Επικαιρότητα

ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης: «Αναμένουμε αισθητή αύξηση ποσοστών»

Την Δευτέρα στις 7μμ στο Βελλίδειο, η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην πόλη, με ομιλητή τον Ν. Ανδρουλάκη   

Parallaxi
πασοκ-θεσσαλονίκης-αναμένουμε-αισθ-1006638
Parallaxi

Σημαντικά πολιτικά και εκλογικά κέρδη, σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, αναμένουν στο ΠΑΣΟΚ από την εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου, με τα τοπικά στελέχη, εκτός από την αύξηση ποσοστών, να ευελπιστούν και στην εκλογή και δεύτερου βουλευτή στην Α Θεσσαλονίκης.

Το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου, μέλη των Νομαρχιακών Επιτροπών του κόμματος, με επικεφαλής τους γραμματείς των οργανώσεων Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, Ευριβιάδη Ελευθεριάδη και Κωνσταντίνο Κοκολάκη, τόνισαν πως ο στόχος για αυξημένο διψήφιο ποσοστό στο νομό Θεσσαλονίκης είναι εφικτός και αναμενόμενος.

«Είναι άλλο να καταγράψουμε ένα 8% – 9%, δηλαδή να κινηθούμε στα ποσοστά του 2019 και άλλο να πετύχουμε ένα ποσοστό γύρω 15% – 16%», τόνισε ο Ε. Ελευθεριάδης, σημειώνοντας ότι η εκλογική επίδοση του κόμματος στις 21 Μαΐου, θα επηρεάσει την διαπραγματευτική του θέση του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο των μετεκλογικών διεργασιών για την ανάδειξη κυβέρνησης συνεργασίας αλλά και ενόψει των επαναληπτικών εκλογών, εκτιμώντας πως δύσκολα, λόγω απλής αναλογικής θα συγκροτηθεί αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στο πολιτικό κλίμα και στην ανταπόκριση των πολιτών, είπε πως η εμπειρία από την προεκλογική καμπάνια στη Θεσσαλονίκη είναι θετική, επισημαίνοντας πως το κλίμα για το κόμμα έχει αλλάξει ενώ σχολίασε πως και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, πλεόν δεν είναι το ίδιο. «Είναι άλλο το ΠΑΣΟΚ του 2012 και άλλο το ΠΑΣΟΚ του 2023», σημείωσε, αφήνοντας να εννοηθεί πως η ηγεσία Ανδρουλάκη έχει ενισχύσει το πολιτικό στίγμα και την αυτοτέλεια του κόμματος, γεγονός που αποτυπώνεται και στην στρατηγική Ανδρουλάκη έναντι των δύο μεγάλων κομμάτων.

Εδικά για τη Θεσσαλονίκη ο κ. Ελευθεριάδης, τόνισε πως ο στόχος υπερβαίνει κατά πολύ το 6,2% των εκλογών του 2019 και πως η παρουσία του ίδιου του προέδρου του κόμματος στο ψηφοδέλτιο της Α Θεσσαλονίκης, ενισχύει την εκλογική παρουσία του κόμματος. «Το στοίχημα είναι να αυξηθεί η παρουσία του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης στο κοινοβούλιο», τόνισε, ενώ σχολίασε πως αν τελικά ο πρόεδρος επιλέξει να κρατήσει έδρα από τη Θεσσαλονίκη, είναι κάτι που θα αποφασιστεί μετεκλογικά, από την ηγεσία του κόμματος.

Σημείωσε δε πως η μέχρι τώρα προεκλογική καμπάνια του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, έχει αποφέρει θετικά αποτελέσματα, ιδίως στη νέα γενιά, παρά την πόλωση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και παρά τον συντηρητισμό της πόλης αλλά και την εμφανή παρουσία της ακροδεξιάς, ειδικά στις δυτικές συνοικίες.

Από την πλευρά του ο γραμματέας της ΝΕ Β’ Θεσσαλονίκης, Κώστας Κοκολάκης, τόνισε πως και στην ύπαιθρο της Θεσσαλονίκης το ΠΑΣΟΚ θα κινηθεί ανοδικά με στόχο τα διψήφια ποσοστά, ενώ επισήμανε την ανισορροπία σε ότι αφορά την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και τις υποδομές, μεταξύ των δύο εκλογικών περιφερειών.

Τέλος και οι δύο επικεφαλής των ΝΕ απεύθυναν κάλεσμα στους πολίτες να συμμετέχουν μαζικά στην ομιλία του προέδρου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη, τη Δευτέρας 15 Μαΐου, στις 7μμ στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» και ανάφεραν πως μέχρι και τις εκλογές έχει καταρτιστεί ένα εξωστρεφές πρόγραμμα δράσεων και πολιτικών εκδηλώσεων.

Σε ότι αφορά τον προγραμματικό λόγο του ΠΑΣΟΚ για τη Θεσσαλονίκη, δόθηκε στη δημοσιότητα η «ατζέντα για τη Θεσσαλονίκη», που συμπυκνώνεται σε 4 βασικούς πυλώνες θέσεων:

  1. Τη Θεσσαλονίκη, ως έναν κόμβο μεταφοράς και διακομιδής προϊόντων. Λόγω της γεωγραφικής θέσης, του λιμανιού της, του αεροδρομίου της και της διασύνδεσής της με την ηπειρωτική περιοχή των Βαλκανίων.
  2. Τη Θεσσαλονίκη ως κέντρο παραγωγής γνώσης και έρευνας, ένα φυτώριο εκατοντάδων νέων υψηλής ειδίκευσης στις νέες τεχνολογίες και τις επιστήμες.
  3. Τη Θεσσαλονίκη ως ένα Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού
  4. Τη Θεσσαλονίκη ως τη Μητρόπολη ενός ετήσιου τουριστικού προορισμού σε αρμονική συνύπαρξη των μνημείων της, της γεωγραφικής της θέσης.
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα