήθηκαν να εκθέσουν τις απόψεις τους. Εκεί όπου διαπιστώθηκε για μία ακόμη φορά η αδιαλλαξία της κυβέρνησης.

Στη σημερινή συνάντηση παρών έδωσαν βουλευτές της συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης. Σε ανακοίνωση τους οι παραγωγοί και οι πωλητές των λαϊκών αγορών τονίζουν τα εξής:

  • Ζητάμε την ίδρυση Νομικών Προσώπων σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.
  • Απαντάμε ΝΑΙ στην απρόσκοπτη προσέλευση των παραγωγών στις λαϊκές Αγορές κι ΟΧΙ στην προκήρυξη θέσεων μία φορά ετησίως.
  • Λέμε ΟΧΙ στις 16 διαφορετικές Υπουργικές  αποφάσεις που αναφέρονται στο επικείμενο Νομοσχέδιο.
  • Λέμε όχι την πλατφόρμα e-καταναλωτής όπως ισχύει για τα super markets με τζίρο κάτω των 90.000.000ε.
  • Λέμε ΟΧΙ στην φορολογική-ασφαλιστική ενημερότητα επιζητώντας την συνταγματική ισονομία με το στεγασμένο εμπόριο.
  • Απαντούμε ΟΧΙ στην οποιαδήποτε μετατροπή παραγωγών  σε εμπόρους.
  • Λέμε ΟΧΙ στις έκνομες ενέργειες αλλά κι ΟΧΙ στις ποινές εξοντωτικού χαρακτήρα.

Η Γενική Συνομοσπονδία Παραγωγών Επαγγελματιών και Βιομηχανικών Ειδών, αποτελώντας την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων στις λαϊκές Αγορές της χώρας θα συνεχίσει να διεκδικεί και να παλεύει για τα δικαιώματα όλων εκείνων που την δημιούργησαν και τους εκπροσωπεί”.

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα