Πέθανε ο Freddy του House of Cards

Ο θάνατος του δημοφιλούς ηθοποιού ανακοινώθηκε την Παρασκευή.

Parallaxi
πέθανε-ο-freddy-του-house-of-cards-287594
Parallaxi

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Reg E. Cathey, γνωστός για το ρόλο του στο “House of Cards” και τη σειρά του HBO “The Wire”.

Ο θάνατός του ανακοινώθηκε το βράδυ της Παρασκευής από τον David Simon, τον δημιουργό του “The Wire”, ο οποίος απέτισε φόρο τιμής στον 59χρονο ηθοποιό στο Twitter.

“Όχι μόνο ένας καλός, αριστοτεχνικός ηθοποιός – αλλά απλά ένας από τους πιο ευχάριστους ανθρώπους που ειαν την ευκαιρία να μοιραστώ μερικές ημέρες στα γυρίσματα”, έγραψε ο Simon.

Γεννήθηκε σε μια στρατιωτική οικογένεια τον Αύγουστο του 1958. Εξέφρασε ενδιαφέρον για το θέατρο στην ηλικία των 9 ετών, αφού παρακολούθησε την εκπομπή United Service Organization στη Δυτική Γερμανία, όπου μεγάλωσε. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και τη σχολή της Δράμας του Γέιλ. Πάνω από τρεις δεκαετίες, ο Cathey εγκωμιάστηκε για τη φωνή του και την απροσδόκητη αίσθηση του χιούμορ που έφερε στους ρόλους του. Εμφανίστηκε επίσης σε δύο σειρές του HBO – “The Wire” ως Normal Wilson, ως  πολιτικός πράκτορας της Βαλτιμόρης και στο “Oz”, όπου πρωταγωνίστησε ως διευθυντής Martin Querns.

Είχε, επίσης, ρόλους σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές δικτύου όπως τις “Law & Order”, “30 Rock”, “Grimm” και σε ταινίες όπως “Fantastic Four” και “Hands of Stone”. Το 2015, κέρδισε  Emmy για το ρόλο του στο “House of Cards”, ως Freddy Hayes, ιδιοκτήτης ενός εστιατορίου ψησταριάς.

Το Netflix εξέδωσε την Παρασκευή δήλωση, λέγοντας ότι οι εργαζόμενοι είναι συγκλονισμένοι για το θάνατο του Cathey.

“Ο Reg ήταν ο πιο ευγενής άνθρωπος, ο πιο δυνατός ηθοποιός, ένας πραγματικός κύριος. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στην οικογένειά του”, ανέφερε η δήλωση.

Ο δημιουργός του House of Cards Beau Willimon tweeted για το πέρασμα του Cathey, “ο Reg Cathey ήταν μοναδικός, γεμάτος δύναμη ζωής, γενναιοδωρία, χιούμορ, gravitas και μια πηγή ταλέντου, που τον αγαπούν όλοι τυχεροί και τον δουλεύουν μαζί του. Θα χαθεί πολύ. Ξεκουραστείτε στην ειρήνη, Reg.”

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα