Top

Πάτρα: Iατροδικαστής διαψεύδει δημοσίευμα για εγκληματική ενέργεια στον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ο Προιστάμενος της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας έβγαλε επίσημη ανακοίνωση διάψευσης

Parallaxi
πάτρα-iατροδικαστής-διαψεύδει-δημοσί-883534
Parallaxi

Διάψευση υπήρξε για δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας και έκαναν λόγο για ανατροπή στον θάνατο της Τζωρτζίνας, του ενός από τα τρία κορίτσια της ίδιας οικογένειας που χάθηκαν μέσα σε τρία χρόνια στην Πάτρα.

Ο Προιστάμενος της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Νικόλαος Καρακούκης, διέψευσε σχετικό δημοσίευμα που απέδιδαν τον θάνατο της Τζωρτζίνας σε εισπνοή τοξικού αερίου.

Η επίσημη ανακοίνωση του κ. Καρακούκη Σας γνωρίζουμε ότι το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο site protothema.gr την 21/2/2022 κ περί ώρα 18.00 με τίτλο «Σοκ Έγκλημα ο θάνατος της Τζωρτζίνας-Εισέπνευσε τοξικό αέριο» δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αντίθετα οι έρευνες συνεχίζονται. Αθήνα 21/2/2022 Ο Προιστάμενος της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Νικόλαος Γ. Καρακούκης Διδάκτωρ Ιατροδικαστικής ΕΚΠΑ

Από επίσημα χείλη, λοιπόν, τονίζεται πως δεν υπάρχουν τελικά αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων που να δείχνουν ότι το κορίτσι έφυγε από τη ζωή από δολοφονική ενέργεια. Μάλιστα, όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ήρθαν σε μια περίοδο που έχουν γεννηθεί πολλά ερωτήματα σχετικά με την υπόθεση και τα οποία απαιτούν απαντήσεις.

Γι’ αυτόν το λόγο, εξάλλου, ο φάκελος της υπόθεσης με τους θανάτους των τριών κοριτσιών, ανετέθη στο Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής. Οι αξιωματικοί της συγκεκριμένης Διεύθυνσης ξεκίνησαν να ερευνούν τις συνθήκες θανάτου της Τζωρτζίνας αρχικά και εν συνεχεία των άλλων δύο παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας. «Δεν μπορούμε να αποδώσουμε ευθύνες στους γονείς, αλλά εδώ μπήκε ανθρώπινο χέρι», τόνισε πριν από λίγες ώρες ο Θανάσης Κατερινόπουλος.

Παράλληλα, συνεχίζεται η έρευνα για τους θανάτους των τριών μικρών κοριτσιών από την Πάτρα ενώ, τις προσεχείς ημέρες, αναμένονται και οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις της μικρής Τζωρτζίνας.

Από τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι και οι αναφορές παιδιάτρων σε Πάτρα και Αθήνα, ότι, τα δύο στα τρία κορίτσια, δεν παρουσίαζαν πρόβλημα τις στιγμές που αυτοί ήταν παρόντες, αλλά μόνο κατά όταν βρίσκονταν εκεί χωρίς ιατρική επιτήρηση – γεγονός που έκανε τους γιατρούς να σκεφτούν το ενδεχόμενο να τοποθετήσουν κάμερες ενώ, σύμφωνα με το MEGA, είχε ζητηθεί ιδιαίτερη επιτήρηση για τα παιδιά.

Το δεύτερο στοιχείο που χρήζει διερεύνησης είναι και ο ισχυρισμός της μητέρας των τριών κοριτσιών, ότι έμενε στα δωμάτια γιατί τής το πρότειναν οι γιατροί. Όπως απαντούν οι ίδιοι, ήταν η δική της επιθυμία. Μάλιστα, η μητέρα για να μείνει σε μονόκλινο δωμάτιο δίπλα στη Τζωρτζίνα φέρεται να επικαλέστηκε εγκυμοσύνη, κάτι που δεν ισχύει αφού, η φερόμενη εγκυμοσύνη συνδέεται με γεγονότα που δεν ταιριάζουν και επιβεβαιώνεται από τους γιατρούς από το Καραμανδάνειο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών.

Σύμφωνα με τους γιατρούς του εν λόγω νοσοκομείου, κατά την εισαγωγή της Τζωρτζίνας στην παιδιατρική κλινική δεν είχαν παρουσιαστεί σοβαρά προβλήματα ή επιπλοκές ενώ, ήταν προγραμματισμένο να πάρει εξιτήριο μετά το Σαββατοκύριακο που έπαθε ανακοπή και παρουσίασε εγκεφαλοπάθεια. Επιπλέον, προκειμένου να προχωρήσει η υπόθεση, απαιτείται επιτάχυνση των ερευνών και ταχύτερη συνεργασία μεταξύ δικαστικών και αστυνομικών αρχών. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Τσαντίρη, οι θάνατοι των τριών κοριτσιών φαίνεται να έχουν «κοινή αιτία».

Πηγή : iefimerida | ethnos

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα