Top

Πέθανε ο σπουδαίος λαϊκός συνθέτης Τάκης Μουσαφίρης

Η απώλεια του γεμίζει θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο και τους θαυμαστές του.

Parallaxi
πέθανε-ο-σπουδαίος-λαϊκός-συνθέτης-τά-734213
Parallaxi
Στιγμιότυπο βίντεο

Νικημένος από τον κορονοϊό έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος λαϊκός συνθέτης Τάκης Μουσαφίρης.

Πρόκειται για έναν άνθρωπο που χάρισε μεγάλες επιτυχίες στην ελληνική μουσική σκηνή και συνεργάστηκε με τραγουδιστές όπως ο Στράτος Διονυσίου, ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Ρίτα Σακελλαρίου, ο Μιχάλης Μενιδιάτης, η Πίτσα Παπαδοπούλου και ο Τόλης Βοσκόπουλος.

Γεννήθηκε στα Γιάννενα και σε μικρή ηλικία μετοίκησε στην Αθήνα όπου και έκανε τις πρώτες του μουσικές δουλειές. Αρχικά δούλευε σε μικρά μαγαζιά τύπου μπουάτ και τραγουδούσε μαζί με την κιθάρα του. Στη συνέχεια έδειξε και το δημιουργικό του ταλέντο γράφοντας ευπώλητα τραγούδια.

«Δεν μπορώ ούτε κι εγώ να καταλάβω από πού είμαι. Είμαι συνεχώς μέσα σε μια βάρκα στο Ρίο-Αντίρριο και πηγαίνω πότε στην Αθήνα και πότε στα Γιάννενα. Μάλλον δεν έχω μία πατρίδα, αλλά δύο. Είμαι από τα Γιάννενα, είμαι από την Αθήνα, είμαι από την Ελλάδα» είχε δηλώσει ο ίδιος.

Δημοφιλή είναι τραγούδια του όπως: Κάνε κάτι να χάσω το τρένο, Πες μου που πουλάν καρδιές, Ένα τραγούδι πες μου ακόμα, Ο Ταξιτζής, Μυστικέ μου Έρωτα, Σ’ αγαπώ ακόμα, Άκου, Άτακα κι επι τόπου, Σε μια στοίβα καλαμιές, Εγώ ο ξένος, Ένα λεπτό περιπτερά, Χιονάνθρωπος, Άγνωστε φίλε, Αγαπάω δύσκολα, Έγω να δεις,Το σ’ αγαπώ δεν το λέω, Λέγε μου σ’ αγαπώ, Οι Ξενύχτες, Εμείς οι δύο.

Πληροφορίες: wikipedia

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα