Top

Η παρουσία του Πρωθυπουργού στην Καλαμαριά και οι διαμαρτυρίες

Πρόκειται για την δεύτερη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη σε διάστημα ενός μήνα.

Parallaxi
η-παρουσία-του-πρωθυπουργού-στην-καλα-761707
Parallaxi

Στη Καλαμαριά βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να συναντήσει τον δήμαρχο Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη.

Εκεί τον υποδέχτηκε και ο μητροπολίτης Καλαμαριάς Ιουστίνος.

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, υποδέχτηκε στο γραφείο του τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, παρουσία του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης, του Γ.Γ του Υπουργείου Μεταφορών, Γιώργου Καραγιάννη, της Γενικής Γραμματέως του Δήμου Καλαμαριάς, Ελένη Φύκα και του Διευθύνοντος Συμβούλου του Υπερταμείου, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Ο κ. Δαρδαμανέλης ανέπτυξε το θέμα της Μαρίνας Αρετσούς, , για τις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει ο Δήμος, αλλά και τα λάθη που έχουν γίνει στη μελέτη, από πλευράς ΤΑΙΠΕΔ. Τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο κ. Δημητριάδης, δεσμεύτηκαν να εξετάσουν από την αρχή το θέμα και για το λόγο αυτό, την ερχόμενη εβδομάδα ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, θα μεταβεί στην Αθήνα, προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα.

Ο Πρωθυπουργός έδωσε το πράσινο φως, ώστε να προχωρήσει η διάνοιξη της Πόντου, ένα έργο που εκκρεμούσε από την δεκαετία του 1980.

Όσον αφορά το θέμα του πρώην Στρατοπέδου Κόδρα ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε ότι είναι έργο τεράστιας σημασίας και ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ενιαίο πολεοδομικό στοιχείο με το Παλατάκι.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ θετικό κλίμα και ο κ. Δαρδαμανέλης χάρισε στον Πρωθυπουργό μία πρωτότυπη αεροφωτογραφία της Καλαμαριάς, από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, του 1916, κομμάτι από το αρχείο του Μουσείου Φωτογραφίας, Χρήστος Καλεμκερής, και την ασημένια «Αργώ» σύμβολο της Καλαμαριάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από εξήντα χρόνια εν ενεργεία Πρωθυπουργός επισκέπτεται το Δημαρχείο Καλαμαριάς!

Μάλιστα κατά την άφιξη του κατέθεσε και στεφάνι, στο μνημείο του Μακαριστού Μητροπολίτου Χρυσάνθου, τιμώντας την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, παρουσία του Μητροπολίτη Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς, κ.κ. Ιουστίνου και αγήματος της Αδελφότητας Κρωμναίων με παραδοσιακές φορεσιές.

Ο πρωθυπουργός στον πεζόδρομο Καλαμαριάς συνομίλησε με πολίτες της περιοχής όλων των ηλικιών για τον εμβολιασμό τους καθώς και για το καλοκαίρι που έρχεται. Μάλιστα στους περαστικούς εντόπισε και ένα μικρό αγόρι το οποίο ρώτησε αν έκανε το self test για να πάει στο σχολείο, το οποίο του απάντησε μεν θετικά, αλλά του είπε ότι το έκανε όταν κοιμόταν.

Παράλληλα την ίδια ώρα πραγματοποιείται διαμαρτυρία απέναντι από το δημαρχείο. Μερίδα κατοίκων της Καλαμαριάς, σωματεία και φορείς του δήμου διαδηλώνουν με συνθήματα κατά του εργασιακού νομοσχεδίου και κατά της ιδιωτικοποίησης του παραλιακού μετώπου.

Πρόκειται για την δεύτερη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη σε διάστημα ενός μήνα.

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί και το MEGA εμβολιαστικό κέντρο της ΔΕΘ, ενώ στη συνέχεια στις 20:00 θα παραβρεθεί στην εκδήλωση για τα εγκαίνια των 14 Αεροδρομίων διαχείρισης Fraport Greece, που θα πραγματοποιηθεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα