Πάτρα-Θάνατοι παιδιών: Ραγδαίες οι αποκαλύψεις – Νέα άτομα στο «κάδρο»
Η πρώτη νύχτα της Πισπιρίγκου στη ΓΑΔΑ - Τα ερωτήματα που ζητούν απάντηση.
Όταν στις αρχές Μαρτίου, οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών πληροφορήθηκαν ότι στον οργανισμό της μικρής Τζωρτζίνας βρέθηκε κεταμίνη, οι αναλυτές ξεκίνησαν μια πολυεπίπεδη έρευνα με κεντρικό πρόσωπο την 33χρονη μητέρα, φόντο τους θανάτους των δυο άλλων παιδιων και πιθανούς συνεργούς για να διαλευκάνουν πλήρως το μυστήριο της Πάτρας.
Γνώριζαν πως ό,τι είχε συμβεί, έγινε μια ώρα πριν τον θάνατο της Τζωρτζίνας και έτσι επικεντρώθηκαν στους γιατρούς και νοσηλευτές του νοσοκομείου Παίδων. Έτσι, κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών, δεν χρειάστηκε να μεταβεί στην Πάτρα, για καταθέσεις από τους γιατρούς από τα νοσοκομεία Καραμανδανειο και Πανεπιστημιακό του Ρίου της Αχαίας ενώ μόλις ενημερώθηκαν από το Παίδων ότι η κεταμίνη δεν συμπεριλαμβανόταν στο φαρμακευτικό σχήμα και την τελευταία ώρα στο μονόκλινο δωμάτιο ήταν μόνο η μητέρα της, η υπόθεση «κλείδωσε».
Δολοφόνος είναι η Ρούλα Πισπιρίγκου, ενώ το μόνο που έμενε για να τεκμηριωθεί και επιστημονικά, ήταν η ποσότητα κεταμίνης που χορηγήθηκε στη μικρή.
Χθες, ο καθηγητής Τοξικολογίας του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Νικόλαος Ράικος, τεκμηρίωσε μετά από σειρά επαληθεύσεων, ότι η κεταμίνη ήταν στο ανώτατο επίπεδο 3, δηλαδή θανατηφόρα δόση που για ένα παιδί όπως η Τζωρτζίνα, ο θάνατος επέρχεται σε 5 έως 20 λεπτά.
Τα ερωτήματα που ζητούν πλέον απάντηση είναι πολλά.
Πρώτον: είχε συνεργούς η 33χρονη Πισπιριγκου; Στο κάδρο των ερευνών είναι δυο άτομα που εξετάζεται αν γνώριζαν κάτι και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να κληθούν για κατάθεση.
Δεύτερον: Πώς, από πού και πότε προμηθεύτηκε την κεταμίνη η Ρούλα Πισπιρίγκου; Μέσω διαδικτύου ή χρησιμοποίησε κάποια χάπια αντικαταθλιπτικά που ελάμβανε η ίδια ή μήπως ναρκωτικά που έχουν ως βάση τη συγκεκριμένη ουσία; Για τον λόγο αυτό το κινητό της τηλέφωνό κατασχέθηκε προκειμένου να γίνει φύλλο και φτερό και να ανασυρθούν και αρχεία πουν έχουν διαγραφεί.
Τρίτον: Πώς δηλητηρίασε την Τζωρτζίνα; Χρησιμοποιώντας κάποια ένεση ή μέσω της ρινικής οδού δηλαδή χορήγησε κάποια εισπνεόμενα στην 9xρονη κόρη της για να της «πάρει» τη ζωη;
Τέταρτον: Οι δυο θάνατοι, της Μαλένας και της Ιριδος οφείλονται σε εγκληματική ενέργεια με κεντρικό πρόσωπο τη Ρούλα που προκάλεσε βιαιο θάνατο; Οι πλάκες με αίμα και ιστούς από τα δυο παιδιά είναι στα αρχεία της Ιατροδικαστικης Υπηρεσίας και θα εξεταστούν εκ νέου.
Η άρνηση και η νύχτα στη ΓΑΔΑ
Η Ρούλα Πισπιρίγκου, ενώ στην αρχή, όταν δηλαδή προσήχθη από το σπίτι της στη Πάτρα έδειχνε άνετη και δήθεν πρόθυμη να συνδράμει των ερευνών, όταν της ανακοίνωσαν πως συλλαμβάνεται αρνήθηκε να πει οτιδήποτε στους αστυνομικούς. Οι αξιωματικοί της ανακοίνωσαν ότι δεν θα απολογηθεί ούτε θα δώσει κατάθεση στο Ανθρωποκτονιών, όμως όταν της ζήτησαν να απαντήσει σε συγκεκριμένες ερωτήσεις στο πλαίσιο των ερευνών αρνήθηκε να πει το παραμικρό. Έτσι, οδηγήθηκε σε έναν ειδικό χώρο για να περάσει το βράδυ παρουσία δύο αστυνομικών που επιτηρούσαν την κάθε της κίνηση προκειμένου να αποφευχθεί οπουδήποτε ενέργεια που θα έθετε σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή της. Μέχρι στιγμής δεν έχει ομολογήσει και πέρασε τη νύχτα αμίλητη. Οι έρευνες του Ανθρωποκτονιών συνεχίζονται για να εξιχνιαστούν και οι άλλοι δύο θάνατοι, της Μαλένας και της Ίριδος.
Η διαδικασία
Σύμφωνα με τον νόμο, αφού η γυναίκα συνελήφθη μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της από την Ανακρίτρια κατόπιν σχετικής εισήγησης της Εισαγγελίας, έχει δικαίωμα να απολογηθεί εντός πέντε ημερών από την εκτέλεση του εντάλματος ώστε να κριθεί η περαιτέρω ποινική της μεταχείριση.
Η κατηγορουμένη που είναι αντιμέτωπη με βαρύτατο και εξαιρετικά αναλυτικό κατηγορητήριο, καλείται να δώσει τη δική της εκδοχή σε όσα της καταλογίζονται βάσει της ενδελεχούς έρευνας του Τμήματος Ανθρωποκτονιών. Όπως αναφέρουν μάλιστα δικαστικές πηγές η υπόθεση του θανάτου του παιδιού δείχνει «απολύτως δεμένη» με ισχυρά στοιχεία που συνδέουν ευθέως τη μητέρα με τον θάνατο της Τζωρτζίνας που δέχθηκε θανατηφόρα δόση ή δόσεις συγκεκριμένης φαρμακευτικής ουσίας, η οποία δεν κυκλοφορεί ελεύθερα στο εμπόριο.
Όπως εκτιμάται, η Ανακρίτρια που καλείται να διενεργήσει κύρια ανάκριση για τον θάνατο της 9χρονης, πιθανότατα θα χειριστεί εφόσον υπάρχουν ποινικά ευρήματα και τις υποθέσεις για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της κατηγορουμένης, της Μαλένας τον Απρίλιο του 2019 σε ηλικία 3,5 ετών στο Νοσοκομείο Ελπίδα και της μόλις 6 μηνών Ίριδας στο σπίτι της οικογένειας τον Μάρτιο του 2021.
Κατερινόπουλος για Πάτρα: «Και τα άλλα δύο παιδιά έφυγαν από τα χέρια της»
Αναλυτικότερα, ο κ. Κατερινόπουλος μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του Star και τόνισε: «Φτάσαμε στην αρχή του τέλους της συγκεκριμένης υπόθεσης. Ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία αλλά μόνο για την Τζωρτζίνα, έχουμε και τα άλλα δύο παιδιά τα οποία «έφυγαν» από τα χέρια της μητέρας τους.
» Αυτό που με έκανε από την πρώτη στιγμή να υποστηρίξω ότι ήταν έγκλημα, είναι αρχικά ότι έχω εξασκηθεί στη γλώσσα του σώματος και οι εμφανίσεις αυτής της κυρίας έδειξαν ότι είναι ένοχη. Από την άλλη πλευρά υπάρχει ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο, όλοι οι θάνατοι των παιδιών έγιναν Σάββατο προς Κυριακή.
» Επίσης, όταν στην πορεία οι ιατροί απάντησαν ότι δεν υπάρχει γονιδιακό πρόβλημα ήταν πλέον βέβαιο για εμένα, και μπορεί να είχα μία επιφύλαξη όμως τις τελευταίες ημέρες και με τα καινούρια στοιχεία σιγουρεύτηκα».
Πάτρα: Μέχρι τα ξημερώματα ήταν ο κόσμος έξω από το σπίτι της Πισπιρίγκου
Υπό την ισχυρή παρουσία ανδρών της ΕΛ.ΑΣ., πλήθος κόσμου παρέμεινε συγκεντρωμένο σχεδόν όλο το βράδυ, έξω από το σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου στην Πάτρα.
Λίγο αφού έγινε γνωστό ότι σε βάρος της μητέρας των τριών κοριτσιών ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας, πολίτες ξεκίνησαν να μαζεύονται έξω από το σπίτι της. Το κλίμα μέχρι αργά τη νύχτα ήταν τεταμένο. Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί στο σημείο, χτυπούσε τις πόρτες του σπιτιού, ζητώντας από όσους βρίσκονταν μέσα να βγουν έξω και να απολογηθούν για τους θανάτους των τριών παιδιών. Μάλιστα, φώναζαν και κατά των αστυνομικών λέγοντάς τους: «τι τους προστατεύετε ρε». Το εξαγριωμένο πλήθος προσπάθησε να λιντσάρει τη μάνα και την αδερφή της Ρούλας ενώ στα πατζούρια του σπιτιού έγραψαν τη λέξη «Θάνατος στους παιδοκτόνους». Όταν η μητέρα της Ρούλας έφτασε στο σημείο, το οργισμένο πλήθος άρχιζε να τους φωνάζει ενώ η Δήμητρα Πισπιρίγκου άνοιξε την πόρτα και την έβαλε μέσα για να αποφευχθεί το λιντσάρισμα.
Στις 04.10 τα ξημερώματα έφυγαν τελικά από το σπίτι της οδού Μπιζανίου 27 στην Πάτρα οι συγγενείς της Ρούλας Πισπιρίγκου.
ΠΗΓΕΣ: in.gr / protothema.gr / STAR