Ελλάδα

Πανελλήνια Φιλοζωϊκή Ομοσπονδία: «Να μην γίνει αντικείμενο πειραματισμών το λευκό τιγράκι»

Τι αναφέρει σε επιστολή της προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος - Την πλήρη απαγόρευση εμπορίας άγριων ζώων ζητά από την κυβέρνηση.

Parallaxi
πανελλήνια-φιλοζωϊκή-ομοσπονδία-να-987992
Parallaxi

Την πλήρη απαγόρευση στο εμπόριο άγριων ζώων και εξωτικών ειδών προτείνει προς την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία η Πανελλήνια Φιλοζωϊκή Ομοσπονδία με αφορμή την υπόθεση με το λευκό τιγράκι που εγκαταλείφθηκε, υπόθεση που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για την τύχη και την μεταχείριση άγριων ζώων στη χώρα μας.

Η Πανελλήνια Φιλοζωϊκή Ομοσπονδία μετά από συνάντηση που είχε με τους υπεύθυνους στο Τμήμα Διαχείρισης Αγριας Ζωής και Θήρας, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, ζήτησε την απαγόρευση και στη χώρα μας το εμπορίου αυτών των ειδών, όπως έγινε πρόσφατα με επιτυχία στη γειτονική μας Ιταλία.

Παράλληλα, η Πανελλήνια Φιλοζωϊκή Ομοσπονδία, δια της προέδρου της Ειρήνης Μολφέση, με επιστολή προς τους αρμόδιους του Υπουργείου Περιβάλλοντος, εξέφρασε τη θέση ότι για το λευκό τιγράκι το καλύτερο θα ήταν, αφού εκτιμηθεί η κατάσταση της υγείας του, να κληθεί εξειδικευμένος κτηνίατρος από το εξωτερικό, που έχει γνώση της περίθαλψης για τέτοια ζώα, μεγάλα αιλουροειδή, ενώ δεν απέκλεισε την πιθανότητα, αν το ταλαιπωρημένο ζωάκι τελικά επιβιώσει, να μεταφερθεί για νοσηλεία στο εξωτερικό.

Πάντως, η Πανελλήνια Φιλοζωϊκή Ομοσπονδία στην επιστολή της προς τον Νικ. Μποκάρη που είναι αρμόδιος από το υπουργείο Περιβάλλοντος,τονίζει την ανάγκη να προστατευθεί το ζώο και σε κάθε περίπτωση και να μην μετατραπεί, όπως αναφέρει, σε αντικείμενο πειραματισμών.

«Το ζητούμενο είναι το ζώο, δεχόμενο την καλύτερη δυνατή περίθαλψη και φροντίδα, να μην μετατραπεί, πάντως, σε αντικείμενο πειραματισμών. Σε αυτή τη γραμμή θα πρέπει να κινηθεί η αξιολόγηση της κατάστασης και τα όρια της θεραπευτικής παρέμβασης», τονίζει η Πανελλήνια Φιλοζωϊκή Ομοσπονδία.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα