Ελλάδα

Πέθανε ο Θεόδωρος Χαραγκιώνης – Ήταν ιδρυτής του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου

Υπήρξε ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματίες στο εγχώριο real estate

Parallaxi
πέθανε-ο-θεόδωρος-χαραγκιώνης-ήταν-ι-997216
Parallaxi

Πέθανε σε ηλικία 75 ετών ο επιχειρηματίας, Θεόδωρος Χαραγκιώνης. Υπήρξε ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματίες στο εγχώριο real estate και δημιουργός του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου.

Γεννημένος στην Καστέλα του Πειραιά το 1948, ο Θεόδωρος Χαραγκιώνης σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και μετεκπαιδεύτηκε στο Harvard (πολεοδομία) και στο Stanford (διοίκηση επιχειρήσεων). Ήταν ο δημιουργός των πρώτων εμπορικών κέντρων στην Ελλάδα.

Ο Όμιλος Χαραγκιώνη ειδικεύεται  στην ανάπτυξη και στην μακροχρόνια εκμετάλλευση ακινήτων επαγγελματικής φύσης στο κέντρο των πόλεων στο λιανικό εμπόριο ειδών πολυτελείας και στην εγκαθίδρυση και διαχείριση σταθμών αυτοκινήτων.

Ηταν ιδρυτής και πρόεδρος του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου – Ιδρυμα Θεοδώρου & Γιάννας Χαραγκιώνη, που στεγάζεται σε χώρο επιφάνειας 5.000 τ.μ., στο κέντρο της Αθήνας, μεταξύ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και του σταθμού μετρό «Βικτώρια», όπου εκτίθενται 120 ιστορικά αυτοκίνητα, εναλλασσόμενα, από τριπλάσια σε αριθμό συλλογή.

Με portfolio 65 και πλέον ακινήτων, με διασπορά της δραστηριότητάς του στις σημαντικότερες εμπορικές περιοχές της Αθήνας, του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης, της Ρόδου και της Κέρκυρας, ο Όμιλος Χαραγκιώνη έχει διακριθεί διεθνώς για τον πρωτοποριακό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, τη βέλτιστη αξιοποίηση των χρήσεων κάθε ακινήτου.

Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων (ΣΙΣΑ), σε ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρει:

«Πληροφορηθήκαμε με λύπη ότι ο πρόεδρος του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου, Θεόδωρος Χαραγκιώνης, δεν είναι πια κοντά μας. Ο κ. Χαραγκιώνης ήταν φίλος του συλλόγου μας και νικητής του 1ου Ραλλυ 24 Ωρες Ελλάδα το 1998. Καλό ταξίδι, πρόεδρε».

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα