Επικαιρότητα

Πάνος Καμμένος: Ήξερε ο πρωθυπουργός για το Plan B αλλά δεν το ενέκρινε

Όσα είπε ο Πάνος Καμμένος πριν από λίγη ώρα στην ΕΡΤ για το θέμα των ημερών.

Parallaxi
πάνος-καμμένος-ήξερε-ο-πρωθυπουργός-γ-268970
Parallaxi

Στην ΕΡΤ και την πρωινή εκπομπή “Πρώτη Είδηση” μίλησε πριν από λίγο ο Πάνος Καμμένος αναφορικά με το θέμα των ημερών που έχει ανακύψει στο εσωτερικό της χώρας και της συγκυβέρνησης, έπειτα από τις δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας στις ΗΠΑ για το λεγόμενο “Plan B” της Συμφωνίας των Πρεσπών και την αναφορά σε νέες αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα.

Ο κ. Καμμένος δήλωσε σήμερα πως ο πρωθυπουργός γνώριζε για το “Plan B” αλλά δεν το είχε εγκρίνει αναφέροντας μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά πως δεν κάθεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και κάνει πολεμικά σχέδια στο γραφείο του, όλα περνούν από το ΚΥΣΕΑ”.

Στη συνέχεια ο υπουργός δήλωσε για όσα έγιναν κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ “πήγα ως υπουργός Εθνικής Αμυνας. Όσον αφορά τα θέματα εθνικής άμυνας ήταν όλα συμφωνημένα. Αλλά ως κυβερνητικός εταίρος από τη στιγμή που αρνήθηκα τη συγκεκριμένη συμφωνία όπως ήμουν υποχρεωμένος κατέβασα μια πρόταση. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ τι πρόταση έχουν;».

Aναφερόμενος στην Συμφωνία των Πρεσπών και την στάση του στις ΗΠΑ ο υπουργός σημείωσε πως “Πήγα στο Στέιτ Ντιποάρτμεντ ως ΥΠΕΘΑ και αφού τα λύνουμε τα θέματα Άμυνας έχω υποχρέωση ως κυβερνητικός εταίρος να εξηγήσω γιατί δεν συμφωνώ με τη συμφωνία των Πρεσπών. Η θέση της κυβέρνησης είναι η συμφωνία των Πρεσπών όπως την εκφράζει ο ΥΠΕΞ, αλλά εγώ δεν θα την ψηφίσω.” ενώ μεταξύ άλλων κατέληξε πως “…εκπροσώπησα την κυβερνητική πολιτική στον τομέα της Άμυνας. Ξεκαθάρισα πως η θέση αυτή είναι η θέση του κόμματος μου και δεν θα ψηφίσω τη συμφωνία να έρθει, που πιστεύω ότι δεν θα έρθει. Είπα έντιμα πως η κυβέρνηση έχει επίσημη θέση τις Πρέσπες.”

Τέλος για τις φήμες που θέλουν “διαζύγιο” ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ο Πάνος Καμμένος είπε πως “Αν η πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αποφασίσει διαζύγιο, θα υπάρξει διαζύγιο.”

Δείτε αναλυτικά την τοποθέτηση του Πάνου Καμμένου στην ΕΡΤ :

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα