Top

Πειραιάς: Πολεμικό πλοίο συγκρούστηκε με εμπορικό και έχει πάρει κλίση – Άνθρωποι βρέθηκαν στη θάλασσα

Το Πολεμικό Ναυτικό έχει αναλάβει την επιχείρηση

Parallaxi
πειραιάς-πολεμικό-πλοίο-συγκρούστηκ-676672
Parallaxi
ΠΗΓΗ: Στιγμιότυπο βίντεο – ΣΚΑΙ

Εμπορικό πλοίο με κοντέινερ συγκρούστηκε το πρωί της Τρίτης με ναρκοθηρευτικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού “ΚΑΛΛΙΣΤΩ” έξω από το λιμάνι του Πειραιά. 

Γίνεται προσπάθεια ώστε το “ΚAΛΛΙΣΤΩ” να μείνει στην επιφάνεια, καθώς έχει υποστεί σοβαρές ζημιές στην πρύμνη και υπάρχει εισροή υδάτων.

Στο λιμάνι του Πειραιά έσπευσαν άμεσα ενισχύσεις του λιμενικού με ρυμουλκά. Πλέον το Πολεμικό Ναυτικό έχει αναλάβει την επιχείρηση για την περισυλλογή των επιβαινόντων στο πλοίο. Το “ΚΑΛΛΙΣΤΩ” διαθέτει πλήρωμα 27 ατόμων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, τουλάχιστον δύο άτομα από το πολεμικό πλοίο να τραυματιστούν ελαφρά και να περισυλλεγούν από τη θάλασσα.

Νεότερη ενημέρωση

Από παραπλέον πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού περισυνελέγη το πλήρωμα του ναρκαθηρευτικού «Καλλιστώ» στο οποίο σημειώθηκε ελεγχόμενη εισροή υδάτων έπειτα από σύγκρουση με το φορτηγό πλοίο MAERSK LAUNCESTON που μετέφερε κοντέινερ, έξω από το λιμάνι του Πειραιά.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν ελαφρά δύο άτομα του πολεμικού πλοίου που μετέφερε συνολικά 27 άτομα που διακομίστηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο.

Στο «Καλλιστώ», που έχει πάρει κλίση, και είναι πλέον σταθερή η κατάστασή του παραμένουν τέσσερα άτομα του πληρώματος, προκειμένου να βοηθήσουν στην επιχείρηση ρυμούλκησης. Στο φορτηγό πλοίο MAERSK LAUNCESTON έχει απαγορευθεί ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών.

Στο σημείο βρίσκονται πλωτά του Λιμενικού και παραπλέοντα πλοία.

Η ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού

Για πρόσκρουση του εμπορικού πλοίου στο ναρκοθηρευτικό ΚΑΛΛΙΣΤΩ, στις 7.30 το πρωί, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΓΕΝ. Το πολεμικό πλοίο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές στην πρύμνη και έχει πάρει μεγάλη κλίση.

«Το Πολεμικό Ναυτικό έχει αναλάβει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την αντιμετώπιση του περιστατικού της πρόσκρουσης εμπορικού πλοίου με το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ» του Πολεμικού Ναυτικού που σημειώθηκε περί τις 07:30 σήμερα το πρωί στον Σαρωνικό κόλπο».

Πηγή: skai.gr / ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα