Πέθανε ο θρυλικός Σαράφης της μόδας

Το διαφημιστικό του σλόγκαν κατάφερε να μπει σε όλα τα ελληνικά σπίτια.

Parallaxi
πέθανε-ο-θρυλικός-σαράφης-της-μόδας-277997
Parallaxi

Κατάφερε να μπει στα σπίτια όλων των Ελλήνων με το σλόγκαν «Σαράφης στα Τρίκαλα, Σαράφης στην Αθήνα, Σαράφης στο Παρίσι», μέσα από τις διαφημίσεις του στην ελληνική τηλεόραση τη δεκαετία του 1980.

Ο επιχειρηματίας Γρηγόρης Σαράφης, που κατάφερε να δημιουργήσει μια μοναδική επιχειρηματική ανάπτυξη των εμπορικών καταστημάτων του σε Ελλάδα και Ευρώπη, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών.

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1927 και στα 16 χρόνια του έφυγε από το σπίτι για να καταταγεί στον ΕΛΑΣ. Μετά τις σπουδές του στην Ανωτάτη Εμπορική, παντρεύτηκε και γύρισε στην πόλη του, όπου ανέλαβε το εμπορικό κατάστημα του πατέρα του το οποίο και απογείωσε αποκτώντας ένα σπάνιο ένστικτο επιλογών στο χώρο του ενδύματος που ξάφνιαζε ακόμα και τους ειδικούς.

Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία, διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος, ενώ πάντα έβαζε τα Τρίκαλα μπροστά, όχι μόνο στα διαφημιστικά σλόγκαν, αλλά και σε όλες τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες. Αγάπησε πολύ τη τζαζ, το καλό φαγητό, τα γρήγορα αυτοκίνητα.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα