Πάτρα: Οι καταθέσεις που σοκάρουν, τα στοιχεία και η δεύτερη δίωξη

Όλες οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας των παιδιών

Parallaxi
πάτρα-οι-καταθέσεις-που-σοκάρουν-τα-στ-902250
Parallaxi

Σοκαριστικά στοιχεία προκύπτουν από τις καταθέσεις των γιατρών και νοσηλευτών της μικρής Τζωρτζίνας, οι οποίες περιλαμβάνονται στη δικογραφία για τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ALPHA, οι καταθέσεις των υγειονομικών που ασχολήθηκαν με νοσηλεία της άτυχης 9χρονης, σκιαγραφούν «έναν αργό και βασανιστικό θάνατο», ενώ η συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου κάθε άλλο παρά παρέπεμπε σε μια μάνα που αγωνιά για την τύχη του παιδιού της. Πόσο μάλλον, όταν έχει χάσει και άλλα δύο…

Όπως κατέθεσε νοσηλεύτρια, της έκανε μεγάλη εντύπωση η αντίδραση της μάνας στον θάλαμο του νοσοκομείου, όταν η Τζωρτζίνα άρχισε να μελανιάζει και να μην έχει σφυγμό. Εκείνη την ώρα η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν μόνη στον θάλαμο.

Τότε, η κατηγορούμενη για τον φόνο της κόρης της βγήκε από τον θάλαμο με αργό περπάτημα, χωρίς να καλεί σε βοήθεια, όπως θα ήταν η ενστικτώδης αντίδραση του οποιουδήποτε. Πλησίασε τη νοσηλεύτρια και χαμηλόφωνα, χωρίς καμία ταραχή, άρχισε να της λέει ότι η κόρη της έχει κι άλλο επεισόδιο. Τόσο χαμηλόφωνα, που η νοσηλεύτρια καθυστέρησε να καταλάβει τι της έλεγε.

Αμέσως, σήμανε συναγερμό και όλοι οι γιατροί και νοσηλευτές έπεσαν πάνω στο κρεβάτι της Τζωρτζίνας. Διαπίστωσαν ότι το παιδί ήταν σε άσχημα κατάσταση, είχε μελανιά και από το οξύμετρο δεν ακουγόταν ο χαρακτηριστικός ήχος που θα έπρεπε.

Αμέσως μετά η Τζωρτζίνα διασωληνώθηκε και λίγες ώρες αργότερα κατέληξε. Η ψυχραιμία της Ρούλας Πισπιρίγκου σε όλη τη διαδικασία της είχε κάνει μεγάλη εντύπωση.

Στο ρεπορτάζ του ALPHA αναφέρεται και η αινιγματική αναφορά που είχε κάνει η Ρούλα Πισπιρίγκου στους γιατρούς, σαν να προαναγγέλλει τον θάνατο της Τζωρτζίνας:

«Δεν έχετε δει τίποτα ακόμα», τους είχε πει σχετικά με την κατάσταση της υγείας της Τζωρτζίνας, μια μέρα πριν από τον θάνατο του παιδιού. Οι γιατροί τότε απόρησαν, γιατί από τα ιατρικά δεδομένα εκείνη τη στιγμή τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα συνέβαινε την επόμενη.

Τέλος, όπως προκύπτει από τις καταθέσεις, η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε ζητήσει να χορηγεί η ίδια τα φάρμακα στο παιδί της, όπως και συνέβαινε. Λόγω των συνεχών επεισοδίων της Τζωρτζίνας, ωστόσο, σε κάποια στιγμή οι γιατροί έδωσαν εντολή να σταματήσει να τα χορηγεί η ίδια και να το κάνουν οι νοσηλευτές.


Τρεις καταθέσεις «φωτιά» που οδήγησαν στη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου

Συγκλονισμένη παρακολουθεί όλη η Ελλάδα την υπόθεση με τους θανάτους των τριών κοριτσιών από την Πάτρα, μετά τη σύλληψη της μητέρας τους, Ρούλας Πισπιρίγκου, για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας. Όπως μετέδωσε από τη ΓΑΔΑ, όπου κρατείται η κατηγορούμενη, η Μίνα Καραμήτρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, τρεις καταθέσεις – φωτιά είναι αυτές που έριξαν φως σε όσα εξελίχθηκαν μέχρι τον θάνατο του κοριτσιού και επέτρεψαν στους αστυνομικούς να τη «δέσουν» και να προχωρήσουν στη σύλληψη.

Νοσηλεύτρια: Όταν έγινε το συμβάν η Πιτσιρίκου μου μιλούσε χαμηλόφωνα

Η πρώτη κατάθεση είναι της νοσηλεύτριας μέσα στο νοσοκομείο στην οποία απευθύνθηκε η Πισπιρίγκου όταν το παιδί άρχισε να έχει σπασμούς. Η 9χρονη Τζωρτζίνα έχει ξεκινήσει να έχει σπασμούς έχει πάθει καρδιακό επεισόδιο και η μητέρα της βγαίνει από το δωμάτιο για να ζητήσει βοήθεια. Απευθύνεται στη νοσηλεύτρια η οποία βρίσκεται στη στάση των νοσηλευτών που βρίσκεται στη μέση του διαδρόμου.

«Ο τρόπος που περπατούσε και το γεγονός ότι δεν καλούσε σε βοήθεια μού έδωσε την εντύπωση ότι θα ζητούσε κάποιο υλικό (π.χ. σεντόνια) ή τη βοήθειά μου να μετακινήσουμε το παιδί (Υπενθυμίζεται ότι η Τζωρτζίνα είχε εξεσημασμένη υπερτονία άνω και κάτω άκρων, εξεσημασμένα αντανακλαστικά και σπαστικότητα). Όταν με πλησίασε, μού είπε κάτι τόσο χαμηλόφωνα, που δεν κατάλαβα τι μού έλεγε. Όταν κατάλαβα ότι το παιδί έκανε επεισόδιο, ενημέρωσα άμεσα την εφημερεύουσα γιατρό», δήλωσε η νοσηλεύτρια για τις στιγμές πριν τον θάνατο του κοριτσιού». Υπενθυμίζεται ότι η γυναίκα είχε χάσει ήδη δύο παιδιά και η συμπεριφοράς της δεν έδειχνε την ανάλογη ταραχή.

Η κατάθεση του ιατροδικαστή που προσδιόρισε τον χρόνο που έγινε η χορήγηση της κεταμίνης

Η δεύτερη πολύ βασική κατάθεση ήταν του ιατροδικαστή, ο οποίος πρώτος μελετώντας τις τοξικολογικές εξετάσεις διαπίστωσε την ποσότητα της κεταμίνης, η οποία έφτανε τα 6,5 mg. Η κατάθεσή του ήταν ιδιαίτερα σημαντική καθώς προσδιόρισε το επίμαχο μισάωρο οπότε και το παιδί έχασε τη ζωή του, για να πάρουν εν συνεχεία καταθέσεις οι αστυνομικοί και να προσδιορίσουν ότι ήταν εκείνο το μισάωρο η μητέρα έμεινε μόνη της με την Τζωρτζίνα στο δωμάτιο του νοσοκομείου.

«Ο χρόνος εκδήλωσης των ανεπιθύμητων ενεργειών της κεταμίνης είναι: άμεσα (δευτερόλεπτα) μετά ενδοφλέβια χρήση. 1- 5 λεπτά από την ενδομυϊκή χρήση, 5 -10 λεπτά ενδορινικά και 15 – 20 λεπτά από του στόματος. Η ενδοφλέβια χορήγηση κεταμίνης μπορεί να προκαλέσει άπνοια η οποία μπορεί αν δεν αντιμετωπιστεί να οδηγήσει σε αναπνευστική και καρδιακή ανακοπή».

Οι Αρχές ξεκαθαρίζουν ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου καθώς ήταν παλαιότερα νοσηλεύτρια γνώριζε με ποιον τρόπο θα μπορούσε να χορηγήσει την ουσία ακόμα και ενδοφλέβια.

Η κατάθεση του γιατρού από το Ωνάσειο: Με τον απινιδωτή δεν θα μπορούσε να «φύγει» από την καρδιά

Η τρίτη αποκαλυπτική κατάθεση που έδωσε την υπόθεση ήρθε από έναν γιατρό από το Ωνάσειο. Υπενθυμίζεται ότι η Τζωρτζίνα είχε περάσει από τον εν λόγω νοσοκομείο πριν από τη νοσηλεία στο παίδων καθώς, σύμφωνα με τους γονείς της , είχε πρόβλημα με την καρδιά της.

Οι γιατροί της είχαν τοποθετήσει απινιδωτή και υποστήριζαν μάλιστα ότι έτσι όπως έχει θωρακιστεί το παιδί δεν υπάρχει περίπτωση να «φύγει» από την καρδιά του. Τελικά, το 9χρονο παιδί πέθανε από πρόβλημα στην καρδιά

«Με την τοποθέτηση του απινιδωτή, το παιδί ουσιαστικά διασφαλιζόταν από ακραία αρρυθμιολογικά συμβάντα, (δηλαδή ταχυαρρυθμία ή σοβαρή βραδυκαρδία) που θα προκαλούσαν εκ νέου καρδιακή ανακοπή. Παρόλα αυτά στο Νοσοκομείο Παίδων “Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού” υπέστη και πάλι καρδιακή ανακοπή που οδήγησε στον θάνατό της παρά την τοποθέτηση απινιδωτή».

Ο πρώτος διάλογος που είχε με τους αστυνομικούς η Ρούλα Πισπιρίγκου

Στον πρώτο διάλογο που είχε η Ρούλα Πισπιρίγκου, με τους αστυνομικούς όταν έφτασε στη ΓΑΔΑ την Τετάρτη η μητέρα εμφανίστηκε ψύχραιμη και ανέκφραστη, ενώ έθετε συνεχώς ερωτήματα για την υπερασπιστική γραμμή που μπορεί να ακολουθήσει.

«Η συζήτηση με τη Ρούλα ήταν εμπειρία», είπε ο αστυνομικός που μίλησε πρώτος μαζί της, παρά την τεράστια εμπειρία που έχει με εγκληματίες που έχουν διαπράξει τις πιο στυγερές δολοφονίες στη χώρα, ανέφερε η Μίνα Καραμήτρου.

Ο διάλογος ανάμεσα τους ήταν ο εξής:

  • Με ποια ιδιότητα με φέρατε εδώ;
  • Δες το ένταλμα.
  • Ψάξτε αλλού.
  • Έδωσες εσύ κεταμίνη στο παιδί;
  • Όχι, δεν έδωσα.
  • Πιστεύεις ότι υπάρχει κεταμίνη στο παιδί;
  • Δεν είμαι σίγουρη ότι συμφωνώ με τα αποτελέσματα, θέλω επανεξέταση.

Πηγη – ethnos.gr


Ρούλα Πισπιρίγκου: Όσα την «ενώνουν» με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο και τη δολοφονία της Καρολάιν

Κοινά σημεία με το έγκλημα στα Γλυκά Νερά και τη δολοφονία της Καρολάιν από το Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, «βλέπουν» δικαστικές πηγές, στην υπόθεση του θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας.

Αυτά τα κοινά στοιχεία ήταν, που οδήγησαν – σύμφωνα με πληροφορίες – τον εισαγγελέα πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριάνο, να ασκήσει ποινική δίωξη και να ζητήσει την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ανώτατες δικαστικές πηγές είπαν στο iEidiseis: «Η υπόθεση αυτή έχει πολλά κοινά σημεία με το Έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Η εκδοχή του κατηγορούμενου τότε ήταν ότι, την Καρολάιν τη σκότωσαν κάποιοι ληστές, που μπήκαν μέσα στο σπίτι, αλλά ήταν ληστές, που κανένας δεν τους είδε, με ένα αυτοκίνητο, που δεν καταγράφηκε σε καμμία κάμερα.

Δηλαδή ήταν μία εκδοχή, που δεν μπορούσε να σταθεί. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα.

Εάν ευσταθεί η εκδοχή της μητέρας, πρέπει να δεχτούμε ότι, μπήκε κάποιος άγνωστος στο νοσοκομείο, με άγνωστο κίνητρο, γιατί μισούσε το παιδί, για άγνωστους λόγους. Και χορήγησε στο παιδί μία θανατηφόρο ουσία, την οποία δεν δίνει το νοσοκομείο. Και δεν τον είδε κανένας, να μπαίνει και να βγαίνει, ενώ υπάρχουν κάμερες. Δεν είναι δυνατόν αυτό, αποκλείεται»!

Και συμπλήρωσαν:

«Kαι η μητέρα όμως, είχε κάποια περίεργα σημεία συμπεριφοράς. Είχε ρωτήσει, εάν έχει κάμερες το νοσοκομείο και κυρίως το δωμάτιο, που νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα.

Ενώ όταν το παιδί πέθανε, μετά την ουσία που φέρεται ότι του χορήγησε, πήγε με πολύ ήρεμο τρόπο στους γιατρούς, περπατώντας σαν να μη συμβαίνει τίποτα και τους ζήτησε να έρθουν να δουν τι συμβαίνει.

Η αντίδραση ενός φυσιολογικού γονιού θα ήταν να είναι πανικόβλητος και να σηκώσει το κόσμο στο πόδι.

Το ίδιο κάνει και από τη στιγμή, που συνελήφθη. Η αντίδραση της είναι η ίδια. Προσπαθεί να μην της ξεφύγει τίποτα και ενοχοποιηθεί»!

Πηγη – ieidiseis


Ιατροδικαστής Λέων για Πάτρα: Η κεταμίνη έδωσε τη χαριστική βολή στην Τζωρτζίνα -Πραγματικά βασανίστηκε

Η Ρούλα Πισπιρίγκου συνελήφθη χθες από άνδρες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ύστερα από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, που έδειξαν την παρουσία κεταμίνης στον οργανισμό της 9χρονης Τζωρτζίνας που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγους μήνες, μετά τους θανάτους των δύο μικρότερων αδελφών της, Μαλένας και Ίριδας.

Σημειώνεται ότι στο διαβιβαστικό της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα σχετικά με τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, αναφέρονται τα εξής:

«Από το σύνολο του συγκεντρωθέντος προανακριτικού υλικού προκύπτει ότι ο θάνατος της Δασκαλάκη Γεωργίας επήλθε συνεπεία χορήγησης θανατηφόρου ποσότητας κεταμίνης, μέσα σε 20 λεπτά το πολύ από τη στιγμή της χορήγησης, και κατά το χρονικό αυτό διάστημα μαζί με τη Γεωργία ήταν μόνο η μητέρα της Πισπιρίγκου, Σωτηρία. Η τελευταία φορά που κάποιος από τους γιατρούς ή το νοσηλευτικό προσωπικό επισκέφθηκε το θάλαμο της ανήλικης ήταν περίπου μία ώρα πριν την εκδήλωση του επεισοδίου που οδήγησε στο θάνατο του παιδιού. Από την εξέταση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και από τον ιατρικό φάκελο του θύματος προκύπτει ότι δεν χορηγήθηκε σε καμία ποσότητα κεταμίνη».

Ο ιατροδικαστής Λέων για την υπόθεση της Πάτρας Για την υπόθεση μίλησε σήμερα στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, σημειώνοντας ότι στο μικροσκόπιο πλέον μπαίνουν οι ιατροδικαστικές εκθέσεις των θανάτων των δύο άλλων παιδιών.

«Λύθηκε ένα περιστατικό που ήταν σε εξέλιξη και στο οποίο είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε πάρα πολλές εξετάσεις, να έχουμε έναν πλούσιο ιατρικό φάκελο και μια μαρτυρία της μητέρας που μας έλεγε πάρα πολλά».

Ο ιατροδικαστής Λέων για την υπόθεση της Πάτρας Για την υπόθεση μίλησε σήμερα στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, σημειώνοντας ότι στο μικροσκόπιο πλέον μπαίνουν οι ιατροδικαστικές εκθέσεις των θανάτων των δύο άλλων παιδιών.

«Λύθηκε ένα περιστατικό που ήταν σε εξέλιξη και στο οποίο είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε πάρα πολλές εξετάσεις, να έχουμε έναν πλούσιο ιατρικό φάκελο και μια μαρτυρία της μητέρας που μας έλεγε πάρα πολλά».

Ο κ. Λέων μίλησε για αστοχία στο πόρισμα της νεκροτομής του πρώτου θανάτου, ωστόσο υπογράμμισε πως τα ιατροδικαστικά ευρήματα είναι σωστά, οπότε μπορούν να επαναξιολογηθούν.

«Έγκλημα με παθολογικά αίτια δεν μπορεί να υπάρχει. Η αστοχία ήταν στην εκτίμηση κυρίως της πρώτης νεκροτομής. Το ευτύχημα είναι ότι τα ευρήματα είναι σωστά, οπότε μπορούμε να επαναξιολογήσουμε».

Όπως είπε, η επιτροπή που μελετά τους δύο θανάτους θα δώσει τις επόμενες μέρες ένα ασφαλές πόρισμα, «που δεν θα μπορεί να αμφισβητηθεί».

Μιλώντας για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, τόνισε: «Η πλήρης εικόνα του τρίτου θανάτου, που με μια ομολογία της μητέρας θα μας δώσει την όλη εικόνα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορεί να έχουμε επιδράσεις όχι μόνο ενός εξωγενούς παράγοντα (σ.σ. κεταμίνη) αλλά και άλλων, που ήταν ανεπιτυχείς. Όμως η κεταμίνη είναι η ουσία, ο εξωγενής παράγοντας, που προκάλεσε τον θάνατο (σ.σ. της Τζωρτζίνας)».

Ιατροδικαστής Λέων για θάνατο Τζωρτζίνας: Πραγματικά βασανίστηκε Σε δηλώσεις που έκανε για την ίδια υπόθεση στο Open, ο κ. Λέων ανέφερε για την Τζωρτζίνα πως το «παιδάκι πραγματικά βασανίστηκε».

«Έχουν γίνει πολλαπλές προσπάθειες και είναι επιβεβαιωμένο νομίζω και από τον ιατρικό της φάκελο και από την κλινική της πορεία, η εγκεφαλοπάθεια δεν προκλήθηκε σαν ένα παθολογικό εύρημα με βάση μια νόσο. Η εγκεφαλοπάθεια επίσης προκλήθηκε από έναν εξωγενή παράγοντα. Γίνανε πολλαπλές προσπάθειες και προφανώς η κεταμίνη έδωσε τη χαριστική βολή στο μικρό αυτό παιδάκι. Πρέπει να σας πω όμως ότι τα άλλα δύο παιδιά επίσης έχουν μιλήσει, έχουμε αδιάσειστα πλέον στοιχεία, τα οποία μας οδηγούν πάλι σε εξωγενή παράγοντα. Εκεί βέβαια οι τοξικολογικές εξετάσεις είναι καθαρές. Εκεί προφανώς έχει δράσει κάποιος άλλος μηχανισμός», ανέφερε ο κ. Λέων.

Ο ιατροδικαστής εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι και στις τρεις περιπτώσεις των θανάτων των παιδιών πρόκειται για ανθρωποκτονία.

«Στο πρώτο και στο δεύτερο περιστατικό, ό,τι αστοχίες και να υπήρχαν από συναδέλφους, υπάρχουν στοιχεία, και υπάρχουν ιατροδικαστικά δεδομένα τα οποία είναι αδιαμφισβήτητα. Ξέρετε, το βασικό στην ιατροδικαστική είναι να έχουμε σωστά τα ευρήματα. Όταν έχουμε σωστά τα ευρήματα, ακόμα και μετά από ένα, δύο, τρία χρόνια, μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Το πρόβλημα είναι όταν αμφισβητείται κάποιο στοιχείο», τόνισε ακόμα.

Επισήμανε εξάλλου ότι οι εκδορές στη μύτη του ενός παιδιού και το τραύμα στο στόμα του άλλου παιδιού «δείχνουν» τον δρόμο.

Οι ημερομηνίες-κλειδιά στον θάνατο της Τζωρτζίνας -Οι υποψίες, οι καταθέσεις που την έκαψαν

Στη συζήτηση που έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου με τους αστυνομικούς,φέρεται να ρώτησε: «Με τι ιδιότητα με φέρατε εδώ;», όταν οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ. Τότε της έδειξαν το ένταλμα σύλληψης. Και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Ρούλα Πισπιρίγκου: Δεν έχω κάνει τίποτα. Μόλις βγήκαν τα αποτελέσματα της κεταμίνης, εμένα ήρθατε να πάρετε; Αστυνομικοί: Έδωσες κεταμίνη στο παιδί σου; Ρούλα Πισπιρίγκου: Όχι, δεν έδωσα στο παιδί τίποτα. Αστυνομικοί: Πιστεύεις ότι υπάρχει κεταμίνη; Ρούλα Πισπιρίγκου: Δεν είμαι σίγουρη για τα αποτελέσματα. Θέλω να ελεγχθεί αυτό. Την ώρα που μου χτυπήσατε την πόρτα, γκούγκλαρα να μάθω τι είναι η ουσία κεταμίνη. Η συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου κατά τη μεταφορά της, και στη ΓΑΔΑ Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, οι αστυνομικοί έπιασαν την κουβέντα με τη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία έδινε κανονικά απαντήσεις.

«Δεν θα τη χαρακτηρίζαμε χαζή γυναίκα», λένε έμπειροι αξιωματικοί που ήρθαν σε επαφή μαζί της. Η συζήτηση, κατά πληροφορίες, επικεντρώθηκε όχι στο παιδί της, αλλά στη δική της κατάσταση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η 33χρονη, που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, όταν ξεκίνησε από την Πάτρα για την Αθήνα έδειχνε φοβισμένη. Την ίδια ώρα, όμως, έδειχνε συνεργάσιμη, επικοινωνιακή, ενώ ελάχιστες φορές κατέβασε το κεφάλι.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, κατά πληροφορίες, ζήτησε να μιλήσει και με τον άνδρα της και με την οικογένειά της, αλλά τελικά δεν έγινε κάτι τέτοιο.

Η υπόθεση είναι «δεμένη» και τα στοιχεία συντριπτικά, ωστόσο δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα το κίνητρο της δολοφονίας και δεν έχει βρεθεί ο τρόπος προμήθειας της θανατηφόρας ουσίας, λένε οι ίδιες αστυνομικές πηγές.

Σοκαριστικά τα στοιχεία της δικογραφίας Τα στοιχεία της δικογραφίας είναι σοκαριστικά. Άλλωστε, κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, και ειδικότερα από τη στιγμή που ο φάκελος τη υπόθεσης πήγε στο Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, είχαν εντοπιστεί κάποιες ημερομηνίες που προβλημάτιζαν, κινώντας τις υποψίες των έμπειρων αστυνομικών, με αποτέλεσμα να τις ερευνήσουν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο διαβιβαστικό της αστυνομίας προς τις δικαστικές αρχές, η Τζωρτζίνα από τον Απρίλιο του 2021 έως και την ημέρα του θανάτου της είχε παρουσιάσει εννέα επεισόδια, ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Πάτρας και στο Παίδων, τα οποία αντιμετωπίστηκαν από τους γιατρούς. Τα επεισόδια αυτά χαρακτηρίζονται αιφνίδια και μάλιστα σε δύο από αυτά ενεργοποιήθηκε ο βηματοδότης.

Τα σημεία-κλειδιά για την Τζωρτζίνα Το πρώτο επεισόδιο της Τζωρτζίνας σημειώθηκε στις 8 Απριλίου 2021 με τρομώδεις σπασμωδικές κινήσεις των άκρων στον ύπνο της, λίγες μόλις ημέρες μετά τον θάνατο της Ίριδας, του έξι μηνών βρέφους της οικογένειας Δασκαλάκη, που έφυγε από τη ζωή στις 21 Μαρτίου του περασμένου έτους.

Η εννιάχρονη Τζωρτζίνα δεν παρουσίασε τέτοια επεισόδια όσο νοσηλευόταν στο Ωνάσειο ή σε ΜΕΘ. Μάλιστα, στο Ωνάσειο δεν κατεγράφη κανένα επεισόδιο επικίνδυνης ταχυκαρδίας και διαπιστώθηκε η κανονική λειτουργία του απινιδωτή που είχε τοποθετηθεί στο παιδί.

Επίσης, εκεί έγιναν εξετάσεις για τα γονίδια, εξειδικευμένος γενετικός έλεγχος και εξετάστηκαν όλα τα σύνδρομα που προκαλούν αιφνίδιο θάνατο, με αρνητικό αποτέλεσμα.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, όπως επισημαίνεται στο διαβιβαστικό, πάντοτε ζητούσε μονόκλινο δωμάτιο στα νοσοκομεία και ρωτούσε εάν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας στα δωμάτια, με το πρόσχημα ότι αφήνει τα πράγματά της και φοβάται τυχόν κλοπές.

Τα ιατρικά επεισόδια της Τζωρτζίνας του Ιανουαρίου Οι αστυνομικοί, όπως αναγράφουν στην έκθεσή τους, εξέτασαν το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύθηκε το κορίτσι.

Στο διαβιβαστικό περιγράφουν εκτενώς τις τελευταίες ημέρες του παιδιού.

Στις 21 Ιανουαρίου του 2022 εισάγεται σε ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Πατρών, παρέμεινε για 12 ώρες και επέστρεψε σε Παιδιατρική Κλινική.

Μετά από 24 ώρες εμφανίστηκαν άλλα τέσσερα επεισόδια μικρής διάρκειας, τα συμπτώματα των οποίων υποχώρησαν, και μεταφέρθηκε εκ νέου στη ΜΕΘ, έμεινε για 36 ώρες και επέστρεψε στην Κλινική.

Έπειτα από 24 ώρες εμφάνισε νέο επεισόδιο. Με άπνοια, αποκορεσμό, κυάνωση και βραδυκαρδία. Εισάγεται εκ νέου στη ΜΕΘ, μένει εκεί για 24 ώρες, χωρίς να έχει εκεί συμπτώματα.

Τότε, στις 26 Ιανουαρίου, αποφασίζεται η διακομιδή του παιδιού στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», για να διερευνηθούν αυτά τα επεισόδια.

rula-patra.jpg

Το πρώτο 24ωρο το παιδί δεν παρουσιάζει κανένα επεισόδιο.

Το δεύτερο 24ωρο το παιδί παρουσιάζει και πάλι επεισόδιο, συνολικής διάρκειας 3,5 λεπτών, που αντιμετωπίστηκε.

Τις επόμενες ημέρες, από 28 Ιανουαρίου έως 29 Ιανουαρίου, εμφανίζει μικρής διάρκειας τέτοια επεισόδια.

Στις 29 του μήνα παρουσίασε επεισόδια άπνοιας και εισήχθη και πάλι στην Εντατική, διασωληνώθηκε και το παιδί κατέληξε.

Οι κρίσιμες ημερομηνίες στη ζωή του ζευγαριού Στο μεταξύ, πέρα από τα ιατρικά δεδομένα, τις υποψίες είχαν κινήσει οι κρίσιμες ημερομηνίες στη ζωή του ζευγαριού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που είχε προβληθεί στο Mega, καθοριστικής σημασίας ήταν τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι Αρχές σχετικά με τη χρονική σειρά μερικών συμβάντων.

Ειδικότερα, οι κρίσιμες ημερομηνίες της ζωής του ζευγαριού ήταν:

Στις 20 Μαρτίου 2021 αποχωρεί ο σύζυγος από την οικογενειακή κατοικία στην Πάτρα λόγω οικογενειακών προστριβών. Στις 21 Μαρτίου 2021 πεθαίνει με αιφνίδιο τρόπο η 6 μηνών Ίριδα. Στις 6 Απριλίου 2021 γίνονται συνεννοήσεις με τους δικηγόρους για την υποβολή του αιτήματος διαζυγίου στο ζευγάρι. Στις 7 Απριλίου 2021 το ζευγάρι ενημερώνει τα μέλη της οικογένειας για την υποβολή αιτήματος διαζυγίου. Στις 8 Απριλίου 2021 εισάγεται η Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο. Στις 11 Απριλίου 2021 η Τζωρτζίνα παθαίνει ανακοπή, η οποία της προκαλεί ανήκεστο εγκεφαλική βλάβη.

Οι υποψίες των γιατρών της Τζωρτζίνας, είχαν ενημερώσει το «Χαμόγελο του Παιδιού» Υπενθυμίζεται πως οι γιατροί άρχισαν να υποψιάζονται ότι κάτι δεν πάει καλά με τα παιδιά της οικογένειας από την Πάτρα όταν είχαν φύγει από τη ζωή η Μαλένα και η Ίριδα, και η Τζωρτζίνα νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, όπως είχε μεταδώσει η εκπομπή «Tlive» στον Alpha.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, οι γιατροί από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο Ρίο ζήτησαν τη συμβολή του «Χαμόγελου του Παιδιού» για την υποστήριξη των γονιών της Τζωρτζίνας, δηλώνοντας τη διαθεσιμότητά τους στους γονείς και ενημερώνοντάς τους για όλους τους τρόπους στήριξης που παρέχει ο Οργανισμός στις περιπτώσεις που κρίνεται απαραίτητο.

Αφού οι γονείς δεν ζήτησαν περαιτέρω ψυχολογική βοήθεια, οι γιατροί εξέφρασαν ανοιχτά υποψίες προς το «Χαμόγελο του Παιδιού», σχετικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Τότε, ο Οργανισμός τόνισε στους γιατρούς ότι θα χρειαστεί να μιλήσουν με την Εισαγγελία.

Τι αναφέρει η ψυχολόγος από το «Χαμόγελο του Παιδιού» Στο μεταξύ, οι παραπάνω πληροφορίες επιβεβαιώνονται και από το «Χαμόγελο του Παιδιού». Η ψυχολόγος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Μαίρη Μαρκάτη, είχε μιλήσει στην εκπομπή «Tlive», τονίζοντας:

«Όπως κάνουμε σε κάθε παιδί, δηλώνουμε την ολιστική μας στήριξη στην οικογένεια. Όντως, ζητήθηκε η συνδρομή μας από τους γιατρούς. Δόθηκαν όλα τα στοιχεία και ότι θα μπορούσε να στηριχθεί η οικογένεια».

«Οι γιατροί μάς δήλωσαν πως έχουν κάποιες υποψίες και τους καθοδηγήσαμε αναλόγως ώστε να πάνε στην Εισαγγελία», είχε προσθέσει η ψυχολόγος από το «Χαμόγελο του Παιδιού», τονίζοντας πως η επικοινωνία του Οργανισμού με τους γιατρούς έγινε τον Απρίλιο του 2021.

Στις υποψίες των γιατρών που είχαν ενημερώσει το «Χαμόγελο του Παιδιού» αναφέρθηκε και ο Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος στον Οργανισμό, τονίζοντας πως το «Χαμόγελο του Παιδιού» συνεργάζεται άψογα με τα νοσοκομεία και για αυτό ζητήθηκε η συνδρομή του από το Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας (Ρίο), «για να στηρίξουμε την οικογένεια». «Ιατρικά και ψυχολογικά», εξήγησε ο κ. Γιαννόπουλος.

«Όταν μια οικογένεια έχει χάσει δύο παιδιά και ένα παιδί έχει πρόβλημα, τότε χρειάζεται στήριξη. Οι γιατροί μάς δήλωσαν κάποιες υποψίες» τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος, εξηγώντας ότι «δεν μπορούσαμε να καταγγείλουμε κάτι, γιατί δεν είχαμε κάτι συγκεκριμένο. Τους καθοδηγήσαμε (σ.σ. τους γιατρούς) να απευθυνθούν στην εισαγγελέα».

Ο Κώστας Γιαννόπουλος ανέφερε ότι η οικογένεια δεν ήθελε κάτι από το «Χαμόγελο», σημειώνοντας ότι αυτό συμβαίνει και με άλλες οικογένειες.

«Για αυτό δεν το θεωρήσαμε κάτι περίεργο» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι με την οικογένεια Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου ήρθαν σε επαφή οι άνθρωποι του «Χαμόγελου» από την Πάτρα. «Ο συνεργάτης του ”Χαμόγελου” που επικοινώνησε με την οικογένεια δεν εντόπισε κάτι περίεργο», εξήγησε ο κ. Γιαννόπουλος.

Έρχεται δεύτερη ποινική δίωξη σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, τη γυναίκα που συγκέντρωσε στο πρόσωπό της την κατακραυγή όλης της χώρας, ούσα πλέον κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας και ύποπτη για τον φόνο των άλλων δύο παιδιών της.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iEdiseis, έρχεται και νέα ποινική δίωξη σε βάρος της 33χρονης, για απόπειρα ανθρωποκτονίας της μικρής Τζωρτζίνας.

Πιο αναλυτικά, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας εξετάζει το ενδεχόμενο, να συμπληρωθεί η κατηγορία σε βάρος της 33χρονης μητέρας απο την Πάτρα και με νέα ποινική δίωξη, γιά απόπειρα ανθρωποκτονίας, που αφορά το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη το παιδί, από το οποίο συνήλθε μετά από ανάνηψη 50 λεπτών, αλλά έμεινε παραπληγικό, επειδή ο εγκέφαλος έμεινε μεγάλο διάστημα, χωρίς οξυγόνο.

Ανώτατες δικαστικές πηγές, υποστήριξαν ότι, «εάν η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει σκοτώσει και τα άλλα δύο κοριτσάκια της, τότε οι θάνατοι είναι τέσσερεις, γιατί τη Τζωρτζίνα τη σκότωσε δύο φορές»!

Και εξήγησε:

«Πριν από ένα ένα χρόνο, το παιδί αυτό η Τζωρτζίνα είχε παρουσιάσει ένα καρδιακό επεισόδιο και έμεινε νεκρό ουσιαστικά για 50 λεπτά. Και όταν επανήλθε, κάτι που θεωρείται ιατρικό θαύμα, ήταν εγκεφαλικά νεκρό»!

Κατά τις ίδιες πηγές, η ποινική δίωξη, γιά την απόπειρα ανθρωποκτονίας, δεν ασκήθηκε σε αυτό το στάδιο, γιά να μην αδυνατίσει ποινικά η υπόθεση.

Σύμφωνα με όσα είπε στο iEdiseis η ίδια ανώτατη δικαστική πηγή, «επειδή δεν γνωρίζουμε ακόμη από ποιά ουσία προκλήθηκαν τα καρδιακά επεισόδια στο παιδί, τα οποία είναι εννιά και όχι ένα, κινδυνεύουμε, να κατηγορηθούμε ότι, βγάζουμε αυθαίρετα συμπεράσματα και να αδυνατίσει ποινικά η δικογραφία».

Και συνέχισε: «Oπότε, επιλέξαμε να πάμε στ ποινική δίωξη, που δεν μπορεί να κλονιστεί και η απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας, θα ψαχτεί στη συνέχεια».

Απολογείται τη Δευτέρα η Ρούλα Πισπιρίγκου

Υπενθυμίζεται, ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα (4/3) για όσα κατηγορείται.

Η γυναίκα που συγκλόνισε το πανελλήνιο, θα πρέπει να δώσει απαντήσεις σχετικά με το πώς βρέθηκε η δηλητηριώδης ουσία κεταμίνη στο άτυχο κορίτσι – που προκάλεσε τον θάνατό της – αλλά και από πού την προμηθεύτηκε.

Ο Νίκος Ιωάννου είναι ο νέος δικηγόρος που διορίστηκε δια νόμου για την υπεράσπισή της, μετά την παραίτηση του ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα.

Στη ΓΑΔΑ η μητέρα και η αδερφή της

Στο μεταξύ, στην Αθήνα βρίσκονται η μητέρα και η αδερφή της 33χρονης, οι οποίες πήγαν στη ΓΑΔΑ – όπου κρατείται η κατηγορούμενη – για να μιλήσουν μαζί της και να της φέρουν ρουχισμό.

Τόσο η μητέρα όσο και η αδελφή της κατηγορούμενης φορούσαν κουκούλες και μάσκες, ενώ προσπαθούσαν να αποφύγουν τις κάμερες. Επίσης, δεν απάντησαν σε καμία ερώτηση των δημοσιογράφων λέγοντας απλώς «αφήστε μας ήσυχες».

Όπως έχουν αναφέρει, στηρίζουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου και τονίζουν ότι βρίσκονται στο πλευρό της.

Πηγη – iefimerida

«Μιλούσαμε για τα παιδιά και μπέρδευε τα ονόματά τους» – Αποκαλύψεις από την Αγγελική Νικολούλη

Η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη έχει καθηλώσει τους πάντες με τις αποκαλύψεις για την υπόθεση της Πάτρας τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Τίποτα τελικά δεν ήταν ξαφνικό και αναπάντεχο.

Η αξιόπιστη πηγή που επικοινώνησε με τη δημοσιογράφο την Παρασκευή 18 Μαρτίου ανέφερε πως εντοπίστηκε ένα σοβαρό εύρημα σε ένα από τα τρία παιδιά που θα ξετύλιγε το κουβάρι της φρικτής αυτής υπόθεσης.

Στα τέλη του προηγούμενο μήνα η μητέρα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών, μιλώντας στον αέρα της εκπομπής, υποστήριζε πως δεν άργησε να ειδοποιήσει τους γιατρούς όταν η μικρή Τζωρτζίνα έπαθε κρίση.

Οι σοκαριστικές μαρτυρίες διαδέχονται η μία την άλλη, ενώ ο πατέρας της Ρούλας Πισπιρίγκου έλεγε τότε πως θα έδινε και την ψυχή του για να μην φωνάζουν τη κόρη του «φόνισσα».

Η μητέρα, πάλι, του εν διαστάσει συζύγου της Ρούλας Πισπιρίγκου αρνιόταν κάθε ανάμειξη της νύφης.

Στις 25 Μαρτίου η Αγγελική Νικολούλη μιλά με πρόσωπα – κλειδιά για την υπόθεση στη Πάτρα. Η έμπειρη δημοσιογράφος φώτισε το δρόμο που έδειχνε το μεγαλύτερο νεκρό παιδί της οικογένειας.

Η συνομιλία της Ρούλας Πισπιρίγκου με την Αγγελική Νικολούλη λίγο πριν την έναρξη της εκπομπής παγώνει του πάντες. Ψυχρή, αδιάφορη, κάνει σχόλια ακόμη και για το τρέιλερ της εκπομπής.

Και αυτή τη φορά η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη έριξαν φως στη πιο φρικτή υπόθεση που είχαν να διαχειριστούν. Και οι αποκαλύψεις δεν έχουν τέλος.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA η Αγγελική Νικολούλη, σημείωσε ότι και η ίδια είναι σοκαρισμένη από την εξέλιξη της υπόθεσης των τριών παιδιών από την Πάτρα, λέγοντας πως εδώ και δύο εβδομάδες έβλεπε «φως» στην υπόθεση.

«Νιώθω και εγώ παγωμένη που μια μάνα τριών παιδιών κατάφερνε να παίζει στα δάχτυλα τους γιατρούς» ανέφερε η έμπειρη δημοσιογράφος.

«Όλο αυτόν τον καιρό μιλούσαμε συνεχώς, προσπαθούσα να αντιληφθώ τι κρύβει. Η Ρούλα προσπαθούσε να με ελέγξει, να μάθει ποιους μάρτυρες έχω, τι πληροφορίες θα φέρω στο φως. Μου ζητούσε, επίσης, να της βρω κάτι συγκεκριμένο που έψαχνε με εμμονή» πρόσθεσε.

Όπως λέει, η 33χρονη κάποιες φορές… μπέρδευε τα ονόματα των παιδιών, πώς δεν υπήρχε κανένα συναίσθημα και απέφευγε να μιλά για τις δύσκολες ώρες θανάτου των παιδιών. «Ήταν μια γυναίκα ψυχρή, ήξερε και τι θα τη ρωτήσεις, όχι μόνο την απάντηση».

«Εκεί που έσπασε» πάντως «ήταν σε μια ανάρτηση που είχε κάνει ότι περιμένει αγοράκι, κάνοντας στη συνέχεια λόγο για λάθος διάγνωση», κατά την εγκυμοσύνη της Μαλένας.

Ερωτηθείσα πότε αντιλήφθηκε εμπλοκή της 33χρονης στην υπόθεση, η κ. Νικολούλη αποκάλυψε πως τής είχε κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση πώς, ενώ η μητέρα αναφερόταν στη Τζωρτζίνα ότι προστάτευε την Ίριδα, σε 15 ημέρες από τον θάνατο του βρέφους ένα υγιέστατο παιδί (σ.σ. η Τζωρτζίνα) οδηγήθηκε στο Καραμάνδειο με σπασμούς.

«Εκεί ήταν το βάρος όλο, έφερα πάνω – κάτω το νοσοκομείο. Ψάχναμε όλοι μέχρι που βρήκαμε τη μάρτυρα, τη μητέρα του παιδιού που βρισκόταν στο διπλανό δωμάτιο» πρόσθεσε.

Παράλληλα, η κ. Νικολούλη αναφέρθηκε και στην πληροφορία που έλαβε για τη θανατηφόρα ουσία που βρέθηκε στις εξετάσεις της Τζωρτζίνας, ενώ επεσήμανε ότι στο αυριανό «Φως στο Τούνελ» θα προχωρήσει σε μια αποκάλυψη για κάτι που της ζητούσε επίμονα η Ρούλα Πισπιρίγκου.


«Hθελε να είναι σίγουρη ότι η Τζωρτζίνα θα πεθάνει» – Οι απόπειρες και ο θάνατος των δύο άλλων παιδιών

Αποτροπιασμό συνεχίζουν να προκαλούν οι αποκαλύψεις για τον φρικιαστικό θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας με φερόμενη ως δράστιδα την ίδια της τη μάνα, τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η 9χρονη Τζωρτζίνα τελικά «μίλησε» και διαπιστώθηκε πως στο σώμα της χορηγούνταν ποσότητες κεταμίνης. Η εξέλιξη έφερε και την άσκηση ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση στην Ρούλα Πισπιρίγκου.

Με τη βοήθεια των ιατροδικαστών και την ανάλυση του εργαστηρίου του ΑΠΘ διαπιστώθηκε πως στην Τζωρτζίνα υπήρξε μεγάλη συγκέντρωση κεταμίνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα πως στον οργανισμό του άτυχου παιδιού οι ποσότητες κεταμίνης ήταν 6,5 ml.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη Βασίλη Λαμπρόπουλο, ο οποίος εξ αρχής πραγματοποιεί ενδελεχή έρευνα προβαίνοντας σε σημαντικές αποκαλύψεις που συμβάλλουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης, η χορηγηθείσα δόση κεταμίνης ήταν τέσσερις φορές μεγαλύτερη από αυτή που μπορεί να χορηγηθεί σε ενήλικα και να του προκαλέσει πρόβλημα.

Όπως είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, με τον τρόπο αυτό είναι «σαν να ήθελε η Ρούλα Πισπιρίγκου να είναι σίγουρη ότι θα σκοτώσει το κορίτσι». Η χορήγηση της κεταμίνης κρίθηκε ως βασικό στοιχείο για την πρόθεση της μητέρας να σκοτώσει το παιδί, το οποίο είχε υποστεί κι άλλα επεισόδια κατά το παρελθόν.

patra-roula-pispirighkoy-1.jpg

Πώς έγινε η χορήγηση κεταμίνης

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η κεταμίνη χορηγήθηκε πιθανότατα από το στόμα, ενώ δεν αποκλείεται να δόθηκε ενδοφλεβίως. Σημειώνεται πως η ουσία εντοπίστηκε από τις τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν στην 9χρονη.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί πως στο επίκεντρο των ερευνών μπαίνουν και τα υπόλοιπα επεισόδια της Τζωρτζίνας, για τα οποία δεν αποκλείεται να έγινε εξίσου χρήση κεταμίνης.

«Δεν αποκλείεται η μητέρα να ήθελε να σκοτώσει το παιδί, να το κάνει να υποφέρει ή το κακοποιήσει προκειμένου να αιτιολογήσει κάποια στιγμή τον θάνατό του» υποστήριξε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος. Οι γιατροί συμπεραίνουν, πλέον, πως οι βραδυκαρδίες και οι ταχυκαρδίες της 9χρονης εξηγούνται από τη χορήγηση της κεταμίνης -ίσως σε μικρότερη δόση- για να τραβήξει η μητέρα επιδεικτικά τα βίντεο ούτως ώστε να δείξει ότι το παιδί είχε πρόβλημα, ενώ οι καρδιολόγοι και οι άλλοι γιατροί δεν εντόπιζαν προβλήματα.

Ο θάνατος της Ίριδας και της Μαλένας

Την ίδια στιγμή, για την Ίριδα και τη Μαλένα δεν έχει προκύψει ιατροδικαστικά από τις τοξικολογικές ότι είχαν λάβει κεταμίνη, ωστόσο -σύμφωνα με την εκτίμηση του Βασίλη Λαμπρόπουλου- ο θάνατός τους θα αποδοθεί σε σκόπιμη ενέργεια.

Όπως λέει, σε λίγες ημέρες αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα και το πόρισμα τριών ιατροδικαστών για τον θάνατο της Μαλένας, ενώ θα υπάρξει σημαντική κατάθεση της ιατροδικαστού Αγγελικής Τσιόλα για τον θάνατο της Ίριδας.

Σημειώνεται πως οι αστυνομικοί προς το παρόν δεν έχουν στοιχεία να κατηγορήσουν άλλα πρόσωπα, ωστόσο τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ημέρες.

Πηγη – in.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα