Διεθνή

Πάνω από 42,45 εκατομμύρια τα κρούσματα παγκοσμίως- Στους 1.146.763 οι νεκροί

Αναλυτικά τα τελευταία στοιχεία για την εξάπλωση του φονικού ιού.

Parallaxi
πάνω-από-4245-εκατομμύρια-τα-κρούσματα-πα-676194
Parallaxi

Περισσότεροι από 42,45 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αναφερθεί να έχουν μολυνθεί από το νέο κορονοϊό σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ 1.146.763 έχουν πεθάνει, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters.

Τα κρούσματα μόλυνσης έχουν καταγραφεί σε περισσότερες από 210 χώρες και περιοχές, από τον εντοπισμό των πρώτων περιστατικών μόλυνσης στην Κίνα, το Δεκέμβριο του 2019.

Αναλυτικότερα, μερικά σημαντικά στοιχεία για διάφορες χώρες:

ΗΠΑ-κορονοϊός: Μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου, θα έχει ξεκαθαρίσει αν ένα εμβόλιο κατά της πανδημίας COVID-19 θα είναι ασφαλές και αποτελεσματικό, δήλωσε ο Άνθονι Φάουτσι στο BBC

Ο Αμερικανός επιδημιολόγος Άνθονι Φάουτσι δήλωσε σήμερα ότι θα έχει ξεκαθαρίσει στις αρχές Δεκεμβρίου, αν ένα εμβόλιο κατά της πανδημίας COVID-19 θα είναι ασφαλές και αποτελεσματικό, ενώ εκτεταμένος εμβολιασμός δε θα είναι πιθανό να γίνει μέχρι το 2021, αλλά αργότερα.

“Θα γνωρίζουμε αν το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό μέχρι το τέλος Νοεμβρίου ή τις αρχές Δεκεμβρίου,” δήλωσε ο Φάουτσι στο BBC.

“Όταν μιλάμε για τον εμβολιασμό ενός ουσιαστικού ποσοστού του πληθυσμού, ώστε να μπορείς να έχεις μία σημαντική επίδραση στη δυναμική του ξεσπάσματος [της πανδημίας], αυτό δεν είναι πιθανό να συμβεί μέχρι το δεύτερο ή το τρίτο τρίμηνο του έτους [2021].”

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε παρουσίασε τα νέα μέτρα για τον περιορισμό των νέων κρουσμάτων

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, σε τηλεοπτικό μήνυμά του, παρουσίασε τα νέα μέτρα που έλαβε η κυβέρνησή του για τον περιορισμό των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού.

Επιβεβαιώνεται ότι τα καφέ και τα εστιατόρια θα πρέπει να κλείνουν, από αύριο, στις 6 το απόγευμα. Τα βράδια θα επιτρέπεται μόνον παράδοση κατ΄οίκον και αγορά εδεσμάτων και ροφημάτων «take away».

Μετά τις έξι το απόγευμα, επίσης, απαγορεύεται η κατανάλωση φαγητού στον δρόμο. Παράλληλα, η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε ότι θα πρέπει να κλείσουν πισίνες, γυμναστήρια, θέατρα, κινηματογράφοι, αίθουσες χορού και τυχερών παιχνιδιών.

Οι μαθητές των λυκείων, στο εξής, θα παρακολουθούν το σχολικό πρόγραμμα με τηλε- εκπαίδευση, σε ποσοστό από 75% και πάνω. Αυξάνεται και η εξ αποστάσεως εργασία για την δημόσια διοίκηση, με σύσταση να γίνει το ίδιο και στον ιδιωτικό τομέα.

«Τον Νοέμβριο θα υποφέρουμε λίγο, αλλά ελπίζουμε ότι -σφίγγοντας τα δόντια- στην συνέχεια θα ξαναπάρουμε ανάσα», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός, ο οποίος θέλησε να προσθέσει, πάντως, ότι «δεν επιβάλλεται γενική απαγόρευση κυκλοφορίας».

Ζήτησε, επίσης, από τους πολίτες να μετακινούνται μόνον όταν υπάρχει πραγματική ανάγκη επαγγελματικού χαρακτήρα, για λόγους υγείας, για έκτακτες περιπτώσεις και για την εκπαίδευση.

«Ξέρουμε ότι η πανδημία προκαλεί θυμό και βαθιά αμηχανία. Υπάρχουν νέες οικονομικές ανισότητες και για τον λόγο αυτό θα στηρίξουμε άμεσα όλες τις κατηγορίες που πλήττονται από τους νέους αυτούς περιορισμούς» τόνισε, τέλος, ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ισπανία-κορονοϊός: Ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ αναμένεται να ανακοινώσει μία νέα κατάσταση ανάγκης, για τον περιορισμό εξάπλωσης της COVID-19

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ θα ανακοινώσει σήμερα μία νέα κατάσταση ανάγκης, στην προσπάθεια να περιορίσει την αναζωπύρωση της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού, όπως ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, θα δώσει την απαραίτητη νομική υποστήριξη στις επαρχίες που αποφασίζουν για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, τη δυνατότητα να εφαρμόσουν πιο σκληρά μέρα, συμπεριλαμβανομένης και της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Σλοβακία-κορονοϊός: 3,042 νέα κρούσματα μόλυνσης από την COVID-19

Η Σλοβακία ανέφερε 3.042 νέα κρούσματα μόλυνσης από το νέο κορονοϊό κατά το τελευταίο 24ωρο.

Πρόκειται για το τρίτο συνεχόμενο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων που καταγράφει η χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Ο συνολικός αριθμός των Κρουσμάτων αυξήθηκε στα 43.843, σε μία χώρα συνολικού πληθυσμού 5,5 εκατομμυρίων κατοίκων.

Ολλανδία-κορονοϊός: 10.203 νέα περιστατικά μόλυνσης από την COVID-19

Ο αριθμός των νέων περιστατικών μόλυνσης από την COVID-19 στην Ολλανδία αυξήθηκε κατά 10.000 νέα περιστατικά μέσα στο τελευταίο 24ωρο, καταγράφοντας νέο ρεκόρ, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας (RIVM).

Το RIVM ανακοίνωσε 10.203 περιστατικά μόλυνσης από την COVID-19.

Η ολλανδική κυβέρνηση επέβαλε στις 14 Οκτωβρίου, μέτρα μερικού περιορισμού της κυκλοφορίας, προκειμένου να ελέγξει την εξάπλωση των κρουσμάτων μόλυνσης.

Μεταξύ των μέτρων που εφαρμόζονται, συμπεριλαμβάνεται και το κλείσιμο όλων των μπαρ και των εστιατορίων στη χώρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα