Πάτρα: Η ιατροδικαστική έκθεση της Μαλένας και το κελί της 33χρονης κατηγορουμένης
“Εάν αναγνωριστεί ελαφρυντικό στην κατηγορουμένη, η ποινή μπορεί να φτάσει τα 15 χρόνια”, λέει δικηγόρος.
Ο ιατροδικαστής, Σωκράτης Τσαντίρης μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» για την αρχική ιατροδικαστική έκθεση της Μαλένας αλλά και τα δικά του ευρήματα μετά την εξέτασή του.
Αρχικά ο κ. Τσαντίρης αναφέρθηκε στην ιατροδικαστική έκθεση της Μαλένας, όπου αναγράφεται πως το κορίτσι κατέληξε λόγω ηπατικής ανεπάρκειας.
Υπενθυμίζεται πως μετά από αυτή την εξέλιξη η γονείς του κοριτσιού προέβησαν σε μήνυση, όπου έπειτα μεσολάβησε ο κ. Τσαντίρης για μία εκ νέου έρευνα.
Ο ιατροδικαστής με τη σειρά του απέκλεισε το ενδεχόμενο της ηπατικής ανεπάρκειας, «αλλά επειδή παράλληλα τέθηκε υπόψιν του ο θάνατος της Ίριδας, όπου δεν είχε ολοκληρωθεί η εξέτασή του».
Σημείωσε πως ανέλαβε την εκ νέου έρευνα του θανάτου τον Απρίλιο του 2021, αφού είχε συμβεί και η ανακοπή στη Τζωρτζίνα.
Ο κ. Τσαντίρης ανέφερε επίσης πως είχε χαρακτηρίσει τον θάνατο της Μαλένας αδιευκρίνιστο, και οφείλεται σε άλλα αίτια και είχε προτείνει να εξεταστεί η καρδιά και τα σπλάχνα.
Αποκάλυψε πως έχουν διασωθεί υλικά της Μαλένας, υλικά σπλάχνων και ιστών και εκτίμησε πως η εκ νέου έρευνα των ιατροδικαστών θα βγάλει ένα αποτέλεσμα που δεν θα βασίζεται μόνο στην κρίση τους, αλλά μετά από επανεξέταση αυτού του υλικού και αυτό «θα μας οδηγήσει εφόσον μιλάμε για εγκληματική πράξη, σε ένα θετικό εύρημα για να είμαστε σαφείς».
Aναφορικά με τη νευρολογική εκτίμηση για τη Τζωρτζίνα, ο ιατροδικαστής επισήμανε πως στις παρενέργειες της κεταμίνης είναι η ταχυκαρδία, οι σπασμοί, «κάνει και έναν διαχωρισμό, κάνει κάποια ψυχιατρικά συμπτώματα, μέσα στα οποία μπορεί να είναι οι εφιάλτες».
Το κελί της 33χρονης κατηγορουμένης στις φυλακές
Αποκλειστικές φωτογραφίες από το κελί στο οποίο κρατείται η Ρούλα Πισπιρίγκου στις φυλακές Κορυδαλλού.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε η δημοσιογράφος Άρια Καλύβα μέσα από την εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» πρόκειται για έναν ειδικό χώρο προκειμένου να μην υπάρχει ο κίνδυνος να γίνει η κατηγορουμένη βορά στην οργή των υπόλοιπων κρατουμένων, αλλά και να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να κάνει κακό στον εαυτό της.
Στο δωμάτιο υπάρχει ένα μονό κρεβάτι, ατομική ντουζιέρα, τα κολάζ στους τοίχους, όπως φαίνονται στις φωτογραφίες, προϋπήρχαν και έξω ακριβώς υπάρχει ένα καρτοτηλέφωνο και προβλέπεται ατομικός προαυλισμός.
Η κατηγορουμένη συναντήθηκε με την Εισαγγελία Αθηνών για τρεις ώρες, επρόκειτο για μια αναγνωριστική συνάντηση. Η 33χρονη κατηγορουμένη ζήτησε να μάθει τι μπορεί να κάνει και τι όχι.
Σημειώνεται πως στο πρώτο επισκεπτήριο που είχε με την οικογένειά της, οι συγγενείς της, της πήγαν 100 ευρώ, μία τηλεόραση με κεραία, ρούχα ενώ η κατηγορουμένη έχει δανειστεί ορισμένα λογοτεχνικά βιβλία από την βιβλιοθήκη των φυλακών.
Κατάθεση Μάνου Δασκαλάκη
Αιχμές και «καρφιά» προς τη σύζυγό του, άφησε μέσω της κατάθεσής του ο Μάνος Δασκαλάκης. Μεταξύ άλλων ανέφερε πως την ώρα που η Ρούλα Πισπιρίγκου έβαζε το τάμπλετ στο φέρετρο με τη Τζωρτζίνα δεν του φάνηκε ύποπτη η κίνηση, καθώς ήταν κάτι που είχε κάνει και με τα άλλα δύο παιδιά, ωστόσο τώρα ο ίδιος το βλέπει ύποπτο και δηλώνει πως πρέπει να ελεγχθεί το τάμπλετ.
Επίσης αποκάλυψε πως όταν άρχισε να ανακινείται ο θάνατος της Τζωρτζίνας, διαπίστωσε ότι η κατηγορουμένη είχε ανησυχία και βρισκόταν συνεχώς στα τηλεοπτικά μέσα έχοντας συνεχώς στο νου της έαν θα ανακαλύψουν κάτι.
Ο ίδιος όπως είπε δεν του άρεσε αυτή η στάση της και την ρώτησε γιατί την έχει απορροφήσει έτσι.
Η ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτρια, Μανουσία Κυπραίου επισήμανε πως η αλλαγή στάσης του Μάνου Δασκαλάκη έγινε πολύ γρήγορα και δείχνει μία σταση που προσπαθεί να φτιάξει ένα τείχος γύρω από τον εαυτό του,ώστε να μην περάσει καμία υπόνοια, υποψία για αυτόν.
Tι απαντά ο δικηγόρος της Πισπιρίγκου περί “αρρωστημένου” κινήτρου
Όπως αναφέρει σήμερα εφημερίδα, το «αρρωστημένο κίνητρο» της Ρούλας Πισπιρίγκου φαίνεται πως ήταν η εμμονή της με το Μάνο Δασκαλάκη.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι η Μαλένα «έφυγε» όταν οι γιατροί είπαν ότι πρέπει να μείνει τρία χρόνια στην Αθήνα και ο Μάνος Δασκαλάκης ανακοίνωσε στη Ρούλα Πισπιρίγκου ότι θα μείνει στην Πάτρα λόγω δουλειάς. Η Ίριδα κατέληξε τρεις ημέρες αφότου ο Μάνος Δασκαλάκης έφυγε από το σπίτι ενώ πιο πριν φέρεται να είχε πιάσει επ’ αυτοφώρω τη Ρούλα Πισπιρίγκου με τον εραστή της, και τέλος, η πρώτη ανακοπή της Τζωρτζίνας συνέβη ενώ το ζευγάρι ήταν σε διάσταση και ο θάνατός της επήλθε όταν ο Μάνος Δασκαλάκης ανακοίνωσε στη Ρούλα Πισπιρίγκου ότι θα μένει αλλού.
«Όσα άκουσα ως κίνητρα μού φαίνονται παράλογα»
«Για να φτάσουμε να μιλήσουμε για τα κίνητρα του δράστη, πρέπει πρώτα να έχει κριθεί η ενοχή του. Αυτή τη στιγμή μπορεί να γίνει μόνο θεωρητική συζήτηση. Όσα άκουσα ως φερόμενα κίνητρα από τη συγκεκριμένη εφημερίδα μου φαίνονται παράλογα, και αντίθετα στην κοινή λογική. Αν το αφήγημα είναι ότι η γυναίκα αυτή έκανε 3 ή μία ανθρωποκτονία με κίνητρο να έχει κοντά της το σύζυγο, καταλαβαίνετε ότι αυτό δε συνάδει με την κοινή λογική. Δε σκοτώνει μια γυναίκα τον απόλυτο συνδετικό κρίκο που έχει με έναν άντρα, δεν τον φέρνει με αυτόν τον τρόπο κοντά της. Οι πιο ισχυρές γέφυρες σε ένα ζευγάρι είναι τα παιδιά», είπε ο κ. Ζάρδας.
«Έχω ακούσει από τον κ. Δασκαλάκη ότι η εντολέας μου είχε εξωσυζυγική σχέση, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μία γυναίκα να θέλει να φέρει πίσω το σύζυγό της, ενώ φέρεται να είχε εραστή. Τα κίνητρα που παρουσιάζονται στα δικά μου αυτιά ακούγονται αντιφατικά και παράλογα. Δε με πείθουν», πρόσθεσε ο ίδιος.
«Η εντολέας μου λέει ότι δεν είχε καμία γνώση για την κεταμίνη»
«Η εντολέας μου λέει ότι δεν έχει καμία γνώση για την κεταμίνη και ότι δε θα έκανε ποτέ κακό στα παιδιά της. Αυτό το λέει από την πρώτη στιγμή. Σήμερα δεν έχω μιλήσει μαζί της, αλλά είναι προγραμματισμένο να τη δω αύριο», σημείωσε ο κ. Ζάρδας, εκ των δικηγόρων της 33χρονης.
«Διατηρούμε μεγάλες αμφιβολίες για ό,τι έχει γίνει»
«Πολλοί μιλούν για αυτή την υπόθεση σαν να τα ξέρουν όλα. Εμείς διατηρούμε μεγάλες αμφιβολίες για ό,τι έχει γίνει, για αυτό και συνεχίζονται οι έρευνες, από τις οποίες περιμένουμε να αντλήσουμε δεδομένα. Βιάστηκαν οι εκπομπές να βγάλουν απόφαση για την υπόθεση, και τώρα ψάχνουμε και τα κίνητρα των πράξεών της. Για να ασκηθεί ποινική δίωξη δε χρειάζονται αδιάσειστα στοιχεία, αλλά επαρκείς ενδείξεις. Όλοι γνωρίζουμε ότι ακόμα και σε περίπτωση καταδίκης πρωτόδικης, πολλές αποφάσεις ανατρέπονται στο εφετείο», είπε ακόμα ο κ. Ζάρδας.
“Εάν αναγνωριστεί ελαφρυντικό στην κατηγορουμένη, η ποινή μπορεί να φτάσει τα 15 χρόνια”, λέει ο Δημητρακόπουλος
Για την υπόθεση που έχει συνταράξει το πανελλήνιο μίλησε με τη σειρά του ο δικηγόρος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.
Ο ίδιος είπε πως στην περίπτωση ομολογίας, αλλά και ειλικρινούς μεταμέλειας από την πλευρά της κατηγορουμένης μπορεί να συνεκτιμηθεί από το δικαστήριο και να της αναγνωριστεί ελαφρυντικό, το οποίο έχει συνέπειες ευεργετικές για έναν κατηγορούμενο, αφού η ποινή φτάνει τα 15 χρόνια από τα 25 που αντιστοιχούν στα ισόβια.
Με πληροφορίες από Mega