Ελλάδα

Παραμένει στην φυλακή ο Φρέντι Μπελέρης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Κοκαβέσης

Parallaxi
παραμένει-στην-φυλακή-ο-φρέντι-μπελέρ-1006692
Parallaxi

Παρατείνεται η προφυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη σύμφωνα με την απόφαση του αλβανικού δικαστηρίου που εκδόθηκε πριν από λίγο, ενώ ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Χειμαρριωτών, Παντελής Κοκαβέσης αφήνεται ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Η δίκη ξεκίνησε στις 11 το πρωί της Πέμπτης 1/6 μετά την έφεση που κατέθεσαν οι δικηγόροι των κατηγορουμένων επί της απόφασης του Ειδικού Εισαγγελέα Τιράνων για παράταση της προφυλάκισης.

Νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης, ο υπηρεσιακός ΥΠΕΞ, Βασίλης Κασκαρέλης συνάντησε την Αλβανίδα ομόλογό του Όλτα Τσάκα στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου Υπουργών Εξωτερικών κρατών – μελών ΝΑΤΟ στο Όσλο και ζήτησε την άμεση αποφυλάκιση των δύο ανδρών.

Σημειώνεται πως ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Πρέσβυ της Ελλάδος στην Αλβανία, Κωνσταντίνα Καμίτση, προκειμένου να υπάρχει διαρκής ενημέρωση για τους Μπελέρη-Κοκαβέση, ενώ ταυτόχρονα δίδονται οι κατάλληλες οδηγιες για τον χειρισμό της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Σημειώνεται ότι, κατόπιν σχετικών οδηγιών, η Πρέσβυς της Ελλάδας έχει συναντηθεί προσφάτως και με τους δύο κρατούμενους και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους συγγενείς και τους δικηγόρους τους.

Στο νοσοκομείο ο Φρέντι Μπελέρη

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας προ ημερών ένιωσε μια αδιαθεσία και έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της φυλακής Τιράνων.

Ο ομογενής αντιμετωπίζει πρόβλημα με την καρδιά του και παρακολουθείται από τους γιατρούς, ωστόσο, δεν κινδυνεύει άμεσα η υγεία του.

Σημειώνεται πως αν δεν απελευθερωθεί ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας μέχρι τις 5 Αυγούστου και να ορκιστεί, τότε εκπίπτει του αξιώματος και θα προκηρυχθούν εκ νέου εκλογές.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα