Ελλάδα

Πέθανε ο Κωνσταντίνος Κουλουβάτος των ξενοδοχείων Αμαλία

Γόνος μιας οικογένειας με τραγική μοίρα

Parallaxi
πέθανε-ο-κωνσταντίνος-κουλουβάτος-τω-670915
Parallaxi

Ο Κωνσταντίνος Κουλουβάτος, γόνος μιας από τις οικογένειες που θεμελίωσαν τον ελληνικό Τουρισμό, με τα ξενοδοχεία ΑΜΑΛΙΑ, έφυγε απόψε σε ηλικία 62 ετών.

Η οικογένεια του είχε ιδρύσει τα ξενοδοχεία ΑΜΑΛΙΑ, από το όνομα της μητέρας του Κωνσταντίνου Κουλουβάτου, σε Σύνταγμα, Ναύπλιο, Ολυμπία, Πρέβεζα, Καλαμπάκα και Δελφούς. Μια από τις οικογένειες που θεμελίωσαν τον ελληνικό τουρισμό.

Είχε προηγηθεί η απώλεια των δυο αδερφών του Θοδωρή και Αλέξανδρου. Ο πρώτος από κώμα που έπεσε από  τροφή που κατάπιε και ο δεύτερος από δυστύχημα με μηχανή σε νεαρή ηλικία. Από θλίψη για την απώλεια του είχε φύγει και η μητέρα του.

Στις 4 Μαϊου ο Κωνσταντίνος Κουλουβάτος, είχε δημοσιεύσει ένα άρθρο για τα δρώμενα στον Τουρισμό, την εποχή του κορονοϊού, με τον τίτλο: “Αναπόφευκτη η λαίλαπα στον τουρισμό”.

Πολλοί φίλοι του τον αποχαιρετούν απόψε στα social. Χαρακτηριστική η ανάρτηση του Μηνά Γκούμα:  “Είθισται να γράφουμε σπουδαία λόγια για κάποιον που φεύγει από την ζωή αλλά πως να μην πεις έστω και δυο λόγια για τον Κώτσο τον γλυκό μας. Άνθρωπος με ήθος, τίμιος, απίστευτο χιούμορ, κοινωνικός, αγαπητός σε όλους, χειμαρρώδης, γλεντζές και γαλαντόμος, ευχάριστα φωνακλάς, καλός γιος, σύζυγος, πατέρας, φίλος και εργοδότης. Αμφιβάλλω αν υπάρξει ποτέ κάποιος να πει το παραμικρό κακό για τον Κωνσταντίνο. Τον έβλεπες και άνοιγε η καρδιά σου, επιζητούσες την παρέα του που απολάμβανες στο φουλ διότι ήξερε να ζει την κάθε στιγμή και που μοιραζόταν με τους γύρω του. Δεν θα υπάρξει άλλος σαν και αυτόν, ήταν μοναδικός. Θα μου λείψει αφάνταστα. Αιωνία σου η μνήμη γλυκέ και αγαπημένε μου φίλε”.

”Ο Κωνσταντίνος Κουλουβάτος, ιδρυτικό μέλος του ΣΕΤΕ και μέλος του διοικητικού συμβουλίου επί σειρά ετών, πρόεδρος των ξενοδοχείων Αμαλία που έχουν γράψει ιστορία στον ελληνικό τουρισμό, θα μείνει για πάντα στη μνήμη όλων μας, ως υπόδειγμα αγωνιστή και επιτυχημένου επιχειρηματία, απαράμιλλου ήθους», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΕΤΕ.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα