Ελλάδα

Πατέρας Αντώνιος: “Δεν ερχόμουν σε επαφή, ούτε έμενα μόνος με τα παιδία.”

Ο ιερέας θα καταθέσει στην Εισαγγελία Ανηλίκων, μετά την Πρωτοχρονιά.

Parallaxi
πατέρας-αντώνιος-δεν-ερχόμουν-σε-επα-936685
Parallaxi

Λύτρωση θεωρεί ο πατέρας Αντώνιος την κλήση του για έγγραφες εξηγήσεις, καθώς ήρθε η στιγμή να ακουστεί η αλήθεια σχετικά με τις καταγγελίες εις βάρος του ίδιου και της «Κιβωτού του Κόσμου».

Ο π. Αντώνιος εμμένει στη θέση του ότι οι δύο κατηγορίες εις βάρος του είναι έωλες και αβάσιμες.

Τα πρώτα λόγια του πατέρα Αντωνίου

Σύμφωνα με την εκπομπή «T Live» του Alpha, τα πρώτα λόγια του μετά την κλήση από τις αρχές ήταν τα εξής: «Οι καταγγελίες των δύο παιδιών δεν συμπίπτουν χρονικά με τα στοιχεία που έχουν κοινοποιηθεί στη δικαιοσύνη. Υπάρχει δηλαδή χρονικό άλλοθι σε σχέση με την παρουσία μου στις τοποθεσίες που έχουν αναφερθεί.

Ουδέποτε ερχόμουν σε επαφή και ούτε έμεινα μόνος με τα παιδιά, χωρίς την παρουσία συνεργατών, στελεχών της εκάστοτε δομής, την οποία επισκεπτόμουν.

Υπάρχουν μαρτυρίες για τα δύο παιδιά που καταγγέλλουν ότι ουδέποτε στο παρελθόν είχαν εκφράσει κάποιο παράπονο, ή κάποιον ισχυρισμό εις βάρος μου και πιστοποιούν οι μάρτυρες πως τα παιδιά αυτά ήταν άρτια φροντισμένα και ευτυχισμένα».

Πότε καταθέτει ο πατέρας Αντώνιος

Μετά την Πρωτοχρονιά αναμένεται να εμφανιστεί στην Εισαγγελία Ανηλίκων ο Πατέρας Αντώνιος, καθώς έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος, για ασέλγεια σε δύο ανηλίκους τροφίμους της Κιβωτού και για ηθική αυτουργία σε βαναυσότητες, στις οποίες φέρονται ότι υπέβαλλαν τα παιδιά, τα οποία ζούσαν στις Δομές, επτά πρώην εργαζόμενοι, που επίσης είναι ποινικά εμπλεκόμενοι.

Συγκεκριμένα ο Πατέρας Αντώνιος καλείται ως ύποπτος, για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατά συρροήν και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε πρόκληση σωματικών βλαβών εις βάρος αδύναμων προσώπων.

Οι δύο Εισαγγελείς Ανηλίκων, που έκαναν την έρευνα και συγκέντρωσαν το προανακριτικό υλικό της δικογραφίας, για την υπόθεση της Κιβωτού, έστειλαν κλήση για ανωμοτί εξηγήσεις στον ιερέα, για μετά την Πρωτοχρονιά.

Ωστόσο, το πιθανότερο είναι ότι, ο Πατέρας Αντώνιος θα ζητήσει προθεσμία, προκειμένου οι συνήγοροι του να λάβουν αντίγραφα της δικογραφίας και να ενημερωθούν, για να προετοιμάσουν την απολογία του.

Παράλληλα με τον πατέρα Αντώνιο, έχουν κληθεί ως ύποπτοι, για βαναυσότητες σε βάρος των ανηλίκων τροφίμων, επτά πρώην εργαζόμενοι της Κιβωτού του Κόσμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επτά πρώην εργαζόμενοι της Κιβωτού αναμένεται να προσέλθουν τις αμέσως επόμενες ημέρες και πάντως πριν από την Πρωτοχρονιά στις δύο Εισαγγελείς Ανηλίκων, προκειμένου να λάβουν αντίγραφα της δικογραφίας και να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Οι υπάλληλοι που έχουν λάβει κλήσεις σε ανωμοτί κατάθεση στην Εισαγγελία Ανηλίκων, προέρχονται από χώρους της Κιβωτού στην Αθήνα οι τρεις, της Χίου οι δύο και του Βόλου οι άλλοι δύο.

Οι έξι από αυτούς καλούνται σε κατάθεση ως ύποπτοι για πρόκληση σωματικών βλαβών σε παιδιά, (κατά αδύναμων προσώπων) ενώ η έβδομη κλήση σε γυναίκα υπάλληλο, αφορά το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

Η υπάλληλος, επαρχιακής δομής, καλείται ως ύποπτη, καθώς, φέρεται, να μην μετέφερε σε γιατρό ή νοσοκομείο, ως εκ της θέσεως της όφειλε, παιδάκι που είχε τραυματιστεί.

Οι πράξεις που εξετάζονται για τους υπαλλήλους είναι σε βαθμό πλημμελήματος με τις ερευνώμενες πράξεις να αφορούν τα τελευταία τρία χρόνια και συγκεκριμένα το διάστημα 2020 έως και το 2022.

Πηγή: ieidiseis.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα