Πανελλήνιες 2020: Τα μαθήματα που έγραψαν κάτω από τη βάση – Πρώτες εκτιμήσεις βάσεων
Εκτιμήση Βάσεων.
Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και αναρτήθηκαν σε όλα τα Λύκεια της χώρας και στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr. Παράλληλα δόθηκαν στη δημοσιότητα και τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων.
Σύμφωνα με αυτά, τις χειρότερες επιδόσεις πέτυχαν οι υποψήφιοι στο μάθημα των μαθηματικών όπου το 58,84% έγραψε κάτω από τη βάση, αλλά και στην ιστορία, όπου το ασντίτποιχο ποσοστό έφτασε στο 50,8%. Εξαιρετικά χαμηλές είναι οι επιδόσεις τόσο στη Χημεία (48,28% κάτω της βάσης) αλλά και στην Πληροφορική, όπου το 44,75% επίσης έγραψε κάτω από τη βάση.
Αναλυτικά:
Στη Νεοελληνική Γλώσσα Και Λογοτεχνία το 25,06% των μαθητών έγραψε κάτω από τη βάση ενώ το 74,94% έγραψε πάνω από τη βάση.
Στα Αρχαία Ελληνικά το 47,18% των μαθητών έγραψε κάτω από τη βάση ενώ το 52,82% έγραψε πάνω από τη βάση. Στην Ιστορία το 50,81% των μαθητών έγραψε κάτω από τη βάση ενώ το 49,19% έγραψε πάνω από τη βάση. Στην Κοινωνιολογία το 37,97% των μαθητών έγραψε κάτω από τη βάση ενώ το 62,03% έγραψε πάνω από τη βάση. Στη Νεοελληνική Γλώσσα Και Λογοτεχνία το 27,13% των μαθητών έγραψε κάτω από τη βάση ενώ το 72,87% έγραψε πάνω από τη βάση.
Στα Αρχαία Ελληνικά το 47,18% των μαθητών έγραψε κάτω από τη βάση ενώ το 52,82% έγραψε πάνω από τη βάση. Στην Ιστορία το 50,81% των μαθητών έγραψε κάτω από τη βάση ενώ το 49,19% έγραψε πάνω από τη βάση. Στην Κοινωνιολογία το 37,97% των μαθητών έγραψε κάτω από τη βάση ενώ το 62,03% έγραψε πάνω από τη βάση.
Εκτιμήση Βάσεων
Πτωτική φαίνεται ότι θα είναι η πορεία των βάσεων και φέτος. Μετά την περσινή απώλεια εκατοντάδων μορίων, κυρίως, στις πολυτεχνικές σχολές, η κατηφόρα, όπως αναφέρουν οι εκτιμήσεις, συνεχίζεται και φέτος.
1ο επιστημονικό πεδίο-Ανθρωπιστικών, Κοινωνικών και Νομικών Σπουδών:
Αυξομειώσεις αναμένονται στο εν λόγω επιστημονικό πεδίο, με τις εκτιμήσεις να μην μπορούν να προσδιορίζουν συγκεκριμένα την τάση της πορείας των βάσεων. Στις υψηλόβαθμες σχολές, όπως οι Νομικές και οι Ψυχολογίες, οι μεταβολές θα είναι μικρές, ενώ και φέτος οι ξένες Φιλολογίες αναμένονται κάτω από τη βάση.
2ο επιστημονικό πεδίο-Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών:
Πτώση των βάσεων στις πολυτεχνικές σχολές, η οποία θα είναι ακόμα μεγαλύτερη στην περιφέρεια.
3ο επιστημονικό πεδίο-Επιστημών Υγείας:
Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μικρή πτώση στις Ιατρικές Σχολές, λόγω του μαθήματος της Χημείας. Υπενθυμίζεται ότι πέρσι η Ιατρική Αθήνας έπεσε στα 18.724 μόρια και της Θεσσαλονίκης στα 18.585 μόρια, ενώ η τελευταία Ιατρική κατέγραψε 18.123 μόρια.
4ο επιστημονικό πεδίο-Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής:
Πιθανή άνοδο στη βάση εισαγωγής μπορεί να δουν οι οικονομικές σχολές, καθώς φέτος τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα δεν δυσκόλεψαν τους υποψηφίους και αναμένονται καλές επιδόσεις.
Οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2020 ανά είδος Λυκείου και Ομάδα Προσανατολισμού/Τομέα εμφανίζονται στους παρακάτω πίνακες:
ΠΛΗΘΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΕΛ ΝΕΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
ΠΛΗΘΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΕΛ ΠΑΛΑΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
ΠΛΗΘΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΠΑΛ
Πηγή: skai.gr