Top

Παράνομο πάρτι με 400 άτομα στη Γαλλία διέλυσε η αστυνομία

Διαβάστε αναλυτικά τις νεότερες εξελίξεις του ιού σε όλο τον κόσμο.

Parallaxi
παράνομο-πάρτι-με-400-άτομα-στη-γαλλία-δι-551524
Parallaxi
Εικόνα Unsplash

Σχεδόν 400 άνθρωποι συμμετείχαν χθες το βράδυ σε ένα «free-party», κοντά στην Ντιζόν (κεντροανατολική Γαλλία), πριν από την επέμβαση της αστυνομίας, μία ημέρα έπειτα από μία ακόμη παράνομη γιορτή που οργανώθηκε στη δυτική Γαλλία, παρά τα μέτρα καραντίνας.

Το πάρτι, το οποίο έγινε σε μια εγκαταλελειμμένη αποθήκη της μικρής κοινότητας Κουσεϊ, σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων από την Ντιζόν, έληξε τη νύχτα με την επέμβαση της αστυνομίας και την προσαγωγή του φερόμενου ως διοργανωτής, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο την περιφέρεια.

 

«Καταδικάζω απερίφραστα αυτήν την εκδήλωση, που είναι απόλυτα ανεύθυνη στο πλαίσιο της υγειονομικής κατάστασης της χώρας. Η στιγμή δεν έχει έλθει για να μειώσουμε την προσοχή», είπε στο AFP ο περιφερειάρχης της Βουργουνδίας-Φρανς-Κοντέ Φαμπιάν Σουντρί.

Γύρω στις 20.00 το βράδι τοπική ώρα οι αρχές έμαθαν για το παράνομο πάρτι και έστειλαν στο σημείο μια δύναμη 140 αστυνομικών και χωροφυλάκων, διευκρίνισε η περιφέρεια. Ένα ελικόπτερο της χωροφυλακής συμμετείχε επίσης στην επιχείρηση. Κόσμος επιχείρησε να μπει στον χώρο, προτού απωθηθεί από τη «μέτρια χρήση δακρυγόνων», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η μουσική διακόπηκε γύρω στις 02.00 με την κατάσχεση του ηχοσυστήματος, ενώ ακολούθησε η σταδιακή εκκένωση του χώρου. Δύο άνθρωποι προσήχθησαν, μεταξύ αυτών ο φερόμενος ως διοργανωτής. Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου βεβαίωσαν 205 πρόστιμα για «μη τήρηση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας».

Το παράνομο πάρτι έλαβε χώρα μία ημέρα έπειτα από ένα ρέιβ πάρτι τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο στη Βρετάνη, με τη συμμετοχή περίπου 500 ανθρώπων, το οποίο διέλυσαν οι αρχές.

Η Βρετανία θα στείλει 1000 επιπλέον αναπνευστήρες στην Ινδία

Η Βρετανία θα στείλει 1000 επιπλέον αναπνευστήρες στην Ινδία, για να βοηθήσει τη χώρα, που έχει πληγεί σφόδρα από την πανδημία του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ.

«Είναι σημαντικό να ακούμε πολύ προσεκτικά τις ινδικές αρχές και να βλέπουμε τι θα τους δίνουμε, ό,τι έχουν ανάγκη και ό,τι θέλουν», είπε στο Sky News ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας, που συνομίλησε πρόσφατα με τον Ινδό ομόλογό του Σουμπραχμαμνιάμ Τζαϊσανκάρ. Οι δυο τους θα συναντηθούν αύριο με αφορμή τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της G7 στο Λονδίνο, όπου έχει προσκληθεί ο επικεφαλής της ινδικής διπλωματίας.

Μια πρώτη αποστολή συμπυκνωτών οξυγόνου και αναπνευστήρων από τη Βρετανία έφθασε την Τρίτη στην Ινδία και ένα δεύτερο φορτίου του ίδιου τύπου επρόκειτο να φθάσει την Παρασκευή. Συνολικά, 495 συμπυκνωτές οξυγόνου και 200 αναπνευστήρες παραδόθηκαν από το Λονδίνο.

«Τους έχουμε παράσχει συμπυκνωτές οξυγόνου, τους έχουμε παράσχει αναπνευστήρες και θα τους στείλουμε άλλο ένα φορτίο 1000 αναπνευστήρων», δήλωσε ο Ράαμπ.

Η Ινδία κατέγραψε σχεδόν 400.000 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες και 3.689 θανάτους, με αποτέλεσμα το σύνολο των νεκρών από τον νέο κορονοϊό να ανέρχεται σε άνω των 215.000 στη χώρα.

Ρωσία: Σε 8.697 ανέρχονται τα νέα κρούσματα και σε 342 οι θάνατοι που καταγράφηκαν το περασμένο 24ωρο

Η Ρωσία κατέγραψε το 24ωρο που πέρασε 8.697 νέα κρούσματα του κορονοϊού, εκ των οποίων τα 2.699 στη Μόσχα, με τα οποία ο συνολικός αριθμός τους στη χώρα ανήλθε σε 4.823.255 από τότε που ξέσπασε η επιδημία.

Η κυβερνητική ομάδα αντιμετώπισης της κρίσης με την πανδημία προσθέτει σε ανακοίνωσή της ότι 342 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την COVID-19 κατά τη διάρκεια του προηγούμενου 24ωρου με τους οποίους ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τότε που ξέσπασε η πανδημία στη χώρα ανήλθε σε 110.862.

Η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία, σε δική της ξεχωριστή καταμέτρηση, έχει ανακοινώσει περισσότερους από 225.000 θανάτους στο διάστημα από τον Απρίλιο του 2020 έως τον Φεβρουάριο του 2021.

Σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters που στηρίζονται στα στοιχεία της κρατικής στατιστικής υπηρεσίας τα οποία δόθηκαν την Παρασκευή στη δημοσιότητα, η Ρωσία κατέγραψε περισσότερους από 400.000 υπερβάλλοντες θανάτους από τον Απρίλιο του 2020 ως τον Μάρτιο του 2021.

Κούβα: 915 κρούσματα του νέου κορονοϊού – ο χαμηλότερος αριθμός των τελευταίων δύο εβδομάδων –, 10 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 915 κρούσματα του SARS-CoV-2, ο χαμηλότερος αριθμός των τελευταίων δύο εβδομάδων, ενώ υπέκυψαν άλλοι 10 ασθενείς με την COVID-19.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη νήσο της Καραϊβικής έφθασε τους 654 νεκρούς επί συνόλου 107.622 μολύνσεων ως εδώ.

Η Αβάνα παραμένει επίκεντρο της επιδημίας. Ο δείκτης επίπτωσης στην πρωτεύουσα και στα περίχωρά της είναι 443 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, ο υψηλότερος στην Κούβα.

Ο περασμένος ήταν ο χειρότερος μήνας που βίωσε η χώρα αφότου εκδηλώθηκε στην επικράτειά της η πανδημία του νέου κορονοϊού: τον Απρίλιο κατέγραψε 30.431 μολύνσεις, 4.655 περισσότερες απ’ ό,τι τον Μάρτιο, και 219 θανάτους, υπερδιπλάσιους από τους 101 του Μαρτίου.

Η Κούβα βρέθηκε αντιμέτωπη με νέο κύμα τον Ιανουάριο, που δυσκολεύεται να κάμψει παρά τα αυστηρά μέτρα που εφαρμόζουν οι αρχές.

Πάντως ο δείκτης θανάτων εξαιτίας της COVID-19 κατά κεφαλήν στη χώρα παραμένει πολύ κάτω από τον παγκόσμιο μέσο όρο, ενώ η επιδημιολογική κατάσταση δεν έχει σύγκριση με άλλα κράτη της περιφέρειας της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.

Στην Αβάνα, το υπουργείο Υγείας προετοιμάζεται για την έναρξη εκστρατείας μαζικής ανοσοποίησης με την αξιοποίηση υποψήφιων εμβολίων που αναπτύχθηκαν εγχωρίως. Βρίσκονται σε εξέλιξη εμβολιασμοί μελών του ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού. Δύο υποψήφια εμβόλια, το Soberana 2 και το Abdala, βρίσκονται στην 3η φάση των κλινικών δοκιμών, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα. Κι άλλα υποψήφια εμβόλια βρίσκονται σε διάφορα στάδια μελέτης και δοκιμών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα