Ελλάδα

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κρύβει την καταβολή ποινών εκατομμυρίων ευρώ στην ΕΕ

Η Χ. Τρικούπη μιλά για ένα κολοσσιαίο σκάνδαλο – Επικαλείται έρευνα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης

Parallaxi
πασοκ-η-κυβέρνηση-κρύβει-την-καταβολή-890601
Parallaxi

Το ΠΑΣΟΚ θα περιμένει, έστω και κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στην ολομέλεια, να λάβει τις απαντήσεις στα ερωτήματα που έχει θέσει για το ποσό που κατέβαλε το ελληνικό κράτος στον προϋπολογισμό της ΕΕ, μετά από σχετικές έρευνες της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης, (OLAF), ανέφερε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛΛ Τόνια Αντωνίου, μιλώντας νωρίτερα στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

«Την 1η Νοεμβρίου, Κοινοβουλευτική μας Ομάδα, κατέθεσε μια ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων, η προθεσμία της οποίας λήγει σε λίγες μέρες. Αφορά το ποσό που, όπως παραδέχθηκε ο Υφυπουργός Οικονομικών, ο κ. Βεσυρόπουλος, καταβλήθηκε τον Μάιο του 2022 στον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το Ελληνικό κράτος, ύστερα από τις σχετικές έρευνες της OLAF, για τις τεράστιες απώλειες από δασμούς, λόγω της υποκοστολόγησης μεγάλων ποσοτήτων εισαγόμενων κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και παπουτσιών από την Κίνα», είπε η Τόνια Αντωνίου.

Πρόσθεσε επίσης πως: «Επειδή, σύμφωνα με τα στοιχεία της OLAF, αυτό το ποσό είναι πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων και το πλήρωσαν οι φορολογούμενοι, αντί για τους λαθρέμπορους, αναμένουμε να μας απαντήσετε στα πολλά ερωτήματα που θέτουμε μεταξύ των οποίων, γιατί πληρώσατε εν κρυπτώ το ποσό αυτό. Και το ρωτάμε αυτό κύριοι Υπουργοί, γιατί οι κρυφές πληρωμές μας θυμίζουν τις εποχές του 2009 με την απόκρυψη του δημοσιονομικού εκτροχιασμού και τα greek statistics από την κυβέρνηση Καραμανλή».

Αναμένουμε τις απαντήσεις της κυβέρνησης, πριν από τη συζήτηση του προϋπολογισμού στην Ολομέλεια, είπε η κ. Αντωνίου σημειώνοντας πως αν η κυβέρνηση συνεχίζει να σιωπά, τότε επιβεβαιώνει τον φόβο της και ότι προσπαθεί να συγκαλύψει ένα κολοσσιαίο σκάνδαλο με τη συνυπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα