Top

Παράνομη κρίθηκε η κινητοποίηση της ΟΛΜΕ- Η ανάρτηση Κεραμέως

Τι έγραψε η υπουργός Παιδείας πριν από λίγη ώρα στο Twitter.

Parallaxi
παράνομη-κρίθηκε-η-κινητοποίηση-της-ο-480521
Parallaxi
Νίκη Κεραμέως ΣΚΑΙ
Εικόνα αρχείου

Ως παράνομη κρίθηκε τελικώς η κινητοποίηση της ΟΛΜΕ που είχε εξαγγελθεί στο διάστημα των εξετάσεων εισαγωγής στα Πρότυπα Σχολεία, τη Δευτέρα 28 Ιουνίου.

Την είδηση επιβεβαίωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, γράφοντας στο Twitter το εξής:

«Tο Δικαστήριο έκρινε παράνομη τη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ. Πάνω από 8.000 παιδιά θα μπορέσουν να δώσουν απρόσκοπτα τη Δευτέρα εξετάσεις για εισαγωγή στα Πρότυπα Σχολεία. Καλή επιτυχία!».

H Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων είχε καταθέσει αγωγή κατά της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), ζητώντας από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών να αναγνωρίσει ως παράνομη και καταχρηστική την τρίωρη στάση εργασίας που εξήγγειλε η ΟΛΜΕ για τη Δευτέρα 28 Ιουνίου και ώρες 11 πμ – 2 μμ, κατά τις οποίες είναι προγραμματισμένες εδώ και πάνω από ένα μήνα οι εξετάσεις εισαγωγής στα Πρότυπα Σχολεία, και να απαγορευθεί η πραγματοποίησή της.

Για το ζήτημα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε στο φόρουμ «project2030.gr»:

«Πληροφορηθήκαμε χθες δυστυχώς ότι η ΟΛΜΕ επέλεξε να προκηρύξει απεργία για να εμποδίσει εξετάσεις νέων παιδιών που θέλουν να διεκδικήσουν θέσεις σε ένα δημόσιο πρότυπο ή πειραματικό σχολείο. Για αυτό και προσφύγαμε άμεσα στη δικαιοσύνη και εκτιμώ και ελπίζω ότι η απεργία θα κηρυχθεί παράνομη έτσι ώστε οι εξετάσεις να διεξαχθούν κανονικά και να σταματήσουμε να είμαστε όμηροι τέτοιων ξεπερασμένων συνδικαλιστικών αντιλήψεων».

Σε ανακοίνωση, μάλιστα, του υπουργείου Παιδείας αναφερόταν ότι:

«Oι πρακτικές αυτές δεν εκφράζουν το σύνολο των εκπαιδευτικών, που έχουν αποδείξει ότι σέβονται τον παιδαγωγικό τους ρόλο και την προσπάθεια των μαθητών και των οικογενειών τους».

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα