Η παρέα του Άλκη διοργανώνει συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη κατά της βίας και του φόβου

Μια συγκέντρωση «χωρίς χρώματα, διακριτικά, οπαδικά και τίποτα που θα μας διχάσει»

Parallaxi
η-παρέα-του-άλκη-διοργανώνει-συγκέντρ-879186
Parallaxi

Συγκέντρωση στη μνήμη του φίλου τους Άλκη Καμπανού, διοργανώνει η στενή παρέα του 19χρονου λέγοντας ένα ηχηρό «όχι» στη βία και στον φόβο που τις τελευταίες μέρες, με αφορμή τη δολοφονία του φίλου τους, συζητήθηκε πολύ.

Οι οκτώ φίλοι του Άλκη μιλάνε για μια συγκέντρωση «χωρίς χρώματα, διακριτικά, οπαδικά και τίποτα που θα μας διχάσει». Το ραντεβού για την συγκέντρωση έχει οριστεί για το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου στις 19:14 στην Καμάρα, στη Θεσσαλονίκη.

«Όλοι μαζί αγκαλιά, να ζητήσουμε συγγνώμη από τον Άλκη, να περάσουμε ότι ο φόβος σταματά. Ο Άλκης έφυγε για έναν σκοπό. Έγινε σύμβολο», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους.

Παράλληλα καλούν και άτομα από άλλες πόλεις να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση για τους ίδιους λόγους από τον τόπο τους, ώστε να ενώσουν τις φωνές τους στη μνήμη του Άλκη.

Όπως αναφέρεται στη ανακοίνωση που εξέδωσαν:

«ΦΟΒΑΣΑΙ να πας στην κερκίδα της ομάδας σου γιατί οι δολοφόνοι είναι εκεί. ΦΟΒΑΣΑΙ να βγεις σε γειτονιά που εκπροσωπείται απο ομάδα διαφορετικής της δικής σου γιατί οι δολοφόνοι είναι εκεί. ΦΟΒΑΣΑΙ να πάει το παιδί σου στο γήπεδο γιατί οι δολοφόνοι είναι εκεί. ΦΟΒΆΣΑΙ να φοράς διακριτικό της ομάδας που αγαπάς γιατί οι δολοφόνοι είναι εκεί. ΤΕΛΟΣ Ο ΦΟΒΟΣ! Οι δολοφόνοι δεν θα είναι εκεί. Οι μόνοι που δεν είναι καλεσμένοι. Αλλά όλοι οι άλλοι είστε. Χωρίς χρώματα, διακριτικά οπαδικά και τίποτα που θα μας διχάσει. Όλοι μαζί αγκαλιά, να ζητήσουμε συγγνώμη απο τον Άλκη. Να δώσουμε παρόν και να περάσουμε ότι ο φόβος σταματά. Ο Άλκης έφυγε για έναν σκοπό. Έγινε σύμβολο. Δεν έφυγε απλά άδικα. Ότι ο αδερφός μας έφυγε και ο πόλεμος θα σταματήσει. Στη μνήμη του Άλκη. Στη μνήμη του αδερφού μας. Παροτρύνουμε και άλλες πόλεις να πράξουν το ίδιο και στέλνουμε όλη την αγάπη μας. Ας είναι μια πηγή αισιοδοξίας στις επόμενες μέρες μετά απο την μαύρη πρώτη Φλεβάρη. Άλκη Ζεις».

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα