Top

Πάνω από 42,17 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό- Θετικός και ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης

Οι νεότερες εξελίξεις σχετικά με την εξάπλωση του ιού σε διάφορες χώρες και το εμβόλιο.

Parallaxi
πάνω-από-4217-εκατομμύρια-άνθρωποι-έχουν-665754
Parallaxi

Περισσότεροι από 42,17 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αναφερθεί να έχουν μολυνθεί από το νέο κορονοϊό σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ 1.143.025 έχουν πεθάνει, σύμφωνα με την καταγραφή του Reuters.

Τα περιστατικά των μολύνσεων έχουν αναφερθεί σε περισσότερες από 210 χώρες και περιοχές, από τον εντοπισμό των πρώτων μολύνσεων στην Κίνα, το Δεκέμβριο του 2019.

Γερμανία-κορονοϊός: Η καγκελάριος Μέρκελ παρότρυνε σήμερα τους Γερμανούς να περιορίσουν τις κοινωνικές επαφές και τα ταξίδια τους

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ παρότρυνε σήμερα τους Γερμανούς να περιορίσουν τις κοινωνικές επαφές τους και να κρατήσουν στο ελάχιστο δυνατό τα ταξίδια τους, καθώς οι μολύνσεις από τον κορονοϊό αυξάνονται.

Αν οι Γερμανοί μειώσουν τις κοινωνικές επαφές τους “όλοι μαζί θα αντιμετωπίσουμε τη μαζική πρόκληση του κορονοϊού,” ανέφερε η Μέρκελ σε ανακοίνωσή της.

Το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ κατέγραψε μέχρι σήμερα Σάββατο, 10.003 θανάτους.

Οι νέοι θάνατοι από το προηγούμενο 24ωρο ήταν 49, ενώ αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από την COVID-19 στη Γερμανία ανέρχεται σε ανέρχεται σε 403.291 κρούσματα.

Οι ιταλοί γιατροί αναφέρουν ότι οι μονάδες εκτάκτων περιστατικών των νοσοκομείων είναι σε οριακή κατάσταση

Οι ιταλοί γιατροί που ασχολούνται με επείγοντα περιστατικά, δήλωσαν σήμερα στα μέσα ενημέρωσης της χώρας ότι οι αντίστοιχες μονάδες των νοσοκομείων είναι υπερπλήρεις, γεμάτες ασθενείς με κορονοϊό.

Οι ιταλοί επιστήμονες προσθέτουν ότι οι θάλαμοι των νοσοκομείων είναι γεμάτοι, και οι ασθενείς με covid- 19 μένουν ακόμη και πέντε ημέρες «παρκαρισμένοι» στους διαδρόμους των έκτακτων περιστατικών.

Άλλοι ασθενείς περιμένουν επί σειρά ωρών μέσα στις μονάδες πρώτων βοηθειών, μέχρι να μπορέσει να τους εξετάσει κάποιος γιατρός, ενώ παράλληλα, άρχισε και πάλι να υπάρχει έλλειψη νοσηλευτών και γιατρών, για την επαρκή αντιμετώπιση της όλης κατάστασης.

«Δεν μπορούμε να αντέξουμε άλλο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σαλβατόρε Μάνκα, πρόεδρος των ιταλών γιατρών που εργάζονται στα επείγοντα περιστατικά.

Σλοβακία- κορονοϊός: Ημερήσιος αριθμός ρεκόρ νέων κρουσμάτων

Η Σλοβακία ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν στη χώρα 2.890 νέα κρούσματα κορονοϊού, ο μεγαλύτερος ημερήσιος απολογισμός μέχρι στιγμής, καθώς η χώρα ξεκινά ένα πειραματικό πρόγραμμα διεξαγωγής διαγνωστικών τεστ.

Στη χώρα των 5,5 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 159 θάνατοι από covid-19.

Χιλιάδες Σλοβάκοι έκαναν ουρές χθες Παρασκευή στις πλέον πληγείσες περιοχές της χώρας προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ κορονοϊού, συμμετέχοντας σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα που θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού δεν εξετάζονται παιδιά κάτω των 10 ετών, ενώ η κυβέρνηση έχει ζητήσει από τους ηλικιωμένους να παραμείνουν στα σπίτια τους, αν και κάποιοι επέλεξαν να πάνε να κάνουν το τεστ.

Το τεστ αντιγόνου που χρησιμοποιείται δίνει αποτελέσματα σε 15 λεπτά, ενώ οι σλοβακικές αρχές για να παρακινήσουν τους πολίτες να υποβληθούν σε τεστ προειδοποίησαν ότι όσοι βρεθούν αρνητικοί θα υποβάλλονται σε λιγότερο περιοριστικά μέτρα, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι τους για να πάνε στη δουλειά τους, να κάνουν περιπάτους ή να επισκέπτονται γραφεία και τράπεζες.

Όσοι δεν κάνουν το τεστ θα αντιμετωπίσουν αυστηρότερους περιορισμούς, ανάμεσά τους και η απαγόρευση χρήσης των δημόσιων συγκοινωνιών.

Η κυβέρνηση σκοπεύει να επεκτείνει την εκστρατεία διεξαγωγής τεστ σε όλη τη χώρα σε δύο φάσεις, με την πρώτη να πραγματοποιείται από τις 30 Οκτωβρίου ως την 1η Νοεμβρίου και η δεύτερη από τις 6-8 Νοεμβρίου.

Προκειμένου να ανασχεθεί η εξάπλωση της επιδημίας στη χώρα, ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Ίγκορ Μάτοβιτς, ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα θα κλείσουν για ένα μήνα τα περισσότερα σχολεία, ενώ θα αυστηροποιηθούν οι περιορισμοί στις τέσσερις πλέον πληγείσες περιοχές της χώρας.

Ήδη στη Σλοβακία απαγορεύεται η κατανάλωση γευμάτων σε εσωτερικούς χώρους των εστιατορίων, ενώ θα κλείσουν πισίνες, γυμναστήρια και θέατρα.

Βουλγαρία-κορονοϊός: Νυχτερινά κλαμπ και ντίσκο κλείνουν από αύριο και για δύο εβδομάδες

Η πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, Σόφια, στην οποία κατοικούν περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι θα κλείσει τα νυχτερινά κλαμπ και τις ντίσκο από αύριο και για δύο εβδομάδες, στο πλαίσιο εφαρμογής μέτρων για τον περιορισμό της έξαρσης των κρουσμάτων μόλυνσης από την COVID-19, ώστε να ελαττωθεί η πίεση που ασκείται στο σύστημα υγείας της χώρας, όπως ανακοίνωσε σήμερα, η δήμαρχος Γιορντάνκα Φαντάκοβα.

Μιλώντας στην εθνική τηλεόραση BTV η Φαντάκοβα παρότρυνε επίσης, τα πανεπιστήμια της Σόφιας να εφαρμόσουν την εκπαίδευση μέσω του διαδικτύου, όπως και τις επιχειρήσεις να έχουν όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό εργαζόμενων, να εργάζονται από το σπίτι.

“Η κατάσταση στη Σόφια γίνεται όλο και πιο ανησυχητική. Έχουμε μία νέα αύξηση των μολύνσεων, αλλά και των ανθρώπων που χρειάζονται νοσηλεία. Αυτό ασκεί πίεση στα νοσοκομεία,” τόνισε η ίδια.

Η Βουλγαρία ανέφερε σήμερα 1.589 μολύνσεις, με το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων μόλυνσης από την COVID-19 να φτάνει στις 36.519 μολύνσεις.

Η Σόφια ανέφερε 584 περιστατικά μόλυνσης, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.

Ινδονησία-κορονοϊός: 4.070 νέα κρούσματα μόλυνσης και 128 νέοι θάνατοι από την COVID-19

Η Ινδονησία ανέφερε σήμερα 4.070 νέα κρούσματα μόλυνσης από την COVID-19, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στα 385.980 κρούσματα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ειδικής ομάδας δράσης κατά της πανδημίας.

Παράλληλα, αναφέρθηκαν 128 νέοι θάνατοι, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των θανάτων στους 13.205 θανάτους.

Άλλοι 4.119 άνθρωποι αποθεραπεύτηκαν σήμερα από τον κορονοϊό, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχουν ανακτήσει την υγεία τους, σε 309.219.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου νοσηλεύεται, αφού βρέθηκε θετικός στο νέο κορονοϊό

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου δήλωσε σήμερα ότι νοσηλεύεται, αφού βρέθηκε θετικός στο νέο κορονοϊό και είχε πυρετό.

“Χθες το βράδυ γύρω στις 21:00 ανέβασα πυρετό 38. Ήρθα και πέρασα τη νύχτα στο νοσοκομείο,” ανέφερε ο ίδιος σε ένα βίντεο προφανώς, από δωμάτιο νοσοκομείου.

“Τώρα, είμαι καλύτερα. Ο πυρετός μου δεν είναι υψηλός. Η διαδικασία συνεχίζεται. Δεν υπάρχει κάτι που να είναι αρνητικό από ιατρική άποψη,” πρόσθεσε ο ίδιος.

Το Αμερικανικό Νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι ο Ιμάμογλου, πολιτικός αντίπαλος του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν εισήχθη στο νοσοκομείο χθες στις 22:00 το βράδυ (τοπική ώρα) αφού παρουσίασε συμπτώματα λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού.

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και η θεραπεία του συνεχίζεται.

Sputnik V: «Πρέπει να ενταχθεί στον διεθνή φάκελο εμβολίων COVID-19», αναφέρει καθηγητής

Το εμβόλιο Sputnik V, που αναπτύχθηκε από το Ερευνητικό Κέντρο Γκαμαλέγια και παράγεται σε συνεργασία με το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), είναι το πρώτο εμβόλιο που καταχωρήθηκε παγκοσμίως κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον Ναντέι Χακίμ, αντιπρόεδρο της Διεθνούς Ακαδημίας Ιατρικών Επιστημών και καθηγητή χειρουργικών μεταμοσχεύσεων στο Imperial College London, τα εμβόλια αποτελούν βασικό εργαλείο στον παγκόσμιο αγώνα κατά του κορονοϊού.

Ο Χακίμ υποστήριξε ότι η παραγωγή εμβολίων και η διανομή πρέπει να βασίζεται στις καλύτερες διαθέσιμες τεχνολογίες και τέτοια εμβόλια πρέπει να είναι παγκοσμίως διαθέσιμα.

«Είναι ξεκάθαρο ότι τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών του εμβολίου Sputnik V δείχνουν ότι είναι αποτελεσματικό. Και τι είναι πιο σημαντικό για ένα εμβόλιο; Το συμπέρασμα ότι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό» είπε ακόμη. 

Σύμφωνα με τον καθηγητή, οι εμβολιασμοί με το Sputnik V έχουν αποδειχθεί αδιαμφισβήτητα με τη χρήση μίας καλά εδραιωμένης πλατφόρμας, βασισμένοι σε αδενοϊικούς φορείς και ένα προηγμένο σχήμα εμβολιασμού μέσω της χρήσης δύο διαφορετικών αδενοϊών.

«Έχω επίσης επισκεφθεί τη Ρωσία και έχω δει από κοντά την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στη χώρα στον τομέα των επιστημών και της ιατρικής» δήλωσε, σημειώνοντας ιδιαίτερα ότι το Sputnik V είναι πολύ πιθανό να σημειώσει μεγάλη εμπορική επιτυχία, καθώς αρκετές χώρες της Νότιας Αμερικής έχουν ήδη υπογράψει συμφωνίες για την παραγωγή του εμβολίου «και αυτό συμβαίνει επίσης και σε χώρες όπως «η Κίνα, η Ινδία, η Βραζιλία, η Κορέα και η Τουρκία», συνέχισε ο καθηγητής, προσθέτοντας ότι αυτές οι χώρες θα μπορούν τότε να εξάγουν το Sputnik V σε γειτονικά κράτη και πέρα από αυτά.

Σημειώνεται ότι, το Ερευνητικό Κέντρο Γκαμαλέγια δημιούργησε το Sputnik V, το πρώτο εμβόλιο για τον κορονοϊό που καταχωρήθηκε παγκοσμίως και παράγεται σε συνεργασία με το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF).

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα